„Силвио, издржи!“

МИЛАНО – Италијански премијер Силвио Берлускони појавио се данас у судници, гдје је у току процес против њега за утају пореза. Берлускони се осмјехивао рукујући се са адвокатима приликом уласка у судницу у Милану. Испред суднице неколико десетина присталица организовало је демонстрације у знак подршке, машући плавим балонима на којима пише:"Силвио, издржи!" Италијански премијер, који […]

понедељак, април 11, 2011 / 13:24

МИЛАНО – Италијански премијер Силвио Берлускони појавио се данас у судници, гдје је у току процес против њега за утају пореза.

Берлускони се осмјехивао рукујући се са адвокатима приликом уласка у судницу у Милану. Испред суднице неколико десетина присталица организовало је демонстрације у знак подршке, машући плавим балонима на којима пише:"Силвио, издржи!"

Италијански премијер, који негира све оптужбе, рекао је раније да ће присуствовати што чешће суђењу, кад год му то обавезе дозволе.

"Оптужбе су смијешне, неосноване и поремећене", рекао је Берлускони новинарима у судници. Он је оптужбе назвао "изумом тужиоца."

 Тужилаштво наводи да је Берлусконијева медијска кућа "Медиасет" откупила телевизијска права за америчке филмове посредством двије офшор компаније и пријављени су лажни трошкови како би се умањио порез. Уз Берлусконија, још десет лица је оптужено у овом случају, укључујући и предсједавајућег "Медиасета" Феделе Конфалонијерија и филмског продуцента Френка Аграма.

 Премијер је 28. марта такође присуствовао затвореном прелиминарном саслушању у другом случају због наводне утаје пореза, у коју је такође умијешана куповина телевизијских права за емитовање америчких филмова на његовој приватној мрежи.

Међутим, он се посљедњи пут појавио у судници прије три године. Берлусконију је много пута суђено, углавном у вези са његовим пословањем, и увијек је био ослобођен оптужби или је чекао да случај застари.

Он прошле седмице није присуствовао почетку суђења у одвојеном процесу у Милану према оптужбама за плаћање сексуалних услуга малољетној проститутки и кориштење утицаја да све заташка. Берлускони негира кривицу, наводећи да политички мотивисане судије желе да га свргну са власти.

Берлускони је одбацио могућност да ће бити проглашен кривим у било ком од четири процеса.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *