Сони представио Плејстејшн 4

Јапански „Сони“ представио је изглед нове конзоле за видео игре „плејстејшн 4“, четири мјесеца послије најаве овог уређаја, који ће бити велики конкурент „Мајкрософтовој“ конзоли „ексбокс 1“. "Сони" је потврдио на трговинском сајму Е3 у Лос Анђелесу да ће његов уређај коштати 399 евра у Европи, односно 399 долара у САД, што је мање од […]

уторак, јун 11, 2013 / 09:51

Јапански „Сони“ представио је изглед нове конзоле за видео игре „плејстејшн 4“, четири мјесеца послије најаве овог уређаја, који ће бити велики конкурент „Мајкрософтовој“ конзоли „ексбокс 1“.

"Сони" је потврдио на трговинском сајму Е3 у Лос Анђелесу да ће његов уређај коштати 399 евра у Европи, односно 399 долара у САД, што је мање од ривала из "Мајкрософта".
Јапанска компанија такође је нагласила да, за разлику од америчког конкурента, власницима "плејстејшна 4" неће ускратити могућност да купују и играју половне игрице од својих пријатеља или препродаваца, нити ће путем интернета стално вршити потврду аутентичности уређаја.

"Мајкрософт" је претходно објавио да ће његов нови "ексбокс" коштати 499 евра у Европи, односно 499 долара у САД. Претходна конзола овог произвођача морала је да се прикључи на интернет једном у 24 часа да би се игрице могле и даље користити.

Аналитичари оцјењују да ће амерички гигант морати да оправда вишу цијену купцима и да их увјери да за њу заиста добијају нешто више у поређењу са "Сонијевим" уређајем.

"Сони" још није објавио када почиње продаја нове конзоле, али је наговијестио да ће "плејстејшн 4" бити доступан "за празнике", што се обично односи на Божић.

"Сонијево" одјељење за видео игре је у прошлој финансијској години остварило продају вриједну 7,5 милијарди долара, што је за око 10 одсто мање од укупних "Сонијевих" прихода.

Старији модел "плејстејшн 3" у свијету се продавао се боље од "ексбокса 360", али је њега надмашила конзола "ви" из компаније "Нинтендо".

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *