Специјални суд: Испуњени услови за изручење Младића

Послије саслушања Ратка Младића у Специјалном суду донијета одлука да су испуњени услови за изручење Младића Хашком трибуналу. Рок за жалбе три дана, јавио је РТС. Замјеник тужиоца за ратне злочине Бруно Векарић није могао да потврди да је Младић у тешком психофизичком стању, оцијенивши да је то тактика одбране. Хашког оптуженика Ратка Младића данас […]

петак, мај 27, 2011 / 14:46

Послије саслушања Ратка Младића у Специјалном суду донијета одлука да су испуњени услови за изручење Младића Хашком трибуналу. Рок за жалбе три дана, јавио је РТС.

Замјеник тужиоца за ратне злочине Бруно Векарић није могао да потврди да је Младић у тешком психофизичком стању, оцијенивши да је то тактика одбране.

Хашког оптуженика Ратка Младића данас око 11 сати посјетили су супруга и син у притворској јединици Специјалног суда у Београду.

Дарко и Босиљка Младића нису хтјели да разговарају с новинарима приликом уласка у притворску јединицу, а породични адвокат Милош Шаљић обећао је да ће дати изјаву по завршетку посјете. Младићев син је у суд унио осредњу торбу.

Саслушање је отпочело у четвртак касно поподне, али је прекинуто послије пола сата, због лошег здравственог стања ухапшеног.

Бранилац Ратка Младића адвокат Милош Шаљић рекао је Тањугу да ће од суда тражити да Младић буде смјештен у посебну здравствену установу гдје би му била пружена адекватна медицинска њега, због његовог лошег здравственог стања.

Он је најавио да ће тражити и да се Младићу ураде посебни зравствени прегледи и обави вјештачење да ли је процесно способан, односно да ли је у стању да се брани од оптужби за које се терети.

Шаљић је навео да је Младића синоћ прегледало пет љекара Окружног затвора у Београду. Према ријечима замјеника тужиоца за ратне злочине Бруна Векарића Младић је током ноћи коју је провео у притворској јединици Специјалног суда све вријеме био под надзором љекара.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *