Сирија: Војска преузела потпуну контролу над градом Киберт Газалехом

Сиријска војска преузела је потпуну контролу над градом недалеко од ауто-пута који повезује Дамаск са јорданском границом, што је још један корак у њиховој намјери да побуњенике отјерају са југа земље.  Владине снаге поново су у недељу успоставиле контролу над Киберт Газалехом, послије вишедневних тешких окршаја, рекао је шеф сиријске Опсерваторије за људска права Рами […]

понедељак, мај 13, 2013 / 14:43

Сиријска војска преузела је потпуну контролу над градом недалеко од ауто-пута који повезује Дамаск са јорданском границом, што је још један корак у њиховој намјери да побуњенике отјерају са југа земље.

 Владине снаге поново су у недељу успоставиле контролу над Киберт Газалехом, послије вишедневних тешких окршаја, рекао је шеф сиријске Опсерваторије за људска права Рами Абдул Рахман.

Заузимање града Киберт Газалеха је једна од неколико недавних побједа на бојном пољу сиријског предсједника Башара ел Асада.

У Сирији је од почетка конфликта, у марту 2011. године, више од 70.000 људи изгубило живот и на милионе је расељено како по земљи тако и по сусједним државама.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *