Сирија: Побуњеници ухватили рођака Башала ал Асада

Сиријски побуњеници тврде да су ухватили Хусама ал Асада, рођака предсједника Башара ал Асада, јавила је саудијска телевизијска станица Ал Арабија. Асадовог рођака ухапсила је бригада Ал фарук при Слободној сиријској армији /ФСА/, рекао је шеик Аднан ал Арур, сунитски муслимански свештеник и вођа салафиста у Сирији на свом налогу на "твитеру". "Хусам ал Асад, […]

недеља, октобар 7, 2012 / 16:34

Сиријски побуњеници тврде да су ухватили Хусама ал Асада, рођака предсједника Башара ал Асада, јавила је саудијска телевизијска станица Ал Арабија.

Асадовог рођака ухапсила је бригада Ал фарук при Слободној сиријској армији /ФСА/, рекао је шеик Аднан ал Арур, сунитски муслимански свештеник и вођа салафиста у Сирији на свом налогу на "твитеру".

"Хусам ал Асад, рођак Башара је заробљен", рекао је Арур, не износећи детаље.

Арур /73/ побјегао је из Сирије у вријеме владавине Хафеза ал Асада након масакра из 1982. године у његовом родном граду Хама и од тада живи у Саудијској Арабији.

Он је постао један од симбола сиријског устанка против режима Асада, наводи РИА Новости.

У досадашњим сукобима у Сирији погинуло је 20.000 људи.

УН су саопштиле да је погинуло 18.000 људи.

Запад се залаже за збацивање предсједника Башара ал Асада, док Русија и Кина покушавају да спријече страно уплитање у рјешавање сукоба у Сирији, уз тврдњу да су Асадов режим и опозиција криви за крвопролиће.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *