Шпанија: Откривени кријумчари дјеце, који то раде већ 30 година

Шпанска полиција открила је мрежу која се сумњичи да је више од 30 година кријумчарила бебе, оперишући између Марока и Шпаније преко иберијске енклаве Мелиље, а у мрежу су укључене и двије опатице. Шпанска цивилна гарда, која је двије године водила истрагу под називом „Тајна операција”, саопштила је да је идентификовала 31 особу умијешану у […]

четвртак, мај 9, 2013 / 09:17

Шпанска полиција открила је мрежу која се сумњичи да је више од 30 година кријумчарила бебе, оперишући између Марока и Шпаније преко иберијске енклаве Мелиље, а у мрежу су укључене и двије опатице.

Шпанска цивилна гарда, која је двије године водила истрагу под називом „Тајна операција”, саопштила је да је идентификовала 31 особу умијешану у кријумчарску мрежу, међу којима су двије опатице, здравствени радници и други, пренијела је агенција АНСА.

Једна од опатица је међу 12 оптужених за кријумчарење дјеце, али осумњичени можда никада неће издржавати затворске казне пошто су неки преминули, а други су лошег здравственог стања или су веома стари.

Извори из цивилне гарде су навели да је најмање 28 дјеце продато путем мреже која је успостављена још 1970-их, а скоро сви они сада живе у шпанском граду Валенсија.

Четрнаест жртава, које су сада одрасле особе, идентификоване су пошто се сазнало за мрежу, а чак нису ни знале да су усвојене.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *