Соколац: СДС поднио кривичну пријаву против начелника општине

Општински одбор Српске демократске странке Соколац поднио је кривичну пријаву Окружном тужилаштву у Источном Сарајеву против актуелног начелника Сокоца Душана Ковачевића због сумње да је починио кривично дјело несавјестан рад у служби због чега је рачун општине блокиран због неизвшења судске пресуде у висини већој од 400 хиљада КМ. -Кривична пријава је поднесена због тога […]

четвртак, децембар 15, 2011 / 13:07

Општински одбор Српске демократске странке Соколац поднио је кривичну пријаву Окружном тужилаштву у Источном Сарајеву против актуелног начелника Сокоца Душана Ковачевића због сумње да је починио кривично дјело несавјестан рад у служби због чега је рачун општине блокиран због неизвшења судске пресуде у висини већој од 400 хиљада КМ.

-Кривична пријава је поднесена због тога што постоји основана сумња да је Ковачевић у поступку спровођења поступка јавне набавке "реконструкције топловодне мреже", свјесним кршењем закона и других прописа, пропуштањем дужности надзора, очигледно несавјесно поступао у вршењу службе чиме је нанио материјалну штету која прелази износ од 50 хиљада КМ општини Соколац и њеним грађанима – саопштено је из СДС.
Соколачки ОО СДС је дошао до сазнања да је начелник општине

У СДС наводе да је Ковачевић у постпуку јавне набавке "реконструкције топловодне мреже" не само повриједио одредбе закона о јавним набавкама, већ и одредбе закона о буџетском систему, локалној самоуправи и закона о облигационим односима.

Уз кривичну пријаву, која је надлежном тужилаштву прослијеђена јуче, поднесени су и докази , који би требали резултирати подизањем оптужнице против начелника општине Душана Ковачевића и још једног Н.Н. лица уколико се испостави да је потписник спорног уговора о јавним набавкама.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *