Сектор групација помаже борбу против лафоре

Компанија Сектор Секјурити, у склопу обиљежавања деценије рада, вечерас у Културном центар Бански двор организује донаторско вече са циљем прикупљања новца за Клинику “СикКидс” из Торонта чији истраживачки тим ради на проналаску адекватне терапије за дјецу обољелу од лафоре, а самим тим и Бањолучанке Татјану и Милану Гајић. Иницијативу за помоћ сестрама Гајић покренула је […]

четвртак, децембар 1, 2011 / 15:40

Компанија Сектор Секјурити, у склопу обиљежавања деценије рада, вечерас у Културном центар Бански двор организује донаторско вече са циљем прикупљања новца за Клинику “СикКидс” из Торонта чији истраживачки тим ради на проналаску адекватне терапије за дјецу обољелу од лафоре, а самим тим и Бањолучанке Татјану и Милану Гајић.

Иницијативу за помоћ сестрама Гајић покренула је Невена Крунић, њихова другарица и ћерка предсједника управе компаније Сектор Секјурити Славише Крунића. Тим Сектор групације, у којој су и Сектор АДС и Житопека, стоји иза одлуке да новац намијењен прослави јубилеја преусмјере у хуманитарне сврхе.

Сектор Секјурити је током десет година рада организовао бројне хуманитарне догађаје, а за јубилеј су се одлучили за највећу акцију до сада – Донаторско вече „Побиједимо лафору“.

„Управо сада када обиљежавамо деценију рада, умјесто да славимо и трошимо новац, одлучили смо да ми будемо ти који новац поклањају. Сви знамо да здрав човјек има хиљаду жеља, а болестан само једну. ‘Само да оздраве. Само да побиједе’, наша је жеља за Тацу и Мики. Поклањајући новац за истраживање Лафоре, помажемо њима, њиховим родитељима и свим родитељима широм свијета који чекају лијек за ову опаку болест. Поносни смо на њихову храброст и вољу да побиједе лафору“, рекао је замјеник генералног директора Сектор Секјурити Саша Урошевић.

Сектор групација је на вечерашњи догађај позвала своје пословне партнере, представнике угледних фирми у БиХ, међународних организација, јавних институција и дипломатског кора, доказане хуманитарце чије новчане донације ће бити огромна помоћ за дјецу која болују од лафорине болести.

„Користим прилику да захвалим свима који су, на било који начин били подршка у организовању ове вечери. Хвала онима који су се одазвали нашем позиву и тиме доказали да је хуманост саставни дио наше свакодневнице. Посебну захвалност, у наше и у име породице Гајић, дугујемо свима који су одлучили да издвоје новац за канадске љекаре и што су тиме пружили наду у Татјанино и Миланино оздрављење“, истакао је директор Житопеке Жарко Милић.

Лафора је неуролошко обољење које напада дијете у пуном здрављу у раној адолесценцији (најчешће око 15. године живота). Обољење уводи дијете у симптоме који напрасно одузимају комплетно људско достојанство, неизбјежно води у прогресију и фаталан крај у року од 2 до 10 година, најдуже 17 од почетка појаве првих симптома.

Лафора је класификована као "сироче болест" зато што је ријетка, због чега ниједна фармацеутска компанија није заинтересована да финансира истраживања.

Ипак, канадски истраживачи су оптимисти јер имају полазну платформу за проналазак лијека. Они сматрају да су на правом путу за изналажење терапије за ову опаку болест, али новац којим располажу није ни приближно довољан за тај посао. За сада се финансирају путем донација родитеља, пријатеља и рођака обољеле дијеце. Зато је важно прикупљати новац за Татјану и Милану, за сву дјецу обољелу од лафорине болести.

Сви људи добре воље, и великог срца, свој прилог могу уплатити на:
РН: ЛАФОРА
555-007-01210983-55
НОВА БАНКА АД БАЊАЛУКАОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *