СДС: СРНА изгубила кредибилитет у непристрасном информисању

Иако се финансира из буџета новцем свих грађана РС, новинаска агенција СРНА се ставила у директну службу владајућих странака у РС прекрајањем и фабриковањем вијести које не иду у прилог властима, чиме је изгубила кредибилитет када је у питању објективно и непристрасно информисање, што јој је професионална и законска обавеза, саопштено је из СДС. – […]

петак, октобар 19, 2012 / 14:46

Иако се финансира из буџета новцем свих грађана РС, новинаска агенција СРНА се ставила у директну службу владајућих странака у РС прекрајањем и фабриковањем вијести које не иду у прилог властима, чиме је изгубила кредибилитет када је у питању објективно и непристрасно информисање, што јој је професионална и законска обавеза, саопштено је из СДС.

– Тако, само у јучерашњем дану уредници СРНЕ су режимским маказама прекројили вијести и обманули јавност у најмање два случаја. Вијести су пласирали у свом генералном сервису одакле су их преузели и други медији и на тај начин покушали отупити чињенице које не иду у прилог владајућој странци – кажу у СДС.

У овој странци кажу да се прва лаж коју је Срна јече пласирала односи на саопштење СДС у коме се каже да "Српска демократска странка поздравља ‘’промјену’’ става предсједника Савеза независних социјалдемократа Милорада Додика да је спреман да се у РС усвоји закон који би омогућио провјеру поријекла имовине и њено одузимање у случају да је стечена нелегално, почевши од њега и свих политичара на највишем нивоу".

– Срнини цензори су то пласирали да је "Српска демократска странка поздравила став предсједника СНСД Милорада Додика да се у Српској усвоји закон који би омогућио провјеру поријекла имовине и њено одузимање у случају да је стечена нелегално, почевши од њега и свих политичара на највишем нивоу – истичу у СДС.

Друга вијест, коју је јуче пласирала СРНА, наводи се даље, јесте да је на мирним протестима у Шамцу било око 200 припадника Коалиције "Заједно за Шамац", што је, како кажу у СДС, лаж и покушај вишеструког умањивања и минимизирања тог скупа, који је синоћ одржан у Шамцу због изборног инжињеринга у режији СНСД.

– Пошто је постало правило да СРНА преноси лажне и исфабриковане вијести када је у питању СДС , апелујемо на медије да не користе Срнине вијести које се тичу СДС-а, него вијести других агенција које професионалније раде свој посао, или инфо сервис СДС-а. До промјене уређивачке политике СРНЕ која би значила објективно и непристрасно извјештавање, СДС неће више слати своја саопштења тој новинској агенцији, него директно медијима – стоји на крају саопштења СДС.0 КОМЕНТАРА

 1. Опа, Кусмукача опет сарађује са СДС-ом,вратила се старој љубави.Разбјеснило је што Додик и СНСД неће да постави на чело Срне кога она хоће па да може „уређивати“ још један медиј.Нису уредници Срне њена јараница из Курира да им она пише хвалоспјеве о члановима своје породице па послије те линкове качи на портале.Хе-хе..
  Јадница јадна,види да је ђаво однио шалу да је у СНСД-у нико не може очима да види као ни аваз српске који уређује па одлучила да се врати својим корјенима Романији и Палама.Нема Крајишника па би сад да се слиже с Босићем, Умићевићем.Као да они не знају какво је смеће.

 2. aaaaaaaa to li je. Znaci nije lovacka da su Dodik i svi u vrhu SNSD zakljucili da su im Kusmukaca (ko god joj je dao nadimak pogodio je u sridu) i Davidovic nanijeli najvise stete u medijima i da bi ih mogli uskoro pocistiti. Mogu tri dana plakati Kopanji niko ih ne spasi,fotelje se vec smjeskaju boljim ljudima.Mozda RTRS i Glas pocnu da lice na medije, kad se rjese kojekakvih Noga i ostalih koje je bracni par doveo sa Pala da im sluze.

 3. Zbog medijskog bracnog para Kusmuk – Davidovic, i njihovog nespretnog a i zlonamjernog izvjestavanja na RTRS-u i u Glasu,predsjednik je morao da stavi pod kontrolu sve izjave koje SNSD-ovci daju medijima. Ubuduce nece moci bracni par forsirati svoje miljenike,a one koji im nisu po volji stavljati na crnu listu.B-)
  Neka napokon i ovim zlikovcima neko stane u kraj! Zivili!

 4. Frontalovci,cenzura? Jasta, cuvajte vi svoj hljeb.
  Zanima me samo je li bracni medijski par zaprijetio ili nihovi novi sefovi tj. SDS.
  Ko god bio, istina se ne da izbrisati.Sve ono sto je napisano ljudi znaju, to sto njih boli je njihov problem.Dosta je bilo lazi. Nece im vise proci ni na RTRS-u ni u Glasu ni i ostalim medijima na koje su ti politicki reketasi stavili sapu. Za sve ce platiti ceh vrlo brzo.

 5. Stanislav Jezi Lec: “ Prozor u svijet se moze zatvoriti Glasom Srpske, RTRS i NN…“
  Ipak mozda je rezimu potrebnija jos agresivnija i bezskurpuloznija propaganda za period do 2014 da bi popravili vrlo los imidz pa Ujka Vasa trazi jos podobnije…

 6. Поштовани
  Свака лична препуцавања ћемо брисати без упозорења и објашњења, како то завређују анонимни обрачуни. Своје мале личне ратове можете водити на другом мјесту.
  Гуглајте ћирилицом

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *