Симпо ради са ИКЕА, посао вриједан 20 милиона евра

Врањска компанија „Симпо” уговорила је са шведском „Икеом” извозне послове за наредну годину у вриједности 20 милиона евра, а ријеч је прије свега о испоруци душека и дијелова намјештаја. Предсједник „Симпа” Драган Томић прецизирао је у изјави за компанијске новине да ће „Икеи” 2012. године бити испоручено 100.000 душека, само за тржиште Русије. Због тих […]

понедељак, децембар 12, 2011 / 17:43

Врањска компанија „Симпо” уговорила је са шведском „Икеом” извозне послове за наредну годину у вриједности 20 милиона евра, а ријеч је прије свега о испоруци душека и дијелова намјештаја.

Предсједник „Симпа” Драган Томић прецизирао је у изјави за компанијске новине да ће „Икеи” 2012. године бити испоручено 100.000 душека, само за тржиште Русије. Због тих послова, покренута је модернизација фабрике у Бујановцу, чији ће кпацитет бити повећан на пола милиона годишње.

Томић је у интервјуу, поводом поновног избора за предсједника компаније, рекао да је посебно важно што „Симпо” „Икеи” не испоручује дијелове, већ финалне производе, који су дјело домаћих дизајнера и моделара.

Он је подсјетио да је сарадња са Швеђанима почела прије 35 година, када су од „Симпа” купили плочасти намјештај, а сада највећи дио испорука из Врања чине гарнитуре и софе.

Томић је оцијенио да би долазак „Икее” на српско тржиште био добар за домаћу дрвну индустрију у цјелини, јер ће они који буду имали добре производе, добити купца за своју производњу и улазак на тржиште региона.

Према досадашњим разговорима очекује се да ће „Симпо” бити главни снабдјевач „Икеиних” центара на подручју југоисточне Европе.  Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *