Славица Ђукић-Дејановић: Грађани Србије подржавају реформе

Предсједник Скупштине Србије Славица Ђукић-Дејановић истакла је током састанка са предсједником Међународног европског покрета Патом Коксом да 78 одсто грађана Србије подржава реформе које се проводе у држави и сматрају их неопходним, без обзира да ли оне представљају услов за улазак у ЕУ. Говорећи о наводима о угрожавању безвизног режима за грађане Србије, Дејановићева је […]

субота, мај 28, 2011 / 19:01

Предсједник Скупштине Србије Славица Ђукић-Дејановић истакла је током састанка са предсједником Међународног европског покрета Патом Коксом да 78 одсто грађана Србије подржава реформе које се проводе у држави и сматрају их неопходним, без обзира да ли оне представљају услов за улазак у ЕУ.

Говорећи о наводима о угрожавању безвизног режима за грађане Србије, Дејановићева је увјерила Кокса да српски државни органи, а посебно МУП, чине све да се истражи детаљно ко стоји иза организованих прелазака лажних азиланата, те га обавијестила да се предузимају јаче мјере контроле на граничним преласцима.

Кокс, учесник састанка Вијећа чланица Међународног европског покрета и јавне дебате о Процесу проширења ЕУ у Београду, рекао је да је до сада било око 1,6 милиона остварених посјета грађана Србије земљама ЕУ, а да је само један одсто тих посјета било злоупотребљено.

Кокс, који је и бивши предсједник Европског парламента, истакао је да је разумљиво што се цјелокупан процес интеграције у ЕУ чини дугим и тешким и подвука да је он неопходан за бољу будућност грађана Србије.

Дејановићева и Кокс су одржали поздравне говоре на јавној дебати о Процесу проширења ЕУ, коју организује Европски покрет у Србији, у сарадњи са Међународним европским покретом, а уз подршку Скупштине Србије и Фонда за отворено друштво.

На скупу се окупило више од 70 представника Вијећа чланова Међународног европског покрета, Европског парламента, ЕУ стручњака, Скупштине Србије, домаћих стручњака и представника цивилног друштва.

Дејановићева је учеснике данашње дебате информисала о испуњеним и преосталим обавезама Скупштине Србије према процесу придруживања ЕУ.

Она је истакла да је ово први пут у историји Међународног европског покрета, чији је Србија члан од 1992. године, да се састанци одржавају у земљи која није чланица ЕУ.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *