Сконтопром из Приједора извози у Њемачку, Русију и Холандију

Предузеће за производњу намјештаја и пресвлака за намјештај „Сконтопром“ из Приједора за 2012. годину уговорило је извоз својих произвда за нове купце у Њемачкој, Холандији и Русији, рекла је данас директор и власник једног од највећих извозника у БиХ Елизабета Јосиповић. "Наставићемо да радимо за тржишта Шведске, Италије и Словеније, за која смо и до […]

петак, децембар 16, 2011 / 18:58

Предузеће за производњу намјештаја и пресвлака за намјештај „Сконтопром“ из Приједора за 2012. годину уговорило је извоз својих произвда за нове купце у Њемачкој, Холандији и Русији, рекла је данас директор и власник једног од највећих извозника у БиХ Елизабета Јосиповић.

"Наставићемо да радимо за тржишта Шведске, Италије и Словеније, за која смо и до сада радили, а шведска `Икеа` је и даље наш најважнији пословни партнер и купац", рекла је Јосиповић новинарима у Приједору на обиљежавању 13 година постојања ове фирме.

Она је навела да је "Сконтопром" ове године отворио нове производне и продајне погоне, проширио асортиман производа и повећао број радника.

"Тако постоје `Сконтопром` Приједор у чијем саставу су погони у Приједору, Прњавору, Санском Мосту и Кључу, `Сконтопром` Београд који има и производни и продајни погон, те бањалучки `Урбан` који има ланац продавница које су у овој години продају повећале за 26 одсто у односу на 2010", рекла је Јосиповић.

Према њеним ријечима, сва ова предузећа запошљавају око 600 радника, а за наредну годину планирано је отварање још стотину нових радних мјеста.

"На свим нивоима власти потребна је мало већа брига за извознике. Имали смо промет око 25 милиона марака у овој години, а извоз нам је Влада Републике Српске субвенционисала са свега 60.000 КМ", казала је Јосиповић.

Она је поздравила потез Федералног завода за запошљавање који је за сваког новозапосленог радника у погонима у Санском Мосту и Кључу давао субвенције по 3.000 КМ.

"Сконтопром" је основан 1998. године када је са четири запослена почео да ради у једном приједорском поткровљу.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *