СНС: Нико нормалан више не жели да инвестира у РС и ФБиХ

Српска напредна странка у данапњем саопштењу осуђује политичке гарнитура у РС и ФБиХ поводом нечињења које је довело до смањења кредитног рејтинга земље и игнорисања катастрофалног економско-социјелног стања Српска напредна странка осуђује изостанак реакција владајућих странака у Републици Српској и БиХ поводом смањења кредитног рејтинга Босне и Херцеговине. – Невјероватно је колико они који добијају […]

понедељак, децембар 5, 2011 / 14:00

Српска напредна странка у данапњем саопштењу осуђује политичке гарнитура у РС и ФБиХ поводом нечињења које је довело до смањења кредитног рејтинга земље и игнорисања катастрофалног економско-социјелног стања

Српска напредна странка осуђује изостанак реакција владајућих странака у Републици Српској и БиХ поводом смањења кредитног рејтинга Босне и Херцеговине.

– Невјероватно је колико они који добијају веома значајне накнаде од новца грађана не показују било какву бригу за животни стандард и перспективу тих истих грађана. Да подсјетимо јавност, снижење ионако катастрофалног кредитног рејтинга значи да више нико нормалан у свијету не жели да инвестира у Републику Српску и ФБиХ, да домаћи привредници неће добити неопходна кредитна средства за своје пословне подухвате, да неће доћи до повећања запослености, да се неће извршити неопходне структурне трансформације у укупном економско-политичком систему, односно да ће људи живјети све горе и горе – кажу у СНС РС.

Напредњаци упозоравају да ће банке у РС и ФБиХ постављати све више камате за додјелу кредита, да ништа неће моћи бити учињено у правцу повећања извоза и смањења катастрофалног спољно-трговинског дефицита земље.

– Нажалост, кредити добијени од међународних финансијских институција неће бити усмјеравани у производњу, инфраструктурне пројекте и суштинске реформе система, већ ће бити кориштени искључиво у сврху крпљења све тањег буџета, односно биће пласирана у потрошњу ради куповине социјалног мира, јер је очигледно да политичке гарнитуре у земљи немају било какав план изласка из економске кризе сем додатног задуживања и вођења земље и грађана у дужничко ропство.

Јавне трибине

Српска напредна странка упозорава јавност да су дошли критични дани и да неодговорно понашања владајућих политичких партија више не смије бити толерисано.

– У том контексту, обавјештавамо све грађане и средства информисања да ћемо у наредном периоду широм Републике Српске организовати јавне трибине на којима ће гостовати признати економски стручњаци, приватни предузетници и сви они који раде у привреди и имају шта да кажу поводом очајног стања у којем се наша економија налази. Република Српска данас треба да се погледа у лице и призна себи истину да је потрошила пет година на потпуне заблуде, да је вријеме за буђење из учмалости и депресије, те да ваља понудити нове политичке и економске пројекте и политике који ће створити услове за побољшање животног стандарда њених грађана – саопштено је из СНС.

 0 КОМЕНТАРА

  1. Одлична иницијатива! Потребни су нам округли столови са политичарима, привредницима, универзитетским професорима и обичним грађанима. Проблем је готово сигурни изостанак медијске подршке.
    Битно је да се нешто покрене с мртве тачке.

  2. Ljudima na vlasti baš to i odgovara i baš zato je ovakvo stanje kakvo jeste. Bez obzira na rivalstvo među nacionalistima u svim narodima BiH, jedna nam je zajednicka, a to je brate da nas pokradose i nasi i vasi i njihovi

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *