СИЛВИЈА (SYLVIA)

Неко постане познат у квизу „Желите ли постати милионер“, а неко се убије. Потоњи више не мора доказивати неке друге способности, али ни уживати у слави. Зато се јавност више опредјељује за вољење суицидалаца. Опор, попут филма Сати. Умјесто Вирџиније Вулф, америчка пјесникиња Силвија Плат. Нјен муж, Тед Хјуџис, налази другу, наспрам депресивне ње. Није […]

петак, октобар 28, 2011 / 07:00

Неко постане познат у квизу „Желите ли постати милионер“, а неко се убије. Потоњи више не мора доказивати неке друге способности, али ни уживати у слави. Зато се јавност више опредјељује за вољење суицидалаца.

Опор, попут филма Сати. Умјесто Вирџиније Вулф, америчка пјесникиња Силвија Плат. Нјен муж, Тед Хјуџис, налази другу, наспрам депресивне ње. Није се могла изборити што је цјењенији писац; и, посебно, што се жене никако не одљепљују од њега. Прави читав низ љубоморних сцена, одводећи дјецу. Прекасно, одлучила је да позове мужа и намами га у кревет. Уз приједлог да остави ту љубавницу, и врати се својој породици као да ништа није било.

Али, љубавница је трудна.

Силвија говори кључну реченицу: Кад се нечега толико плашиш, учиниш да се то деси; у убјеђењу је да је она произвела љубавницу. Онда се убије гасом из шпорета. Штимајући да ујутру дођу по њену дјецу, заштићену изолир траком у соби. Муж послије смрти објави њене пјесме…

Осим документарности, и уздизања енглеске књижевности; ништа за поменути. Дати свакој жени, која мисли да се уда за умјетника!

(Редитељ: Кристина Џефс, Улоге: Гвинет Палтроу, Данијел Крејг)Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *