СДСС засиједа у Книну

У Книну се одржава сједница Главне скупштине Самосталне демократске српске странке (СДСС) на којој ће бити потврђене листе кандидата за парламентарне изборе 4. децембра. СДСС ће на овим изборима учествовати у 12. изборној јединици за националне мањине гдје се бира осам посланика, од тога три српска, као и у 9. изборној јединици која обухвата Лику […]

недеља, новембар 13, 2011 / 14:01

У Книну се одржава сједница Главне скупштине Самосталне демократске српске странке (СДСС) на којој ће бити потврђене листе кандидата за парламентарне изборе 4. децембра.

СДСС ће на овим изборима учествовати у 12. изборној јединици за националне мањине гдје се бира осам посланика, од тога три српска, као и у 9. изборној јединици која обухвата Лику и Далмацију до Сплита.

Кандидати СДСС које је за 12. изборну јединицу предложио Главни одбор, а треба да потврди Скупштина странке су предсједник странке Војислав Станимировић, потпредсједник СДСС Милорад Пуповац и пословни човјек Јово Вуковић, а њихови замјеници Драган Црногорац, Саша Милошевић и посланик досадашњег сазива Сабора Миле Хорват.

Странка на изборе излази у Деветој изборној јединици која обухвата Лику и сјеверну Далмацију , а носилац листе је вицепремијер Слободан Узелац који је и први на листи. Међу 14 кандидата су људи на челним позицијама у општинама, мањинској самоуправи и српским организацијама.

Осим потврђивања избора предсједника странке и Главног одбора Војислава Станимировића и избора предсједника Главне скупштине за шта је предложен потпредсједник Милорад Пуповац, очекује се да чланови скупштине усвоје извјештај о раду у прошле четири године, као и изборни програм. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *