Собарице свих земаља уједините се!

Бивши директор Међународног монетарног фонда /ММФ/ Доминик Строс-Кан изјаснио се данас пред судом у Њујорку да није крив за сексуални напад и покушај силовања. Строс-Кан је оптужен за покушај силовања собарице у једном хотелу у Њујорку 14. маја. Он је ухапшен у авиону неколико минута прије полијетања за Париз. Наредно рочиште заказано је за 18. […]

понедељак, јун 6, 2011 / 19:33

Бивши директор Међународног монетарног фонда /ММФ/ Доминик Строс-Кан изјаснио се данас пред судом у Њујорку да није крив за сексуални напад и покушај силовања.

Строс-Кан је оптужен за покушај силовања собарице у једном хотелу у Њујорку 14. маја. Он је ухапшен у авиону неколико минута прије полијетања за Париз.

Наредно рочиште заказано је за 18. јули, а уколико суд утврди кривицу, 62-годишњи Строс-Кан може бити осуђен на 25 година затвора, јавља Би-Би-Си.

Строс-Кан је стигао у Врховни суд Њујорка у пратњи супруге новинара француске телевизије Ане Синклер.

Приликом доласка пред суд група хотелских радника узвикивала је "Срам те било!" солидаришући се са собарицом која га је оптужила.

Сада слиједи дуг судски процес који ће највјероватније почети на јесен.

Строс-Кан се терети за покушај силовања, сексуални напад, незаконито затварање и присилно додиривање.

Хапшење Строс-Кана освануло је на свим насловним страницама и уздрмало је политичко руководство Француске гдје се бивши директор ММФ сматрао најизгледнијим кандидатом на предсједничким изборима наредне године.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *