Шпиро с оног свијета: Муслимани подржавају Мићића

Никола Шпирић је у медијском запећку, али кад се јави, обично то буде упечатљиво. У борби да се достигне харизматични партијски шеф, мора се бити естрадан и не бирати ријечи. На састанку бијељинског одбора СНСД присуствовали су и Додик и Шпирић, конференција за штампу је каснила због Додиковог интервјуа недељнику Нови магазин, па је предсједник […]

субота, септембар 1, 2012 / 20:09

Никола Шпирић је у медијском запећку, али кад се јави, обично то буде упечатљиво.

У борби да се достигне харизматични партијски шеф, мора се бити естрадан и не бирати ријечи. На састанку бијељинског одбора СНСД присуствовали су и Додик и Шпирић, конференција за штампу је каснила због Додиковог интервјуа недељнику Нови магазин, па је предсједник СНСД након извињења домаћим новинарима био доста кратак.

Једино питање које му је постављено било је да прокоментарише гласине да СДС-ов кандидат Мићо Мићић на терену пушта причу како је његова побједа договорена са СНСД, и да је Миловановићево учешће само формалност.

Додик је био затечен и констатовао како је то вјероватно доказ да СДС сигурно губи, чим се бави таквим стварима. Онда је у ријеч упао Шпирић, констатујући како Мићић највећу подршку има међу муслиманима након ифтара.

Шпирић је био заслужни јуришник у критикама Младена Иванића, који је 2010. опањкаван да му пресудна подршка стиже од муслиманских гласача. Тако нове критике дођу као континуитет, али не и у поређењу са 2008. када је СНСД кандидат Гаврило Бобар обећавао да ће Јања постати општина, надајући се да ће добити подршку бијељинских Бошњака.

Такође, није јасно и чему толика јед на грађане Републике Српске исламске вјероисповјести, када актуелни начелник Зворника, Зоран Стевановић, активно лобира и обећава по муслиманским селима за подршку на овогодишњим изборима.

На крају, није јасно ни да ли оваквим изјавама Шпирић квари односе са својом тазбином, и да ли му породица Салковић, како је дјевојачко презиме његове супруге На(и)де, замјера овакве испаде.0 КОМЕНТАРА

 1. Здравствени систем РС је у тоталном колапсу, чим је могуће да болесници попут шпиркета могу да излазе без љекарског прегледа на КЗШ!

  Тражимо уз имовинску картицу и обавезу љекарских прегледа нарочито за кандидате снсд-а, они су у колективном психофизичком делиријуму, почевши од шефа им па надаље редом!

 2. Rammstein, cesto sam se slagao s tvojim komentarima, ali me je biger prosvEtlio i razuvErio da nisam u pravu, da nema alternative fir… , izvinjavam se, da nema alternative ovoj nasoj premilostivoj vlasti.
  Nepismen sam, pravopis mi ne valja, bio sam u srbocetnickoj vojsci pa sam jos vise poludio tako da sam odlucio da ne vjerujem vise ni rodjenim ocima, kamoli izlapjelim penzionerima i neradnicima koji nece da rade pa fabrike sve propale.
  Ne vjerujem ni Drvarcanima kada kazu da je Spiric potrosio vise dolazeci helikopterom na vikende u Prekaju …
  Ma mentalni svasta pricaju.
  Dokle bi mi stigli da nema muslimana i njihovog iftara, da nema Zlaje i efendije Cerica. Ali zato nam je Bog poslao preTsednika koji im ne cuti, koji im sve kaze. A, mi treba samo da stavimo u novcanik sve sto on kaze i da odemo u prodavnicu da kupim hljeb, mlijeko, ostalo nam vise i ne treba.

 3. Јавна је тајна да есдеес у Добоју и Бијељини подржавају муслимани зарад неких бенефиција…стварно не разумем чему оволико чуђење,то је општепозната ствар.

 4. А у Српском Сарајеву је снсд довозио у аутима јавних државних предузећа муслимане настањене у ФГедерацији, да гласају за њих!
  Нешто чудно? Али зато кад снсд талибани кажу Мићића ће подржати грађани Бијељине муслиманске конфесионалности у Бијељини…узбуууунааа!x-(
  Мамицу вам црвену бандитску!

 5. Буђави и покварени сунцокрете Шпирић,ваљда ти треба бити јасно да си уништио,оскрнавио и понизио до невиђеног бола,“старе девизне штедише“БиХ и Републике Српске,па сада хоћеш да са том својом поквареном реториком поквариш, и оно што је добро у Републици Српској.Читајући коментаре,потпуно се слажем да би требао ићи на лијечење,да те оспособе само толико,како би могао да чуваш своје „богатство“које си опљачкао и отео од грађана,државе Босне и Херцеговине,самим тим и од Републике Српске.Кад већ водиш здушно туђу бригу, о Господину Мићи Мићићу,онда да ти и одговорим са оном народном:“Грађани опљачкане, девластиране и понижене Републике Српске,гласајте за црног ЦИГАНА,а немојте гласати за корумпиране и нафатиране политичаре СНСД-а“.

 6. рамо

  Може бити…само зна се да су СНСД-овци усташе и издајице,лопови и слично,па се то од њих и очекује.

  Али од правих патриота (и то још државотворних) каквим се есдеес представља очекује се другачије.

  Од Дервенте до Бијељине једино есдеес шурује са муслиманима и то на све могуће начине.

  Осим тога,једино у Добоју и Бијељини имају већа повратничка муслиманска насеља…хммм…питам ли се зашто баш у та два града.

  Ова алапача свашта говори,али сад је погодио право у мету.

  Напред самопрозване „патриоте“!

  прдоња

  Је л’то неку нову терапију користиш?
  Видим да си научио унети велика слова,сад само још требаш научити где се стављају.

 7. Mr Biggy, 02.09.2012. 11:00:52

  Метиљава балијо, шуровање није добијање повјерења од локалних становника па иако нису српске националности, и они дијеле тај животно простор са онима које треба да бирају, у тој консталацији сасвим разумљиво је да им више може пружити солидан СДС него до гуше корумпирани режимлијски снсд, са мићама краљевићима, курцима, палцима, …шта од њих може ико очекивати?

  Али је шуровање кад доводиш муслимане који се нису вратили на подручје Пала, Трнова и Сокоца као што раде снсд-овци и њихове гласове не да лобирају, већ једноставном куповином купују!
  Што је злочин према нашим парама и нашим пореским обавезама, наше паре твоје снсд-битанге дају муслиманима из Федерације у руке, ето то је ваш „патриотизам“!?
  Ти муслимани се никад нису вратили из рецимо урбаног Сарајева негдје у неко село око Пала, Трнова или Сокоца, али ће свој глас уновчити код ваших лопужа!

 8. Ko o cemu a ono ….. . …….

  Imovina

  Svoju imovinu Špirić je prijavljivao u četiri imovinska kartona. Tri je predao Centralnoj izbornoj komisiji (CIK), a jedan, kao kandidat za premijersku funkciju u decembru 2006. godine. Podaci koje je prijavio znatno se razlikuju.

  U kartonu iz 2002. godine Špirić je prijavio da je u 2001. godini zaradio 26.536 KM plate, 105.648 KM honorara te ostale prihode u visini od 600 KM. Također je prijavio da posjeduje vozilo, vrijedno 20.000 KM, kao i ušteđevinu od 102.258 eura i 83.382 švicarskih franaka. Naveo je da posjeduje stan u Sarajevu od 56 kvadrata, kao i zemlju i dio porodične kuće u Drvaru. Također, naveo je i 50.000 KM stare devizne štednje.

  Te godine je prijavio da je njegova supruga Nada, od juna 2001. do jula 2002. godine, zaradila 12.000 KM. Ona je posjedovala stan i dio porodične kuće i zemljišta u Tuzli, štedni ulog od 26.580 eura i staru deviznu štednju u iznosu od 35.000 KM.

  U imovinskom kartonu koji je dostavio CIK-u 2006. godine nije prijavio mnogo podataka. Špirić je samo naveo da ima stan i automobil u BiH, ne precizirajući gdje se stan nalazi, kao ni njegovu veličinu, niti tip ili vrijednost automobila. Pod stavkom ˝izvori prihoda˝ naveo je samo plate i naknade bez tačnog iznosa.

  Iste godine, Špirić je morao ispuniti i drugu izjavu o imovini koja nije dostupna javnosti i podliježe provjeri Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

  U toj izjavi Špirić navodi da ima 378.300 eura i 18.140 KM ušteđevine. Kao izvor prihoda naveo je autorske honorare i kamate na štednju. Njegova tadašnja mjesečna plata iznosila je 3.600 KM. Sastojala se od 2.359 KM osnovne plaće, 840 KM paušala i 400 KM naknade za odvojeni život.

  Od nekretnina je naveo troiposoban stan u Banjoj Luci, dvoiposoban stan u Novom Sadu i dvoiposoban stan u Beogradu. Za stan u Beogradu izjavio je da je vlasništvo njegovog sina. Od voznog parka Špirić, u izjavi iz decembra 2006. godine, navodi da lično posjeduje Audi A6, a njegova supruga Audi A3.

  Uvidom u zemljišne knjige Općinskog suda u Sarajevu, novinari CIN-a su otkrili da je Špirić sa suprugom Nadom vlasnik i dvosobnog stana u Sarajevu površine 55 metara kvadratnih. Stan se nalazi u Olimpijskoj ulici u naselju Mojmilo.

  CIN je, također, otkrio da Špirić posjeduje tri garaže u Banjoj Luci: od sedam, devet i 15 metara kvadratnih.

  Prema podacima iz Ministarstva financija i trezora BiH, Špirić je od početka 2007. godine do juna 2010. godine primio ukupno 192.627 KM od plate, toplog obroka, regresa i naknade za odvojeni život. U 2007. je imao ukupna primanja 35.596 KM, a u 2008. – 52.087 KM.

  U imovinskom kartonu 2010. naveo je da je u prethodnoj godini zaradio ukupno 83.810 KM od plate, dopunskog rada, honorara, od čega za 7.187 KM nije precizirao porijeklo. Od imovine je naveo troiposoban stan u Banjoj Luci od 120.000 KM, dvoiposoban stan u Novom Sadu od 75.000 KM, Audija A6 iz 2006. godine od 30.000 KM, te sredstva na računima u Razvojnoj banci Banja Luka (48.060 eura i 38 600 dolara) i Raiffeisen banci Sarajevo (85.000 KM). Naveo je i porodično imanje koje ima stvarnu vrijednost 40.000 KM, ali nema tržišnu vrijednost.

  Nada Špirić je po osnovu plate u 2009. godini zaradila 22.800 KM, a vozi audi A3 iz 2006. godine, vrijedanog 15.000 KM. Na računu u banci ima 23.700 dolara.

  Sin Aleksandar ima godišnju platu od 3.600 KM i dvoiposoban stan u Srbiji od 150.000 KM, dok je kćerka Jovana, iako bez vlastitih primanja, prijavila dvoiposoban stan u Austriji procijenjen na 400.000 KM.

 9. mr bigeru, ne duri se, mamica ti zna gdje se stavljaju velika slova. Ona je edukovala moju cijelu cetu po derventskim picinim parkovima.
  Voljela je nas neotesane, nepismene, sirove prdonje. Ti nisi nas soj , ti si zasigurno korjencic od branitelja domovinskog rata koje smo mi divljaci otjerali iz Dervente, sto ti je ocito rana neprebplna.
  Zbog toga , pozdrav: Za dom spremni !Zivio poglavnik!
  Ali , zivio i nas hypo preTsednik!
  Fala ti, dje cUUo i ne cUo sto me prosvEtli i progledah UUUU i hypo ocima.
  Dakako, pozdravi gospodju mamu.

 10. Ја говорим о чињеницама,ти сматрај то „добијањем поверења“,али сви знају како,рецимо,Обрен Петровић добија поверење.

  Рецимо,накнаде одборницима су 900 (словима: ДЕВЕТСТОТИНА) КМ!
  За то време Добојлије долазе да раде у Дервенту.Немој о куповини гласова,опет ћеш остати у необраном грожђу.

  Од кога да очекују промене?Код нас,рецимо,сад сте поставили кандидата лика који је из оне старе есдеесовске поратне банде,носилац листе професор физичког васпитања,а ликова на листи,боље да не почињем…са некима сам лично радио и никад више.Шта да се од те багре очекује?

  Елем,Краљевића ви у тој распалој странци имате колико год хоћете,боље не отварај тему.

 11. Mr Biggy, 02.09.2012. 12:57:09

  Хехе..јб те живот, ти све луђи и луђи, чуј Добојлије долазе да раде код тебе у Дервенту?? Хеехехе..па Дервента је село у односу на Добој, то је исто као кад би неко овдје рекао да Ужичани долазе масовно у Вишеград да раде, јер тамо у оноликом Ужицу нема посла!?
  Ти си стварно један аутентични снсд папак, ја немам са странкама ништа, ја и немам појма ко је кандидат СДС-а у Дервенти, ни било гдје даље од моје Источне Српске, јер ме поготово то тамо готово и не интересује уопште, али могу мислити како је тешко тим људима кандидатима СДС поред толико стоке ситног зуба попут тебе!

  Сви криминалци типа краљевића су само у једној странци снсд-у, то је документовано, а ја ћу ти их редом набројати бар стотину, а ти слободно напиши о оним других из других политичких странака, ако имаш неке аргументе за то!

 12. Тешко подносиш чињенице,а сам наводиш да немаш појма дање од Сарајева…дођи мало прошетај Добојем и Дервентом,па да се види.

  Прођи кроз индустријску зону Дервенте (где се производи 10% извоза Српске),а ако нађеш такву зону у Добоју,добићеш медаљу.

  Знам да те неинтересује ништа осим твоје гузице,па ти си прави „патриота“,зар не?

  У Добоју се верност плаћа 900 км,колико теби плаћају у Сарајеву,о патриотооооо???

 13. Mr Biggy, 02.09.2012. 15:04:08

  Хахаха..стварно си у делиријуму, чуј да дођем да шетам Дервентом?? Па не шета ми се тамо уопште, не занимате ме брее…не знам шта бих ја то имао видјети у твојој Дервенти, осим оно што су сви видјели, кад су вас говна из канализације поплавила!
  Па ти си стварно једно кљусе неопојено, о каквој ти производњи 10% РС говориш?
  Оне лон-послове пар приватника, ма дај бјежи, а шта је онда са мегаватима струје из Источне Српске коју окупаторски режим из лакташа користи и продаје као своју, затим дрвну грађу, шта је твој режим урадио за Источну Српску?

  Зато је мени првенствено важно да ми вама видимо леђа овдје, а теби ето Дервенте па ти по њој шетај до миле воље, мене то уопште више неће занимати, само што даље од нас!
  Што даље ваше прљаве окупаторске снсд шапе од наших ресурса и наших пара!

 14. Немој долазити,хтео сам само да будем пристојан…и не само да извозимо 10% укупног извоза Српске,већ имамо и најнижу стопу незапослености у регији…у коју улазе и Добој и Бијељина!

  Елем,ради се о озбиљним улагачима,попут Адидаса,прављење делова за БМВ,фабрици цеви…али шта ти о томе знаш.Ми бар имамо каналзацију,а Бијељина је тек прави.

  Никад нико вишеније урадио за источни део Српске,никад више новца,улагања у инфраструктуру и слично није било до ове власти.Како сте то искористили,сам знаш најбоље.

  Мени је једино важно да Српска расте и јача,развија се и напредује,нека је воде било који људи који су способни,свако у своме граду.Желим сваком граду више него што је Дервента урадила.

 15. Мени је важно да ни ви не долазите овамо, што мање вас овдје то нама боље!
  Све што је твоја снсд банда урадила за нашу Источну Српску дођи и носите, све може стати на један камион!B-)
  Камион за одовоз оних гована из тзв заједничких служби БиХ и њиховог покућства!
  Ја не волим твој крај и не мијешам се у ваш избор, тако бих волио да и ви престанете „волети“ наш завичај из сопственог интереса као и до сада, само што даље од нас и нама буде одлично!
  Зато да Мићо отресе сисе снсд у Бијељини, а Српско Сарајево и Требиње сигурно су одбрањени од снсд окупатора!

 16. Зато што си обично,плаћено,дезертерско,себично ђубре које мора да дели Србе на једне и друге,ове и оне…

  Дабогда вас нестало,“Патриото“,ретрогардна ђубради.

 17. Хахаха…ето ја дијелим нас Србе, а ти својом мржњом према Радовану и осталим Србима из Источне Српске не дијелиш баш опет неке Србе од неких теби блискијих „срба“??
  Па знам ја да ти немаш баш грам мозга, али тек што образа немаш то је рекорд!

  Остави ти нас у Источној Српској на миру, види наслов теме на којој пишеш, ради се о избору у Источној Српској, ми вама не пишемо ко треба да буде начелник општине Дервента, ни ко ће кога подржати, јер ви биратесеби, али не нама, с којим правом да ви нама одређујете ко ће побједити на изборима!?

 18. Шта бунцаш,дезертерчино?

  Не мрзим ни њега ни тебе,већ вам кажем да сте лопови,кримоси који су на туђој крви зарађивали паре,продавали територију и сл.Дакле,кажем истину.Такву ће етикету добити и било ко дуги ко је заслужи,међу лоповима не правим поделу.

  Ја не правим разлику између истока и запада,на истоку имам доста пријатеља,а да ти напоменем да ти не представљаш источни део Српске,тако да све што кажем теби ђубре дезертерско не односи се на све остале праве патриоте какви вас два кримоса никад нећете бити.

  Мени се не *ебе за Српску попут,тебе,па ме доста занима сваки педаљ…а ради се,ретардињо,пре о добојско-бијељинској регији,него о Сарајеву.Узми мало карту.Образ не знаш шта је,да би рекао да га ја немам.

  Што се тиче говорења око избора:
  „Мени је једино важно да Српска расте и јача,развија се и напредује,нека је воде било који људи који су способни,свако у своме граду.Желим сваком граду више него што је Дервента урадила.“

 19. Хехе…што пјениш бре пичко, не воли вас овдје 90% народа, не може да вас очима гледа, а то гдје се Бијељина налази, погледај по оном што је твоја лакташка влада и гдје су уцртали границу код Брчког, тако да је Бијељина компактна у Источној Српској, а са вама нема никакву територијалну везу!

  Даље шапе од наше територије, ми можемо сами себи изабрати људе, а не да нам ви постављате своје слугењаре режимске!

  Што се ти толико ложиш на Источну Српску? Ја сам је бранио ја у њој имам право да кажем и утичем на њену судбину, ти гледај тамо у своје двориште, не пружајте шапе овамо, добићете и по прстима и по ушима!
  Некад смо хтјели са вама заједничку државу, али ви сте хтјели додика и лакташе, сад ту заједничку државу више ми не желимо и воздра, свако својим путем!

 20. Biggy,можда би нам могао рећи за кога рецимо гласају муслимани
  у Градишци,за Николу Крагуља или за неког другог.А што се тиче
  подјеле Срба,нама никакве подјеле.Ви једноставно нисте Срби,ви
  неокомунистички примитивци и броѕистички скотови.

 21. Не дајте им Бијељину!
  Ако вам није јасно о чему причамо дођите у Бањалуку и поразговарајте са обичним грађанима!
  Све су уништили, и привреду и ресурсе и потенцијале и на крају саме грађане који као муве без главе не виде ништа осим очаја.
  Зато им и треба Бијељина, да своје не засите апетите тамо задовоље јер у Бањалуци више нема кајмака.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *