СОЗ: Одржано предавање о акцији \’\’Коридор 92\’\’

Јуче је у Светосавском Културном Клубу одржано предавање на тему „КОРИДОР 92“ . О теми је говорио писац књиге “Коридор 92“, генерал-пуковник Војске Републике Српске Новица Симић. – Познато је да у историји српског народа, а нарочито у оној војној има много славних тренутака и побједа које су наш народ учиниле великим, иако је он […]

среда, новембар 16, 2011 / 13:33

Јуче је у Светосавском Културном Клубу одржано предавање на тему „КОРИДОР 92“ .

О теми је говорио писац књиге “Коридор 92“, генерал-пуковник Војске Републике Српске Новица Симић.

– Познато је да у историји српског народа, а нарочито у оној војној има много славних тренутака и побједа које су наш народ учиниле великим, иако је он по бројности популације један од мањих народа. Сигурно се у славну историју нашег народа може уписати и операција Коридор, операција која је у нашем народу позната и као – битка за пут живота – пише СОЗ о предавању.

О Видовдану 1992. године, Војска Републике Српске је окончала најбриљантнију операцију у току последњег рата у Босни и Херцеговини. Пробијање „коридора“ била је битка над биткама, којом је после 40 дана прекида успостављен континуитет територије Републике Српске и даљња комуникација према Србији. Операција Коридор била је кључ опстанка српског народа изван Србије и темељ Републике Српске.0 КОМЕНТАРА

  1. Добро је да има неко и о томе да прича, иначе како је кренуло..од оних других, „чувара“, „стваралаца“..није се могло до ријечи доћи!

  2. Gdje bi predsjednik da dadne uvodnu riječ? Ako je mogao da uzme odlikovanja koja mu ne pripadaju, da obilježava godišnjice događaja iz otadžbinskog rata u kojem je bio dezerter, na kraju i da bude predsjednik RS za koju nije htio da se bori, a sada joj radi o glavi, mogao je i juče da bude na ovom događaju. Ako ni zbog čega , ono što ima iskustvo u vozanju na tenku. Doduše na neprijateljskom, ali, tenk je tenk.

  3. Жао ми је што нисам знао за ово предавања. Генерал Симић ми је јако драг човјек, а сјећање на акцију „Коридор 92“ увијек у мени изазива јаке емоције. Ех, да смо имали више оваквих, честитих људи, гдје би нам био крај!?

  4. Па ваљда ће поново организовати предавање. Нисам ни ја знао за ово. Нисам ни примијетио нигдје овај плакат.. а ћорав можда, ко ће га знати..

  5. Генерал Н.Симић је оличење честитости,поштења и доброте.А уједно и скроман човек. Баш какав треба да буде наш генерал.
    Незнам да ли је неко од вас који остављате коментаре учествовао у тој операцији.Они који јесу свакако ће са више емоција доживети ту књигу.Али мислим да би свака кућа требало да је има у својој библиотеци.Да се не заборави,и да се млађе генерације које долазе на њој уче.И зато ВЕЛИКО ХВАЛА великом генералу и за књигу и за све што је учинио за Српски народ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *