Седмица надахнућа стрипом – ОСМИ ПУТНИК ПРОТИВ ПРЕДАТОРА (ALIEN VS PREDATOR)

Сам наслов одмах указује, на невјероватну количину продуцентске прорачунатости. Најбоље сублимиране у чеп Пепси-коле, који археолог нађе умјесто астечке гробнице. У себи сажима и један ендем. Оба чудовишта су прво постала на филму, па су права доцније откупљена за стрипове. Објављивани су самостално, док се извјесни Крис Ворнер није сјетио да их стрпа у ринг. […]

субота, април 16, 2011 / 05:53

Сам наслов одмах указује, на невјероватну количину продуцентске прорачунатости. Најбоље сублимиране у чеп Пепси-коле, који археолог нађе умјесто астечке гробнице.

У себи сажима и један ендем. Оба чудовишта су прво постала на филму, па су права доцније откупљена за стрипове. Објављивани су самостално, док се извјесни Крис Ворнер није сјетио да их стрпа у ринг. Нешто што је у мом дјетињству изазвала епизода "Посљедња станица ужаса"! Ко да не чита истовремен наступ Дилана Дога и Марти Мистерије?

Захваљујући томе, направљен је дует коме није потребан ни Шварценегер, ни Сигурни Вивер. И опет из стрипа у филм. Костимирани ликови из маште, превазишли су потребу за звијездама. Гума, пластика, и рачунарски инжењеринг; сад могу оставити отисак у житком бетону.

Богаташ открије пирамиду на Антарктику (звучи ли познато (Контакт)), и саставља експедицију. Сценарио одрађен врло фолирантски. Онако како баш погађа у струне јиииха! и јухуууу! типова. Који се грле и радују, када космонаути кажу: Хјустоне долазимо кући.

Једна таква је главни јунак. Ем црнкиња, ем препаметна, ем пуна себе. И, што је најгоре, у праву је. Фино их упозори да без обуке, неће успјети у леду. Онда ипак пристане, како би имали више шансе да преживе. Али, поред леда, наиђу на још већи проблем – насилне покушаје научне вјеродостојности. У степену наивности, на који не насједају ни најначитанија дјеца

Пирамида под ледом је, "комбинација камбоџанске, астечке и египатске културе". Њихова ритуална жртвовања, била су у част туристичког аранжмана. Сваких сто година, Предатори дођу да се поиграју са излеглим алијенчићима, те и наша истра

Женски вођа, склапа познанство са јединим преживјелим Предатором. Он гине, али је другари који су дошли по њега не убију. Добије офрље слово Т на лијевом образу. Уз које у комплету иде и једно предаторско копље. Величанствено, али након свега није заобиђен ни штекер за нови наставак! Неко мисли да су ова два измужена серијала, сад само дјелимично обрана.

Потпуно је очекиван савез између хуманоида. При првој борби између чудовишта из свемира, нагонски почнете навијати за Предатора. Бипедност и људска конституција је доста. Али не и редитељу.

Наумио је доказати како постоји амерички филм, гдје црнац не само да не умире први, већ једини преживљава.
 

(Редитељ: Пол В. С. Андерсон; Улоге: Сана Латан, Раул Боува, Ленс Хенриксен)Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *