Сидран воли Југославију

Босна и Херцеговина није Југославија у малом, како се то често тврди, изјавио је пјесник, писац и сценариста Абдулах Сидран, додајући да су је формирали најпаметнији и највећи људи, а развалили хохштаплери. “Југославију волим и сад бих потписао да се поново формира", рекао је Сидран у емисији Некад било. Сидран се осврнуо и на своје […]

понедељак, децембар 26, 2011 / 17:41

Босна и Херцеговина није Југославија у малом, како се то често тврди, изјавио је пјесник, писац и сценариста Абдулах Сидран, додајући да су је формирали најпаметнији и највећи људи, а развалили хохштаплери.

“Југославију волим и сад бих потписао да се поново формира", рекао је Сидран у емисији Некад било.

Сидран се осврнуо и на своје некадашње предратно пријатељство са Радованом Караџићем, за кога каже да је још 1969. године био врбован за рад у државној безбедности, која га је и послала на усавршавање у САД.

За Сидрана је то био јасан знак да је Караџић већ тада био припреман за ратне године. Нарочито када се зна да су многе значајне личности и утицајнији Срби одбили да буду предсједници СДС током његовог формирања.

На питање зашто је изјавио да је Република Српска чир на телу БиХ, Сидран је одговорио да је мислио метафорички.

"Чак и ране на тијелу знају да израсту у бисере и најбољи примјер за то су шкољке", каже Сидран, који разумије страхове Срба са почетка 90-тих, јер су се тада поновили симболи под којима су Срби страдали у Другом свјетском рату.0 КОМЕНТАРА

 1. :D:D:D

  Јопе’ воли Југу…Хехјехех…
  Па мало Република Српска чир, па ондаК: Бисер… Па до подне мисли једно а од подне сасвим друго… А онда: „ајмо Емире нешто да радимо!?…“B-)

  Нема, нема… балија ти је ЧУДО! Чим му сила окрене леђа, од највећег КАТИЛА и кољача, претвара се у „брата рођеног“!

  Још да наватају довољно српскије’ левата… Ихааааај!:P

 2. хехе..“угледни“ Срби који су одбили бити на челу СДС-а? Да ли он то мисли на среброва ону промуслиманску битангу изгубљеног у времену и простору!?

 3. rammstein, 27.12.2011. 07:47:56

  Рамо,

  Сребров је хтио бити предсједник. Он је покренуо идеју формирања странке у БиХ која је регистрована у суду у Шибенику. Када је завршио посао око припреме регистрације испоставе шибеничке странке у БиХ, ДБ је одрадио посао, сатанизовао га и довео Караџића на чело те странке.

  Да бих био јаснији млађим читаоцима, СДСБиХ је регистована као испостава СДС у Хрватској, чији је предсједник био психијатар из Шибеника, који је довео другог психијатра (Рамо зна којег јер их готово све познаје) и ударио дијагнозу Србима.

  И сад се чудимо што неке недојебене глумице режирају филмове у којима проговара њихова подсвијест.

 4. ии..шта је поента пернати турчине? То што је покојни др Јован Рашковић, промовисо др Радована умјесто те сподобе среброва? Па да ли је сребров створио неку фракцију? Да ли је дио руководства странке стао иза њега или бар један једини члан? Није! У чему је квака што су сви из БиХ подржали једног кандидата Караџића умјесто тог среброва?

 5. rammstein
  Za razliku od tvog idola Rase i dr. Raskovica Srebrov je bar bio normalan. Da je tvoj idol vodio ispravnu politiku ne bi citav vojni i politicki vrh RS na celu sa njim bio u Hagu. Jedino su im konkurencija po broju vodje plemena iz Ruande kojima se takodje sudi u Hagu za genocid.

 6. rammstein
  Za razliku od tvog idola Rase i dr. Raskovica Srebrov je bar bio normalan. Da je tvoj idol vodio ispravnu politiku ne bi citav vojni i politicki vrh RS na celu sa njim bio u Hagu. Jedino su im konkurencija po broju vodje plemena iz Ruande kojima se takodje sudi u Hagu za genocid.

 7. zmaj , 27.12.2011. 12:27:21

  То је за вас мјеродавно? али исто тако је и цјелокупан државни и војни врх Републике Србије у хагу, што значи да се оркестрирала антисрпска политика из тзв међународне заједнице или нато пакта, за мене је мјеродавно да такве оптужбе Срби не добијају из слободног дијела свијета, а ови што се даве у властитим говнима глобализације немају морални кредибилитет да неком пресуђују, а и њихова је догорјела прије зоре.

  Ко може да осуди један комплетан народ? Само западњачка јудеомасонерија, под чијом диригентском палицом свијет лагано тоне у безнађе.

 8. rammstein
  Niko i ne kaze da je osudjen kompletan narod. osudjeni su oni koji su u ime tog naroda vodili zlocinacku politiku. U maju 1992 godine rukovodstvo SDS-a odrzalo je sjednicu na Palama na kojoj je donijelo odluku da se sa Pala i Sokoca isele svi Bosnjaci-muslimani. Ako to nije zlocinacka politika onda ne znam sta je.

 9. нека живи Југославија,опет ће мо нашу Југу подићи на ноге,заборавимо на крв и патњу шта је било било је окренимо се будућности а будућност је да сви Словенски народи треба да живе заједно па људи ове банане републике нису у стању ни пожара угасити једна без друге смрт капитализму живјела револуцијаклерофашисти,фашисти,капиталисти неолиберали марш из ових простора

 10. Хуго Чавез

  Колико пута племенита идеја Југославије треба да падне на испиту па да се одрекнемо ње такве која нам сваки пут нанесе све теже последице?

  Не може да прође,ми смо ограничени људи,не одговара Западним силама и што је најважније нема поверења међу народима!

 11. zmaj , 27.12.2011. 15:02:36

  Овим преседаном дошло се до тога да се осуди читав народ? Јер сва та руководства су имала упориште у слободној народној вољи, демократским изборима или референдумима, а сва та шупља прича о „чишћењу“ муслимана са Сокоца и Пала, немају благе везе са оптужбама рецимо генералу Лазаревићу, Павковићу, Ојданићу, Перишићу,…или предсједнику Србије Милошевићу којем је сигурно у том моменту муслиман са Сокоца био исто битан ко и неки еским са Гренланда?

  Људи маните се Југославије, нема шансе да се то понови, три пута пропала ствар не може никад више успјети!

 12. слушај рамштајне ми имамо сатанак са историјом и једноставно себи не можемо допустити да нас уплашите,Југославија је била најсретније рјешење за све народе а то што на овим просторима живе све саме вуцибатине које више вјерују шта им јебени попови фратри или улеме кажу нег себи самима ал промјениће се то само полако немој да не буде да вас нисам упозорио

 13. ramsstein

  nije to su suplja prica. ja se cesto sretnem sa covjekom ciji je brat kao clan SDS-a bio na tom sastanku na kome je odluceno da se preduzmu sve mjere na iseljavanju Bosnjaka-muslimana sa Pala i Sokoca. To je nekoliko sedmica poslije i provedeno. To se sve moze provjeriti. To je samo jedan od dokaza da je politika tog rukovodstva bila zlocinacka. Ima na stotine zivih Srba kojima je u aprilu 1992 godine receno da se sklone iz Sarajeva na nekoliko sedmica, jer ce u tom periodu Sarajevo biti zauzeto. Vidjam ja i te ljude koji su mi to potvrdili.

 14. Ok, a ‘ajmo uporediti broj Muslimana koji su otjerani iz Pala i Sokoca sa brojem Srba otjeranih iz Ilijaša, Hadžića i Ilidže. Iznenađenje zar ne?! Toliko o tome ko je šta planirao i sporvodio…

 15. У недостатку адекватних болничких простора, у овој општој несташици јаких седатива и барбитурата, у ТОТАЛНОЈ осеци идеја и политичких рјешења, чемерни људи са ове узоране ледине, спас и вентил су нашли у ФРОНТАЛУ!!!:-o

  Ваљда их у планини нико не чује?! Могу се дерат’ до сутра, узалуд, а и сезона је лова; могли би покупити какву куглу намјењену „дивљаку“!:D

 16. zmaj , 27.12.2011. 16:54:36

  Хех..да само што су муслимани са Пала отишли аутобусима и уз сво обезбјеђење да им се ништа ружно не деси до Сарајева, док су наши Срби са Ченгић виле, алипашиног, Пофалића,…уз метке једва живу главу спашавали, а куће и станови одмах опљачкани или спаљени, уз то неки муслимани са Сокоца су тек негдје 1994 одлучили да се преселе, рецимо из села Врхбарја код Гласинца, ако не вјерујеш провјери у документима Малагурског „Тежина ланаца“…све црно на бијело.

  Хуго Чавез, 27.12.2011. 16:51:46

  Немам ја ништа против те утопије, али баш они што је највише и заговарају су свјесни да је немогућа, ајде да избришемо границе унутрашње? Нема шансе, неће ти пристати они што су највише заграбили из тих бивших Југославија, а то сигурно нисмо ми Срби. Кад би вратили наше границе гдје је живио наш народ, да ли би било шансе да на то пристану хрвати, шиптари?

 17. Југославија није била лоше ријешење за нас Србе,нарочито она прва,бар смо скоро сви живјели у једној држави.Додуше,и тада је боље ријешење била Велика Србија,али лако је сад паметовати.А што се Сидрана тиче,више бих волио да је коментарисао нешто везано за Алију и ратне злочине над Србима у „његовом“ Сарајеву(у то је сигурно упућенији),него што спомиње Караџића и Републику Српску…

 18. Југославија је била добро рјешење и за Хрвате и Муслимане, и они су остали подијељени у више држава, али онаква Југославија каква је настала 1943. није могла да преживи пад комунизма.

 19. Југославија никада није била добра по српски народ нити је била у српском националном интересу, ни прва, ни друга… зато су створене, обе. Ми се ни тада ништа нисмо питали, као што се нећемо питати ни у евентуалној будућности, нажалост.

  Југославија је за тих неколико деценија више коштала Србе него вијекови под турском влашћу. Изгубили смо вјеру, уништили цркву која је увијек била носилац свега позитивног код нас и која нас је одржала, изгубили смо писмо, идентитет, смањили смо се, било нас је као Енглеза… било би нас и данас да није било Југославије, убијени смо, уништени, нема нас на српским националним просторима, не постојимо у Крајини, у Сарајеву и остатку данашње Федерације, нема нас у Мостару и долини Неретве, нема нас на Космету и никада нас неће бити јер до демографске експлозије никада неће доћи, а само она може да поправи стање… Ја никако не могу да схватим да постоји неки појединац унутар српског народа који би то све да понови.

  Још од првог Видовданскг Устава смо почели да губимо идентитет, наставило се касније, други никада нису истински живјели у Југославији, она је свима била само успутна станица ка „тисућљећним сновима“ и сл.

  Јуче смо се бавили ћирилицом и чињеницом да је нема на производима и сл. Ево занимљивог текста на ту тему. Ово је само завршни ударац на постојање исте, све је почело много раније, У ЈУГОСЛАВИЈИ, а Стефан Немања нас је упозорио нешто. Нисмо га послушали.

  http://www.nspm.rs/kulturna-politika/da-li-je-cirilica-planski-prepustena-tihom-izumiranju-q.html

  Г. Сидран има свој „блентитет“, ми имамо свој, сви остали имају своје, и никакво удруживање са њима не долази у обзир. Свако коме је стало до постојања српског бића и до очувања минимума који још животари… никада неће насјести на ову замку, бар не добровољно!

 20. Sunce ti kalaj’sanoB-)
  Kakav obrt situacioni ili situacija obrtnicka.
  Ja sta se nakot’lo ovijeh “pederalista“,da bog sacuva:-o
  Sta je misevi?Zajednickog prezimena Prelivoda…
  Nije vam valjala Austrougaska,Kraljevina Jugoslavija,SFRJ,nista pod milim bogom osim “Osmanlija“..Samo u Osmanlijama “znalo se“ ko zivi u (ћ)arsiji a ko u sumi,ko se skoluje po “Becovima i Stambolima“a ko je dovijeka bio “raja nepismena“.
  Kad onomad dodje Svapski zeman,osta otad samo pjesma;“Sarajevo ispod Trebevica, bit ceš opet Ante
  Pavelica“.Kad smo iznijeli II svjetski onda ste “skontali“da je “pametno“biti (ћ)lan KPJ(sve je vrvilo od vas tad)
  Opste je poznata cinjenica da je gro partizanskih snaga 41-43 cinili Srbi , te da se masovniji pristup ostalih naroda partizanskom pokretu desava tek potkraj 43 sa padom Italije i obecanim oprostom u slucaju pristupanja partizanima.
  Prilikom Titovog susreta sa Čerčilom u Kazerti 1944 Tito je govoreći o svojoj vojsci rekao da su u početku u njoj bili skoro isključivo Srbi,ali da je sada (to jest 1944) sastav višenacionalan.

  Primjer;“Bitka na Sutjesci:

  „U nacionalnom pogledu najviše je bilo Srba 11.851,Hrvata 5.220, Crnogoraca 3.295, Muslimana 866. “,kome se da,nek broji;

  http://www.znaci.net/00001/129.htm

  Naravno,kao novope(ћ)eni (ћ)lanovi,sva svita Hamdija,Nurija,Dzemala i slicnih sepurili su se 50 godina,sve dok….nije doslo vrijeme demokratije.
  Necemo u Srboslaviju!…Povikase slozno amnestirani unuci Handzar divizije.“ona gusi nas identitet(a i ne svidja se amer'(ћ)koj am’nistraciji)…oni imaju puno para…pa kad se onomad(93) razveza zelena i ustaska zastava morade li(ћ)no am’nistracija posredovati.

  Sad kad se nanjusilo da am’nisracija lagano tone koj’ Titanik a svabo i ostala bagra muku muce,sad se “rana pretvori u biser“…:P

  Ne(j)ma vise Juge za koju su Serbi ginuli(pojedini su mislili da su za nju ginuli do polovine proslog rata,sve dok nijesu uvidjeli da Alijina “palitika“ne(j)ma alternativu).Srpska je nasa nova domovina a mimo Srpske se sirite…siroko vam polje…

 21. jahac, 28.12.2011. 08:13:00

  „U nacionalnom pogledu najviše je bilo Srba 11.851,Hrvata 5.220, Crnogoraca 3.295, Muslimana 866. “,kome se da,nek broji;“

  Јахач,

  наивно наскачеш на комунистичку пропаганду. Ако су ови подаци тачни онда је Броз у праву и сви су народи подједнако били антифашистички расположени. Срба је у Краљевини ЈУгославији било 50%. Ово што ти пишеш је потврда да је сваки народ, процентуално са својим бројем, дао допринос у антифашистичкој борби, а није тако.

  Од ових 5220 “Хравата“ у партизанима, 80% су били далматински Срби, углавном православни и 20 далматинских католика орјунаша.

  То што је Броз бригадама давао хрватске називе не значи да су их чинили Хрвати.

  Немој, бар ти који боље познајеш историју од свих на Фронталу (наравно, изузимајући мене), насједаш на ове комунистичке форе.

 22. Божо Чукеранац, 28.12.2011. 08:40:18
  Cigan u Armanijevom odijelu….Ele-ganciB-)

  Симо П. Ороз, 28.12.2011. 08:54:07
  Moram priznati da sam odavno cekao da neko reaguje.
  Nije lose pijetle,cini se da jedino ti imas “ostar kljun“B-)
  Bas pokusavam na razne nacine da skrenem pojedinima paznju,medjutim niko nista…Sta kaze Crnogoraca 3.295… i mi se onda nesto cudimo odkud tzv,“Crnogorska ideja“ i jos jedna u nizu izmisljenih nacija.
  To je susta istina da su borce brigada iz nekadasnje SR Hrvatske listom trpali pod Hrvate.

  Razlog je jednostavan.Trebalo je na neki nacin rehabilitovati NDH i sve one koji su “44 promijenili stranu.Broz je okupio najodanije mu Serbe koji bi izginuli sad zbog ustasa protiv kojih su se do juce borili.
  Medjutim,izbacio sam ovaj link upravo zbog Serba koji nemaju “corbe“ u glavi i iz jos jednog razloga…Cak i ovako modifikovana istorija ne ide u prilog Srbomrscima.;)

 23. Jahač ne znam otkud ti pravo da nekoga nazivaš idiotom ili sličnim pogrdnim imenima,valjda su te roditelji nečem naučili a to je osnovna kultura ponašanja,a majstore ako ti je stalo da braniš SRPSTVO onda idi dole na Kosovu gdje se narod zlopati i gdje su ga strpali u geta a nemoj se kurčiti na forumima očigledno još nisi izlječio neke svoje komplekse,bar se u Jugi nije razmišljalo o tim stvarima nešta se radilo

 24. шири даље свака част иако не волим тог на слици,није у реду да се неко назива било каквим увредљивим именима или придјевима,јахач очигледно спада у ону поражену издајничку клерофашистичку страну,то су људи који су на силу избацили имена улица славних Руских марашала и наших ослободиоца,друго Југославија је сваком које хтио да ради пружала и ту могућност, није било идеално ал си бар имао какава такава права,јахачу сви сте ви унуци и синови комуниста, што се стидите своје прошлости и својих предака

 25. ЕЛЕ-ГАНЦИ…!!!:D:D:D

  Ахахахахахахах… БАБОЈЕБАЦ! Оћу рећи: ЛАТИНОЈЕБАЦ, тјелохранитељ маторе „телектуалке амер’ћке провенијенције“ коју Тииито од гада није ‘тео ни руком да пипне, па је тако сретно избјегла Голаћ…B-)B-)B-)

 26. siri dalje, 28.12.2011. 12:51:07
  Jel?
  Ima neku idiotsku njusku a nijesam ga stvarno prepoznao onog cigu a nazvao sam ga idiotom zahvaljujuci tebi.
  Mozda ti i nijesi idiot ali na dobrom si putu jer pricati sad o bratstvu i jedinstvu i novoj Jugoslaviji,mogu zbilja samo oni koji jos uvijek vjeruju da je Elvis Prisli ziv.
  Siri dalje “poljem se siri……miris tamjanaB-)

 27. Хуго Чавез, 28.12.2011. 12:59:13
  “јахачу сви сте ви унуци и синови комуниста, што се стидите своје прошлости и својих предака“
  Malo si se zaj…ali nema veze,ionako vam prica nema veze sa vezom a ni sa Cavezom…B-)

 28. Хуго Чавез, 28.12.2011. 12:59:13

  Хуго, мало си то контемплиро ко да си искочио са шина, није лоше то што ти мислиш, али бабе и жабе не иду заједно! јбш руске маршале шта је просјечни Србин добио њиховим маршалањем, осим још једну накарадну идеологију која ће сахранити стотине хиљада Срба! То је исто продужена рука из америчког шињела као и онај хазар што се наживио и навладао за свог живота и преко њега, ма и у сваком злу има нека добра ствар и ја иако сам са комунистима увијек на ратној нози генерацијама, признајем онај привредни систем који је за садашње стање изгледао ко швајцарска!

  Неко каже Југославија уништила вјеру код нас, а није се могло у Цркву, ма лажу, моја породица је славила Славу и за вријеме броза исто и комотније него сад код оног идиота из лакташа. По мени апсурд је већи што наши мудраци нису чували и поштовали фабрике исто као Цркве, па у том случају они немају право ништа говорити, јер је исто одлазак у фабрику био насушна потреба босоногом народу као и одлазак у Цркву, у томе је по мени суштина. Одкуд право некаквом шупку додику да ту имовину које су генерације стварале сад распродаје и ради са њом што му је воља? Шта је са касарнама? Шта нам је са некад поносном армијом? Зар ови што сад владају нису само синови, кћери, снахе, сестричне, братићи, братичне,… од оних што су владали у комунизму и чепали се исто тако и у том систему?

 29. siri dalje, 28.12.2011. 16:25:34

  Хвала б’ате!!!
  Како црна џигерица? Шљака ли, или се иде на редовну мјесечну замјену крви на ВМА, скупа са Прешједником Францетићем?!B-)

 30. anja banja luka, 28.12.2011. 20:02:10

  Не, не, Ања, нисам ја тебе прозво, нити контрирам твом мишљењу, јер је факат тако било, а опет су појединци у гро плану, па није никакво изненађење да је у СИНОД-у кпј имао своју агентуру и дан данас имаш поред екумениста и те дб-овце у тим црквеним круговима, одлично си ти то напоменула, само сам хтио потенцирати на ипак личним слабостима, него на системским грешкама и грјеховима.

  Они људи који нису поштовали зељму ђедовину, фабрику ђедовину, војску ђедовину, сигурно не поштују ни цркву ђедовину, ма колико се упињали да се покажу вјерницима, ма готово гностицима!x-(

 31. Ви причате о Југославији, а Сидран објашњава шта је у ствари рекао. Има она прича о турчину за столом и испод стола

  Treba pogledati cijelu emisiju, nju na RTRS-u, već nekoliko godina, pod naslovom ‘Nekad bilo’, uređuje i vodi Siniša Mihailović. Ukratko, kazao sam nekako ovako: Bilo bi dobro da se ustanovi kako je Republika Srpska nešto poput kraste, to je ona pokorica koja se formira na mjestu ozljede, da zaštiti organizam i da traje dok rana ne zacijeli. Poslije se osuši i sama otpadne… Nije to teško razumjeti, zato je veoma ružno da moje kazivanje komentarišu oni koji nisu gledali pomenutu emisiju i nemaju pojma šta sam govorio.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *