Срби из КПС контролишу возила у Јагњетици

Српски припадници Косовске полицијске службе, уз надзор припадника Кфора, од јутрос врше спорадичну контролу возила на пункту у Јагњеници, јавио је извјештач Срне.  Пункт је постављен на мјесту на коме се налазила српска барикада која је синоћ потпуно уклоњена и тиме је деблокиран путни правац Косовска Митровица – Зубин Поток. Након уклањања барикаде у Јагњеници […]

среда, децембар 7, 2011 / 10:59

Српски припадници Косовске полицијске службе, уз надзор припадника Кфора, од јутрос врше спорадичну контролу возила на пункту у Јагњеници, јавио је извјештач Срне.

 Пункт је постављен на мјесту на коме се налазила српска барикада која је синоћ потпуно уклоњена и тиме је деблокиран путни правац Косовска Митровица – Зубин Поток.

Након уклањања барикаде у Јагњеници у потпуности је отворен магистрални пут Косовска Митровица – Зубин Поток, којим се сада несметано крећу цивили и припадници Кфора, али за сада преко пункта нису забиљежени преласци припадника Еулекса.

Срби су барикаде у Јагњеници почели да уклањају прије два дана послије договора да Кфор на том дијелу успостави контролни пункт на коме ће дежурати са припадницима КПС-а из локалне полицијске станице.

Послије прве акције код Јагњенице, Срби су уклонили још двије барикаде на магистралном путу који води од Косовске Митровице према Лепосавићу.

Америчка Амбасада у Приштини поздравила је синоћ договор о интегрисаној контроли прелаза, наводећи да овај споразум "даје право влади Косова да успостави царинске пунктове на прелазима Јариње и Брњак и да на цијелој територији Косова успостави владавину косовских закона", што је унијело немир код Срба на сјеверу Космета.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *