СДС предао петицију за ослобађање Вуручевића

Представници Српске демократске странке предали су данас у Генерални конзулат Србије у Бањалуци петицију са око 15 000 потписа за ослобађање Божидара Вучуревића, кога је ухапсио МУП Србије по потјерници Хрватске. Петицијом се тражи да власти Србије пусте Вучуревића да се брани са слободе, а од власти Српске и заједничких органа БиХ захтијева се конкретнији […]

понедељак, април 18, 2011 / 15:17

Представници Српске демократске странке предали су данас у Генерални конзулат Србије у Бањалуци петицију са око 15 000 потписа за ослобађање Божидара Вучуревића, кога је ухапсио МУП Србије по потјерници Хрватске.

Петицијом се тражи да власти Србије пусте Вучуревића да се брани са слободе, а од власти Српске и заједничких органа БиХ захтијева се конкретнији ангажман у заштити права Срба, односно правна и свака друга подршка какву дају и бошњачка и хрватска страна у сличним случајевима, изјавио је новинарима генерални секретар СДС-а Драган Ћузулан.

"Главни аргумент за наш захтјев јесте да је у сличним ситуацијама бошњачкој и свакој другој страни понуђено да се људи бране са слободе и да одговоре на оптужницу", истакао је Ћузулан и додао да је у Конзулату Србије речено да ће у току дана бити прослијеђен одговор на петицију и да ће СДС бити извјештавана о даљем току.

Вучуревић, који је ратни предсједник општине Требиње, ухапшен је 4. априла на граничном прелазу Каракај код Зворника, по потјерници Хрватске. У оптужници, коју је подигло дубровачко-жупанијско државно тужилаштво 2008. године, наводи се да је Вучуревић у септембру 1991. године на подручју општине Требиње наредио мобилизацију територијалне одбране и формирање јединица специјалне полиције.

Коментаришући усвајање одлуке о расписивању референдума у Народној скупштини Републике Српске и могуће санкције међународне заједнице, Ћузулан је рекао да је прошло вријеме санкција међународне заједнице које су показале неефикасност и лоша рјешења.

"Не бих препоручио да се на овом случају предузимају било какве санкције међународне заједнице, јер је овај референдум, и сваки други у којем треба питати грађане, оправдан, легитиман и потребан", закључио је Ћузулан.

Народна скупштина РС усвојила је прошле седмице одлуку о расписивању референдума на којем би се грађани РС изјаснили о законима које је наметнуо високи представник, посебно онима који се односе на Суд и Тужилаштво БиХ.0 КОМЕНТАРА

  1. E, moj vučureviću, bolje bi bilo da si provozio šlepere ronhila.Kakav ljudski šljam , lopovi i zvijeri sada čerupaju ono za šta ste se borili i izborili.
    Sve će to narod pozlatiti!

  2. Безвезе је да Вучуревића помаже само његова партија, требало би у то да се укључе и државни органи.

  3. А државни органи мудро ћуте. Ајде Миле, ако смијеш посјети Вучуревића! Једно је упразно лапрдати, а друго нешто урадити. И треба дати паре за кауцију, као што су муслимани за Дивјака.

  4. уух нашли сте цркву гдје се молити, од снсд-а тражити паре? па паре су њихово прворођено право, сваки снсд-овац је законски дужан да се обогати.. начекаће се Божо док му скупе и 50 хиљада марака, а камоли пола милиона!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *