Сирија – Опозиција пристаје на примирје

Сиријска опозиција пристаје на примирје до краја октобра, на основу предлога специјалног изасланика Уједињених нација и Арапске лиге Лахдара Брахимија, али одговорност најпре лежи на влади, саопштио је шеф сиријског Националног савета Абдел Басет Сајда. „Ми поздрављамо свако заустављање убијања, али мислимо да позив прво треба да буде упућен сиријском режиму, који не престаје са […]

среда, октобар 17, 2012 / 11:22

Сиријска опозиција пристаје на примирје до краја октобра, на основу предлога специјалног изасланика Уједињених нација и Арапске лиге Лахдара Брахимија, али одговорност најпре лежи на влади, саопштио је шеф сиријског Националног савета Абдел Басет Сајда.

„Ми поздрављамо свако заустављање убијања, али мислимо да позив прво треба да буде упућен сиријском режиму, који не престаје са бомбардовањем сиријских градова и села”, рекао је опозициони лидер за АФП.

Брахими је предложио прекид ватре током четвородневног Курбан-бајрама, крајем овог месеца, што би утрло пут политичком решењу за 19-томесечну кризу у Сирији.

Сиријска влада је раније саопштила да заинтересована за тај предлог, али да су за успех било које иницијативе, „потребне две стране”.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *