Сноуден преко Кубе стиже до Еквадора

Бивши сарадник америчке ЦИА Едвард Сноуден одлетјеће из Москве у наредних неколико сати и затражиће азил од владе Еквадора. Како пише ББЦ, Сноуден ће прво одлетјети на Кубу, затим у Венецуелу, да би тек потом отишао у Еквадор у покушају да избјегне хапшење и изручење властима САД. "Могућност давања азила Сноудену се тренутно анализира", рекао […]

понедељак, јун 24, 2013 / 09:34

Бивши сарадник америчке ЦИА Едвард Сноуден одлетјеће из Москве у наредних неколико сати и затражиће азил од владе Еквадора.

Како пише ББЦ, Сноуден ће прво одлетјети на Кубу, затим у Венецуелу, да би тек потом отишао у Еквадор у покушају да избјегне хапшење и изручење властима САД.

"Могућност давања азила Сноудену се тренутно анализира", рекао је Рикардно Патино, шеф дипломатије Еквадора, земље која је већ одобрила азил Џулијану Асанжу.

Сједињене америчке државе су затражиле од "земаља западне хемисфере" да не пусте Сноудена на своју територију, а прогласиле су и његов пасош неважећим.

Током јутра је Вашингтон саопштио да "очекује да Русија размотри све опције како би испоручила Сноудена".

Одговор је убрзо стигао и званична Москва је саопштила да Русија нема основа да ухапси Сноудена.

"Сноуден се не налази на међународној потјерници, која би могла да буде основ за његово ухапшење. Нити је починио било какву незакониту радњу на територији Руске Федерације", рекао је руски званичник.0 КОМЕНТАРА

  1. А шта ли је овај упрско, те га они богобојажљиви поштењаци из земаља западне хемисфере, оволико прогоне!?B-)B-)B-)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *