Седмица комедије – ЛАЖЉИВАЦ (LIAR LIAR)

Зашто оволико филмова на насловној? Субота је, дан за умјетност, а најављујемо и нову Фронталову акцију. Дивикс за данас: Још једна у дугом низу америчких комедија, које почињу разведеним браком. Што у ширем плану мушко-женских односа, и јесте стожерна тема филмова за смијање. Барем у САД. Главни покретач радње, јесте жеља сина (који и поред […]

субота, август 6, 2011 / 05:24

Зашто оволико филмова на насловној? Субота је, дан за умјетност, а најављујемо и нову Фронталову акцију.

Дивикс за данас:

Још једна у дугом низу америчких комедија, које почињу разведеним браком. Што у ширем плану мушко-женских односа, и јесте стожерна тема филмова за смијање. Барем у САД.

Главни покретач радње, јесте жеља сина (који и поред развода луди за татом) да му отац не каже ни једну лаж. Барем један дан. То се показује као ноћна мора у животу адвоката. Најгоре је када га неко нешто пита. Пошто лупне, он потом покуша и да се исправи, у још смјешније искрену неукусност. То повремено буди трбоболне нападе смијеха.

Класична комедија са Џимом Керијем, који би био смјешан и у било којој другој ситуацији. Или сценарију. Морална поука вреба иза сваког словца, те одвјетник пролази кроз чистилиште. Приморан је да добије случај говорећи искључиво истину, а читав је живот засновао на лажи.

Због жеље да син има оца, жена му се премишљала да ли да се одсели са другим човјеком. Сад је одлучила. Он мора стићи авион у којем му одлијеће породица, и чини то спектакуларно.

Завршава се наредним рођенданом. Мама и тата се пољубе у мраку, па питају сина је ли то замислио да се помире.

Није, каже, неку играчку.

 

(Редитељ: Том Шадијак; Улоге: Џим Кери, Мора Тирни, Џастин Купер)Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *