Шпанија: Српска банда

МАДРИД- Шпанска полиција ухапсила је 29 криминалаца српског поријекла, осумњичених за пљачке и преваре у Шпанији, Француској и Португалу. У саопштењу полиције наводи се да су заплијењена четири килограма златног накита, двије златне полуге и 70.000 евра у готовом новцу, као и бунде, сатови и мобилни телефони, преноси агенција Франс прес. Према наводима полиције, банда […]

субота, мај 21, 2011 / 17:14

МАДРИД- Шпанска полиција ухапсила је 29 криминалаца српског поријекла, осумњичених за пљачке и преваре у Шпанији, Француској и Португалу.

У саопштењу полиције наводи се да су заплијењена четири килограма златног накита, двије златне полуге и 70.000 евра у готовом новцу, као и бунде, сатови и мобилни телефони, преноси агенција Франс прес.

Према наводима полиције, банда је користила жене и дјецу за извођење више од 100 пљачки домова, и они су понекад "пријетили да ће заклати жртве ако им не предају драгоцјености".

Мушкарци су изводили преваре тако што су се представљали као пословни људи који се баве мијењањем девиза, али су, у замјену за легалан новац, давали фалсификоване новчанице.

Банда, српског поријекла, била је подијељена у четири групе, од којих је једна дјеловала на југу Шпаније, друга у баскијском региону и Навари, на сјеверу Шпаније и југу Француске, трећа је била у источном шпанском граду Кастељону, а четврта у Португалу.

Међу 29 ухапшених је и један златар који је препродавао украдене драгоцјености.

Већи дио заплењене робе пронађен је на имању у источном шпанском граду Винарос, навела је полиција.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *