СДС критикује министарство просвете због плата

Потпредсједници СДС-а Снежана Божић и Никола Гаврић критиковали су данас рад Министарства просвјете и културе због тога што није обезбиједило средства за повећање плата просвјетних радника у Републици Српској. За ову странку неприхватљиво је и затварање бројних подручних школа у Српској. "Боравак дјеце у неким школама је на ивици прописаних услова", рекла је Божићева на […]

понедељак, децембар 12, 2011 / 17:55

Потпредсједници СДС-а Снежана Божић и Никола Гаврић критиковали су данас рад Министарства просвјете и културе због тога што није обезбиједило средства за повећање плата просвјетних радника у Републици Српској.

За ову странку неприхватљиво је и затварање бројних подручних школа у Српској.

"Боравак дјеце у неким школама је на ивици прописаних услова", рекла је Божићева на конференцији за новинаре у Бањалуци и додала да нису испуњена ни обећања за проширење капацитета у студенстским домовима у Бањој Луци, Источном Сарајеву и Фочи.

Гаврић је оцијенио да у буџету Републике Српске треба да буду планирана већа средстава за рад институција и за реализацију програма из области културе.

"Треба планирати посебну ставку за очување културно-историјских споменика и обезбиједити новац за повећање плата запослених у основном, средњем и високом образовању", рекао је Гаврић.  Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *