Шпанија: Суд атеистима забранио марш на велики четвртак

МАДРИД – Суд у Мадриду забранио је данас атеистима да одрже марш на Велики четвртак, јер сматра да ће то бити увреда за шпанске католике који имају сопствене процесије поводом Ускрса. Суд је овим подржао оранију одлуку о забрани коју је донијела канцеларија Министарства унутрашњих послова за регион Мадрида. У одлуци МУП-а истиче се да, […]

четвртак, април 21, 2011 / 21:13

МАДРИД – Суд у Мадриду забранио је данас атеистима да одрже марш на Велики четвртак, јер сматра да ће то бити увреда за шпанске католике који имају сопствене процесије поводом Ускрса.

Суд је овим подржао оранију одлуку о забрани коју је донијела канцеларија Министарства унутрашњих послова за регион Мадрида.

У одлуци МУП-а истиче се да, између осталог, планирани марш у мадридској области Лавапиес пролази поред неколико цркава, што би могло да изазове сукобе са конзервативним католицима.

Суд је нагласио да је неопходно заштити и "туристички имиџ" Мадрида.

Мадридско "Удружење атеиста и слободних мислилаца", које једно од организатора марша, сматра да забрана показује да у Шпанији нема одвојености између цркве и државе.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *