Шест романа у трци за НИН награду

Објављени наслови који су ушли у најужи избор за НИН-ову награду за најбољи роман објављен у 2011. години. Жири у саставу Љиљана Шоп, Владислава Гордић Петковић, Милета Аћимовић Ивков, Мића Вујчић и Васа Павковић (предсједник), у најужи избор за НИН-ову награду уврстио је романе "Контролни пункт" Давида Албахарија, "Меин Кампф" Светислава Басаре, "Алмашки кружоци лечених […]

уторак, децембар 27, 2011 / 15:13

Објављени наслови који су ушли у најужи избор за НИН-ову награду за најбољи роман објављен у 2011. години.

Жири у саставу Љиљана Шоп, Владислава Гордић Петковић, Милета Аћимовић Ивков, Мића Вујчић и Васа Павковић (предсједник), у најужи избор за НИН-ову награду уврстио је романе "Контролни пункт" Давида Албахарија, "Меин Кампф" Светислава Басаре, "Алмашки кружоци лечених месечара" Фрање Петриновића, "Бернардијева соба" Слободана Тишме, "Ода мањем злу" Воје Чолановића и "Сасвим скромни дарови" Угљеше Шајтинца.

Одлуку о награди жири ће донијети на закључној седници 16. јануара 2012.године.

Прошле године је награда критике за најбољи роман објављен у 2010. години додељена Гордани Ћирјанић за књигу "Оно што одувек желиш". 0 КОМЕНТАРА

  1. Autsajderi su otpali, sto je i normalno. Medjutim, ostali su u vecini sablonisti! Imam zelju da prvonagradjenu knjigu, kad za to dodje vrijeme, komentarisem nakon sto je procitam. Naravno, na urednistvu Fronlala je odluka o tome.

  2. Autsajderi su otpali, sto je i normalno. Medjutim, ostali su u vecini sablonisti! Imam zelju da prvonagradjenu knjigu, kad za to dodje vrijeme, komentarisem nakon sto je procitam. Naravno, na urednistvu Fronlala je odluka o tome.

  3. @Strazicanin

    Ваша критика, када је напишете, је добродошла и биће објављена, наравно са вашим потписом именом и презименом.

    И не само то, не морате чекати да НИН објави побједника, ми ћемо наиме радо објавити и неке друге критике и текстове ако сте вољни да пошаљете.

    Хвала

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *