СНСД нашао замјену за Милицу Марковић

Мирослав Миловановић данас је изабран за новог предсједника Општинског одбора Савеза независних социјалдемократа Бијељина, изјавио је данас у Бијељини лидер ове странке Милорад Додик. "Миловановић ће наставити да води ОО СНСД Бијељина, који је данас, приликом избора предсједника, показао потпуно јединство и демократски начин доношења одлука, као и у погледу доношења стратешких одлука које се, […]

субота, фебруар 19, 2011 / 16:39

Мирослав Миловановић данас је изабран за новог предсједника Општинског одбора Савеза независних социјалдемократа Бијељина, изјавио је данас у Бијељини лидер ове странке Милорад Додик.

"Миловановић ће наставити да води ОО СНСД Бијељина, који је данас, приликом избора предсједника, показао потпуно јединство и демократски начин доношења одлука, као и у погледу доношења стратешких одлука које се, између осталог, тичу доприноса економском развоју општине Бијељина", рекао је Додик новинарима након састанка са члановима ОО СНСД у Бијељини и подсјетио на низ пројеката које је иницирао овај одбор, а тичу се успјешног развоја и изградње Бијељине.

Говорећи о ранијој одлуци ОО СНСД-а Бијељина да опозове предсједницу ОО Милицу Марковић са те функције, Додик је нагласио да је СНСД моћна политичка организација која не трпи никакве импровизације, већ мора да промовише правила.

"Потребно је поштивати одлуке ОО, а ако један орган има могућност да изабере онда има могућност и да разјеши. Ми ћемо се позабавити процедурама које је потребно ојачати или прецизирати како ни такве ситуације не би биле нејасне", нагласио је Додик.

Он је истакао да нико не излази из СНСД-а и да нема никакве ванредне ситуације, нити распуштања ОО Бијељина, те додао да је нови предсједник ОО СНСД Бијељина задужен да у наредна два мјесеца руководству странке предочи мјере и активности за које оне сматра да су потребне како би партија још више ојачала, стабилизовала се и припремила за локалне изборе који нас очекују наредне године.

Додик је рекао да је досадашњи предсједник ОО СНСД-а Бијељина Милица Марковић веома важан члан СНСД-а, који на најбољи могући начин манифестује политику коју води ова партија.

"Она је симбол наше политике и она ће то сигурно знати даље да носи, а наставиће и да дјелује у оквиру ОО СНСД Бијељина. До овакве ситуације је дошло зато што једни мисле једно а други друго, али сматрам да се још учимо демократији. Требало је сјести, разговарати и наћи друге начине за рјешење проблема. То сам данас и рекао ОО и мислим да су то уважили исто као што и ја морам да уважавам демократски капацитет наше организације", рекао је Додик.

Он је истакао да је за добробит Бијељине важно јединство партије и наставак њеног политичког ангажмана. Захваљујући СНСД-у и многима који су у прошлом времену били способни да наметну идеје, рекао је Додик, данас се у Бијељини гради нова болница, а да није било њихове упорности, то не би био пројекат који се изводи него пројекат о којем се само размишља.

Марковићева је рекла новинарима да је на приједлог лидера партије Милорада Додика за новог предсједника ОО предложен и изабран Мирослав Миловановић.

"То је добро, прије свега, за ОО али и за странку ради стабилазиције ситуација и одвајања од потреса који су били веома изражени у протеклих неколико дана у ОО СНСД Бијељина, а који су ничим изазвани и ничим проузроковани. ОО треба да настави да се убрзано припрема за локалне изборе који ће евидентно, овдје у Бијељини, бити много тежи него што су то били општи", истакла је Марковићева.

Она је додала да ће заједно са мјесним одборима радити на том фону, јер је на то, како је рекла, обавезује не само партијска лојалност него и њена позиција посланика у Парламентарној скупштини БиХ.

Новоизабрани предсједник ОО СНСД Бијељина Мирослав Миловановић рекао је да је СНСД, као најјача политичка организација у РС, потврдио да поштује принципе демократије. "Ово што се догађало потврђује у правом смислу ријечи да СНСД поштује принципе демократије", нагласио је Миловановић.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *