Словенија: Малверзације у Хипо банци

ЉУБЉАНА – Полиција у Словенији привела је јуче десет лица због наводних финансијских малверзација у словеначком представништву „Хипо банке“ и „Хипо лизинга“ и наношења штете од најмање пет милиона евра. Словеначка полиција, у сарадњи са Националним истражним бироом, испитује оптужбе за почињени криминал и корупцију у менаџерским редовима те компаније. Полиција је раније данас саопштила […]

петак, април 22, 2011 / 08:25

ЉУБЉАНА – Полиција у Словенији привела је јуче десет лица због наводних финансијских малверзација у словеначком представништву „Хипо банке“ и „Хипо лизинга“ и наношења штете од најмање пет милиона евра.

Словеначка полиција, у сарадњи са Националним истражним бироом, испитује оптужбе за почињени криминал и корупцију у менаџерским редовима те компаније.

Полиција је раније данас саопштила да истражиоци проводе масовну операцију претраге 20 кућа због наводних злоупотреба положаја и незаконитог добијања или примања поклона у тој компанији, преносе словеначки медији.

Замјеник директора Националног истражног бироа Роберт Црепинко изјавио је на конференцији за новинаре да је полиција претресла 11 кућа и да је десеторо некадашњих запослених у банци и људи у вези са њима притворено, али да је двоје већ пуштено на слободу.

Црепинко је рекао да су, према подацима прикупљеним од половине прошле године, осумњичени изазвали штету од најмање пет милиона евра.

Он је додао да су истражне радње у току и да ће истрага највероватније трајати још неколико месеци.

Аустријска банка саопштила је да у потпуности сарађује са истражицима и да операција није усмјерена према њој, већ према њеним бившим менаџерима.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *