Србија: Бјеснило у Барајеву

Управа за ветерину прогласила је подручје општине Барајево зараженим и угроженим од бјеснила, а жариште те болести налази се у у насељеном мјесту Лисовићи, саопштено је данас из Министарства пољопривреде, трговине, шумарства и водопривреде. Рјешењем је прописано да се подручје у полупречнику од најмање три километра од жаришта у Лисовићима и у ловишту „Барајевска река", […]

петак, април 8, 2011 / 20:00

Управа за ветерину прогласила је подручје општине Барајево зараженим и угроженим од бјеснила, а жариште те болести налази се у у насељеном мјесту Лисовићи, саопштено је данас из Министарства пољопривреде, трговине, шумарства и водопривреде.

Рјешењем је прописано да се подручје у полупречнику од најмање три километра од жаришта у Лисовићима и у ловишту „Барајевска река", проглашава зараженим од заразне болести животиња беснила.

Подручје у полупречнику од најмање 10 километара од жаришта проглашава се угроженим од заразне болести бјеснила.

Подручје општине Барајево проглашено је зараженим и угроженим од беснила јуче, а на зараженом подручју, ради сузбијања и искорјењивања бјеснила спроводиће се обиљежавање необиљежених паса, евиденција паса и мачака и вакцинација невакцинисаних паса и мачака, старијих од три месеца.

Вакцинација животиња ће се извршити до 14. априла, а на угроженом подручју вакцинација ће трајати до 21. априла за исте категорије.

Обиљежавање, евиденцију и вакцинацију животиња извршиће надлежне ветеринарске организације, при чему се обавезно мора попунити сва прописана документација (Потврда о вакцинацији против бјеснила паса и мачака и Уверење о извршеном обиљежавању, односно вакцинацији паса и мачака против бјеснила).Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *