СДС: Сутра протести под називом „Слобода за Божидара“

У Требињу ће сутра бити одржан протестни скуп под називом „Слобода за Божидара“ који организује општински одбор СДС-а поводом хапшења некадашњег начелника ове општине Божидара Вучуревића. Окупљање је заказано за 12.00 часова на Тргу слободе. "Позивамо све честите Требињце и Херцеговце да покажу патриотско достојанство и својим јединством одбаце неосноване оптужбе хрватске стране и осуде […]

петак, април 8, 2011 / 12:23

У Требињу ће сутра бити одржан протестни скуп под називом „Слобода за Божидара“ који организује општински одбор СДС-а поводом хапшења некадашњег начелника ове општине Божидара Вучуревића.

Окупљање је заказано за 12.00 часова на Тргу слободе.

"Позивамо све честите Требињце и Херцеговце да покажу патриотско достојанство и својим јединством одбаце неосноване оптужбе хрватске стране и осуде срамни поступак власти Србије", наводи се у позиву требињског одбора СДС-а.

Божидар Вучуревић, ратни предсједник општине Требиње, ухапшен је у понедјељак на граничном прелазу Каркај код Зворника, по потјерници Хрватске.

У оптужници, коју је подигло дубровачко-жупанијско државно тужилаштво 2008. године, наводи се да је Вучуревић у септембру 1991. године на подручју општине Требиње наредио мобилизацију територијалне одбране и формирање јединица специјалне полиције.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *