Синиша Вучинић осуђен на три године затвора због изнуде

Виши суд у Новом Саду осудио је на три године затвора предсједника Српске партије социјалиста Синишу Вучинића због изнуде 1,5 милиона динара од власника једне новосадске фирме „Голд ауто” Златка Матушића, и после изрицања пресуде укинуо му притвор у ком је био од 8. априла ове године. Његова бивша супруга Мирјана Вучинић осуђена је на […]

петак, април 29, 2011 / 19:48

Виши суд у Новом Саду осудио је на три године затвора предсједника Српске партије социјалиста Синишу Вучинића због изнуде 1,5 милиона динара од власника једне новосадске фирме „Голд ауто” Златка Матушића, и после изрицања пресуде укинуо му притвор у ком је био од 8. априла ове године.

Његова бивша супруга Мирјана Вучинић осуђена је на шест мјесеци затвора због помагања у изнуди, односно преношења рекетираног новца.

На ову пресуду они имају право жалбе новосадском Апелацином суду.

Вучинић је оптужен да је у саизвршилаштву са бившом сурпугом Мирјаном приморавао Матушића да му у више наврата преда новац и тако изнудио око 140.000 евра.

Приликом Вучинићевог хапшења новембра 2007. полиција је код њега пронашла 2.000 евра.

Новосадски Виши суд је 8. априла ове године Вучинићу одредио притвор због избјегавања суђења, који му је данас укинут и он је пуштен да се у даљем току кривичног постука брани са слободе.

Вучинићу се у Првом основном суду у Београду суди као коловођи групе оптужених за ометање хапшења Слободана Милошевића 2001. године у „Вили мир” на Дедињу. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *