СДС: Сва три јавна емитера су у служби партија

Сва три јавна емитера у БиХ: ФТВ, БХРТ, али и РТРС, у функцији владајућих странака, односно СДП-а у ФБиХ, а СНСД-а у РС, сматрају у Српској демократској странци. – Пошто нису сервиси грађана него владајућих странака сматрамо да треба што прије покренути инцијативу за промјену законских рјешења из ове области и извршити контролу пословања јавних […]

петак, децембар 16, 2011 / 14:25

Сва три јавна емитера у БиХ: ФТВ, БХРТ, али и РТРС, у функцији владајућих странака, односно СДП-а у ФБиХ, а СНСД-а у РС, сматрају у Српској демократској странци.

– Пошто нису сервиси грађана него владајућих странака сматрамо да треба што прије покренути инцијативу за промјену законских рјешења из ове области и извршити контролу пословања јавних емитера и начине финасирања – пише у данашњем саопштењу СДС.

У овој странци сматрају да је потребно успоставити механизам који ће уклонити сваки политички утицај на јавне сервисе и спријечити њихову злоупотребу.

СДС упозорава да Управни одбор и програмски савјет не треба да буду икебане владајућих структура, као што је сада случај, него активни учесници у профилисању независних јавних сервиса који ће бити у функцији грађана, а не политичких странака на власти.

– Јавни сервиси постали су средство за политичке обрачуне и својим програмима доприносе продубљавању кризе, нетрпељивости и ксенофобије у БиХ – пише у саопштењу.

Овакви јавни сервиси, какве сада имамо, не требају грађанима и уколико се што прије не реформишу не треба ни да их плаћају из својих и онако осиромашених примања, закључују у СДС.
 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *