Сербија мила – Све могуће службе у потрази за Младићем

Државни врх Србије дао је „зелено свјетло“ свим службама за опсежну акцију потраге за хашким оптужеником Ратком Младићем у коју ће се по први пут укључити и оперативци западних обавјештајних служби, сазнаје портал „Вестионлајн“. Из више извора "Вестима" је потврђено да би ово требало да буде једна од најопсежнији акција потраге, а у Србији се […]

недеља, мај 22, 2011 / 22:18

Државни врх Србије дао је „зелено свјетло“ свим службама за опсежну акцију потраге за хашким оптужеником Ратком Младићем у коју ће се по први пут укључити и оперативци западних обавјештајних служби, сазнаје портал „Вестионлајн“.

Из више извора "Вестима" је потврђено да би ово требало да буде једна од најопсежнији акција потраге, а у Србији се лицитира са два могућа датума до којих би Младић требало да буде ухапшен – 6. јун, када би главни хашки тужилац Серж Брамерц требало да у УН образложи свој извјештај о сарадњи Србије са Трибуналом, и септембар, када би челници ЕУ требало да поново одлуче у вези кандидатуре Србије.

Након негативног извјештаја главног хашког тужиоца Сержа Брамеца о сарадњи Србије са Трибуналом, предсједник Србије Борис Тадић рекао је да вјерује да ће генерал Ратко Младић и Горан Хаџић бити ухапшени у догледно вријеме, јер Србија трага за њима "свим државним потенцијалима".

Министар унутрашњих послова и потпредсједник Владе Србије Ивица Дачић раније је рекао да се и МУП укључио у лоцирање хашких оптуженика, што подразумијева шири надзор комуникације и праћење особа за које се сумња да имају везе са њиховим скривањем.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *