Содерберг: Велики студији су упропастили филм

Амерички редитељ Стивен Содерберг већ неко време најављује да више не жели да ради на филму, а гостујући на Међународном филмском фестивалу у Сан Франциску, 50-годишњи амерички редитељ је објаснио због чега је одлучио да прекине каријеру. Содерберг је истакао да се више не сналази у великим филмским студијима и да филм данас више не […]

четвртак, мај 2, 2013 / 12:20

Амерички редитељ Стивен Содерберг већ неко време најављује да више не жели да ради на филму, а гостујући на Међународном филмском фестивалу у Сан Франциску, 50-годишњи амерички редитељ је објаснио због чега је одлучио да прекине каријеру.

Содерберг је истакао да се више не сналази у великим филмским студијима и да филм данас више не одговара његовој визији седме уметности.

"Проблем је у томе што је филм, како га ја дефинишем и какав ме је инспирисао, угрожен од студија и то, рекао бих, уз подршку публике", навео је он, додајући да је то више последица економских него филозофских разлога.

"Када томе додате довољну количину страха, недостатак визије и водјства, имате ситуацију коју је тешко преокренути", објаснио је славни редитељ.

Он сматра да су холивудски студији претворили филм у средство за заглупљивање маса, занивајући сву своју логику на заради.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *