Сирија: Жене, дјеца и маслинове гране блокирају саобраћај

БЕЈРУТ – Неколико стотина жена и дјеце блокирало је данас главни приобални аутопут у Сирији као знак протеста због хапшења неколико десетина људи из оближњих села. Очевици су изјавили да се до 2 000 жена у бијелој одјећи и маслиновим гранама окупило данас на главном аутопуту између градова Тартус и Банијас са захтјевом за ослобођење […]

среда, април 13, 2011 / 18:25

БЕЈРУТ – Неколико стотина жена и дјеце блокирало је данас главни приобални аутопут у Сирији као знак протеста због хапшења неколико десетина људи из оближњих села.

Очевици су изјавили да се до 2 000 жена у бијелој одјећи и маслиновим гранама окупило данас на главном аутопуту између градова Тартус и Банијас са захтјевом за ослобођење ухапшених из Бајде и Бејт Џнада.

Мјештани и активисти изјавили су да је више стотина људи ухапшено након напада безбједносних снага и провладиних снага на ова два села.

Протести у Сирији су избили током протеклог мјесеца и полако су се проширивали пошто неколико десетина хиљада људи тражи провођење реформи у једном од најаутократскијих режима на Блиском истоку.

Сиријске снаге безбједности појачале су присуство у обалским подручјима послије продемократских протеста и погибија у окршајима са присталицама предсједника Башара ал Асада.

У немирима је до сада погинуло више од 170 људи.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *