Сопот, значи, филмска музика

Београдској премијери филма „Здухач, значи авантура“ одржаној синоћ у препуном „Сава“ центру присуствовали су чланови бањолучког бенда „Сопот“, који су у овом филмском остварењу имали епизодне улоге, а са Николом Пејаковићем Кољом компоновали су и одјавну шпицу. „Сопоћани“ су препуни позитивних утисака, што са снимања и компоновања за филм, што са београдске премијере. Фронтмен и […]

среда, април 6, 2011 / 14:12

Београдској премијери филма „Здухач, значи авантура“ одржаној синоћ у препуном „Сава“ центру присуствовали су чланови бањолучког бенда „Сопот“, који су у овом филмском остварењу имали епизодне улоге, а са Николом Пејаковићем Кољом компоновали су и одјавну шпицу.

„Сопоћани“ су препуни позитивних утисака, што са снимања и компоновања за филм, што са београдске премијере.

Фронтмен и вокал бенда Петар Топаловић презадовољан је учешћем бенда на једном оваквом пројекту, који им је био прво и јединствено искуство уз помоћ којег су проширили и музичке видике.

– Нама је то била једна занимљива авантура. Веома смо задовољни што смо међу овим сјајним глумцима и што су нас одабрали да глумимо музиканте. Са Кољом смо компоновали пјесму за одјавну шпицу и неке скевенце, које су обраде познатих ствари у којима су се употребили текстови из „народњачких“ пјесама – био је под утисцима Топаловић.

Истакао је да ово много значи за бенд, а нада да ће у будућности овај ангажман имати позитивне ефекте за бенд. Сматра да овај филм повезује крајеве као што су Београд, Бањалука и Требиње.

– Што се тиче музичке поруке у епицентру приче је рокенрол и мислим да се цијела клима на екс Ју подручју промијенила. До прије неколико година „Гранд“ продукција је харала овим просторима, али мислим да се стање у музици мијења појавом разних фестивала и бендова који стварно раде, а и медији се лагано окрећу том звуку – закључио је Милинковић.

Сценарио и режију за ову уренебесно забавну омладинску комедију потписује Милорад Милинковић из Београда, који је такође задовољан реакцијом београдске публике на филм.

Разлог зашто је изабрао бањолучки бенд „Сопот” за сарадњу образлаже на сљедећи начин:

– Оба албума “Сопота” су феноменална, то јако волим приватно. У филму сам форсирао музику коју приватно волим, па се тако се у филму поред “Сопота” чују и новосадска “Луна”, али и “Попечитељи” и “Миладојка Јунид” – казао је Милинковић.

Специјални гости у филму су Никола Којо, Марко Живић, Никола Пејаковић и Срђан Тодоровић.

Глумачку поставу чине: Вујадин Милошевић, Златан Видовић, Јелисавета Орашанин, Катарина Илић, Рок Радиша, Ђурђа Вукашиновић, Ања Станић, Јованка Бозовић, Свјетлана Андрић, Горан Јокић, Душко Мазалица, Драгослав Медојевић, Ненад Андрић, Стеван Шербеџија, Бојан Колопић, Владимир Ђорђевић, Мирка Васиљевић, Анђела Јовановић, Марко Гверо, Милош Танасковић, Данијел Корса, Слободан Тешић, Жељко Митровић и други.

Филм је рађен у продукцији агенције “Аквариус Огилви” из Бање Луке и “Рекреативне продукције” из Београда.0 КОМЕНТАРА

  1. Не волим спонзорисане филмове, али лијепо је да у Србији виде и чују коју лијепу о Бањој луци, а да није о 7 жена на једног типа

  2. Мени је Коља закон! Ове Сопоти су мени лично безвезе али шта сад ту се може. Зато Коља све надокнађује.B-)B-)B-)B-)

    Водим дјецу да гледамо филм кад дође код нас.

  3. Огромна подршка и поштовање за СОПОТ!!! Свака част момци. Коља је легенда за себе, ту не треба трошити ријечи!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *