Седмица надахнућа стрипом – ИКС ЉУДИ 2 (X MAN 2)

Члан групе синопсисно ретардираних остварења. Што им омогућава да други дио, буде добар као и први. Специјални ефекти су бољи, и кога онда брига за радњу? X људи, као хипотетички серијал, имају ту велику предност. Сценарио им се добива дестилацијом стотина табли стрипа. Филм дође ракија препеченица, од нагњилих стриповских шљива. Прашњавих и ишчитаних свезака, […]

понедељак, април 11, 2011 / 07:01

Члан групе синопсисно ретардираних остварења. Што им омогућава да други дио, буде добар као и први. Специјални ефекти су бољи, и кога онда брига за радњу?

X људи, као хипотетички серијал, имају ту велику предност. Сценарио им се добива дестилацијом стотина табли стрипа. Филм дође ракија препеченица, од нагњилих стриповских шљива. Прашњавих и ишчитаних свезака, које памте само маторци.

Компанија Марвел ће се на крају специјализовати за филмове и, горанбреговићевски, новим клинцима рециклирати све што су родитељи већ прочитали. Артиљеријска подршка покретом, коју дају статичнијим стрип квадратима, изгледа, изостаје на учинку.

Порука гласи: Мјеста на Земљи има и за мутанте, и за људе; Ничеовским жаром, грлећи шугаве људске овце. Али, аргументација ка опстанку нетолерантних и инфериорних људи, врло је слаба.

Магнетов план (централни негативац) је нешто јачи. Барем у овом сценарију, гдје је компромис је мртворођен. Погледа се, па се онда погледа још једном да се нађе грешка у ефектима. Одлична цигла у забавној задужбини, који подиже овај жанр.
Љубитеље неће разочарати ни са чим.

(Редитељ: Брајан Сингер; Улоге: Патрик Стјуарт, Хју Џекмен, Јан Мек Келен)Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *