Сиријски срцојед: Имам ја и горих снимака, све је то из освете

Након саблажњујућег снимка на коме се види сиријски терориста једе срце убијеног сиријског војника, услиједило је медијско поправљање онога што се може поправити. Терориста је признао да је учествовао и у другим злодјелима. Амерички недељник "Тајм" наводи да је преко Скајпа ступио у контак са сиријским побуњеником Халидом ал-Хамадом, који стоји иза овог бруталног чина. […]

среда, мај 15, 2013 / 15:37

Након саблажњујућег снимка на коме се види сиријски терориста једе срце убијеног сиријског војника, услиједило је медијско поправљање онога што се може поправити.

Терориста је признао да је учествовао и у другим злодјелима. Амерички недељник "Тајм" наводи да је преко Скајпа ступио у контак са сиријским побуњеником Халидом ал-Хамадом, који стоји иза овог бруталног чина.

Хамад је бранио свој поступак ријечима да је ријеч о освети за злочине које су починиле режимске снаге.

Он је рекао да је био подстакнут на овај гнусан чин пошто је на мобилном телефону мртвог војника пронашао снимак на коме се види да је он понижавао нагу жену и двије њене ћерке.

Недељник наводи и да је Хамад описао друге злочине у којима је учествовао, а чије жртве су били припадници сиријске милиције, познате као шабиха.

"Имам још један снимак. На њему уз помоћ тестере сијечем једног шабиху. То је тестера којом се сијече дрвеће. Исјекао сам га на велике и мале комаде", препричао је сиријски побуњеник свој злочин.

"Тајм" наводи да је Хамад сунит, као и већина припадника опозиције који се боре против режима Башара ал-Асада.

Хамад је ријечима да "ћемо срећом побити све њих" описао колику мржњу осјећа према режимским снагама.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *