СДС: Јавна трибина у Народном позоришту РС

Српска демократска странка за данас прво најављује конференцију за новинаре у Бањој Луци, са темом: Анализа стање с приједлогом мјера у саобраћају у РС, с посебним акцентом на изградњу путне мреже и аутопутева. Учесници конференције ће бити чланови Главног одбора Немања Васић и Ђорђе Умићевић. У 19.00 часова, СДС најављује Јавну трибину “Куда воде Републику […]

четвртак, децембар 29, 2011 / 00:11

Српска демократска странка за данас прво најављује конференцију за новинаре у Бањој Луци, са темом: Анализа стање с приједлогом мјера у саобраћају у РС, с посебним акцентом на изградњу путне мреже и аутопутева.

Учесници конференције ће бити чланови Главног одбора Немања Васић и Ђорђе Умићевић.

У 19.00 часова, СДС најављује Јавну трибину “Куда воде Републику Српску?“, која ће се одржати у Народном позоришту РС у Бањој Луци.

На трибини ће бити ријечи о тренутној економској ситуацији и о социјалној политици у Републици Српској. Учесници трибине су проф. др Алекса Милојевић, предсједник Градског одбора СДС Ђорђе Умићевић и народни посланик у НСРС, Ненад Стевандић.
 0 КОМЕНТАРА

 1. Свака част за ову трибину! Надам се да је тек прва у низу сличних трибина. Политичари требају да комуницирају с народом, да му објасне неке политичке процесе и саслушају другачија мишљења.

  Како је гост проф. Милојевић, који је добио велики број поена у народу заговарањем економског концепта сличног социјалистичком, било би добро да се овдје појави нпр. Милко Грмуша и други који заступају неолиберални концепт или г-дин Раковић, који је овдје јасно критиковао тезе г-дина Милојевића, па да се понуде аргументи.
  Десетак мојих пријатеља је најавило долазак. Мислим да је могуће развити здраву расправу.

  Видимо се! 😉

 2. У претходна два дана, добар дио грађана поздравио је организовање трибине, многи су и дискутовали са активистима странке уз видне позитивне рекације, очекује се препуна сала. За надати се да ће ова трибина (ја се надам и неке наредне) пробудити успавале Бањалучане 😉

 3. Kako gospodin Milojević vjeruje da je kapitalizam ideologija, kao što vjeruje u neki socijalizam koji jeste ideologija ne znam o čemu bismo mogli polemisati. Kapitalizam je društveno-ekonomska formacija. Ko ne razumije ekonomske zakone ne treba o društvenoj ekonomiji ni da raspravlja. SNSD vjeruje u fiskalne zakone, a Aleksa u etatističku, dobrim umom, vođenu ekonomiju. Svi oni ignorišu mjeru uspješnosti poslovanja koja se zove profit, a koji se stiče rastom konkurentnosti. Naročito država koja djeluje kao fiskalna kasa ne treba da se nada podizanju konkurentnosti vlastite privrede. Klijentilizam SNSD-a i Milojevića (valjda SDS) se malo razlikuje, pa bi vjerovatno trebalo pozvati eksperte SNSD-a da zapodjenu zdravu polemiku. Što se tiče Milojevića nismo se nikada razumjeli, jer nismo iz istog svijeta. Nažalost na youtube nema njegovih zapaljivih izjava o rušenju komunizma putem njegove privatizacije.:P

 4. Мене искрено занима ко је задужен за организацију есдееса.

  Шта ви заправо желите,јесте ли десно опредељени или лево?Поново увести комунизам?Не схватам.Што је још горе,не знате ни ви.

  Толико о неутралности појединих дискутаната као и самог Фронтала.Сад је јасно и откуд одједном толико Милојевића па чак и кад очигледно „лупа“ утопизам и небулозе.Покупио бодове у народу…сигурно би изолација била оптимално решење.

  А и време је савршено.Могли сте организовати трибину на Божић.Има да срушите Милу час посла.

 5. Mr Biggy, 29.12.2011. 12:52:46

  а шта ти суманути млатиш ко пичка по самару, шта болан десно-лијево? Коме је то сад битно, то је била фолушка прије стотину година, ето твоји су љевичари све мој до мојега!? СДС је постао странка млађих људи, растерећена тог комунистичког наслеђа, захваљујући оној сјечи педи ешдауна. СДС треба да заступа национални програм, спас нације, националну привреду и националну економију једини могући излаз из овог ћорсокака у који нас је довео онај буздован из лакташа. Босић треба да поднесе оставку из моралних разлога јер се превише ослањао на шупљу причу лакташенка, ако се то деси СДС би постао једна озбиљна и перспективна странка будућности РС-а, Говедарица на чело странке и то би било то.

 6. Политика уништавања или очувања државних ресурса и развоја на темељу истих не познаје идеолошка или партијска ограничења.
  Постоје успјешне државе и лијевог и десног типа али су уређене и зна се ред и закон.

  Иначе постоје бројни парадокси савременог доба . Тако рецимо у САД држава интервенише и купује предузећа и спашава банке што је социјалистичко-комонистички модел а Русија свој гас и нафту сад свима, и онима који су јој блиски али и западном свијету продају по истој комерцијалној цијени што је сурова тржишна капиталистичка пројекција.
  Ми смо специфични али је јасно да је Рс тренутно у економско-развојном ћорсокаку због погрешних приоритета а успут је и преоптерећена криминалом и корупцијом.
  Свеједно сви сте позвани.

 7. rammstein

  Хахахаха…

  Много сам глупости чуо од тебе,али си овде надмашио сам себе.Нпр.:
  -„СДС је постао странка млађих људи, растерећена тог комунистичког наслеђа..“
  Па погледај ко се налази на листама за „локал“,све они који су вам окаљали име,сви они исти ратни и поратни функционери од којих ми се диже коса на глави.
  -„спас нације, националну привреду и националну економију једини могући излаз из овог ћорсокака…“
  Најгоре је кад се неписмени окупе око економа чије је време прошло.Давно прошло.Онда им се може продати таква прича…као нпр. од опште познате ствари да је економска ситуација лоша до тога да су инвестиције лоше,да смо задужени и да су странци само ту због своје користи.Не постоји већ неколико векова успешна држава која такво уређење које ви заговарате.У ери глобализма,ви би у средњи век.Свака част.Како до оних ствари које не производимо?А има их много.
  -„Говедарица на чело странке и то би било то“
  И ово је врхунац,мислио сам да си се отарасио ове тезе.Наиме,у странци имате 2 човека који котирају боље од странке,а то су Тадић и Мићић (иако је овај потоњи дискредитован на Фронталу),а ти би да нас у будућност води фуслар-дифовац којег су неки прогурали да буде шеф посланичког клуба.Е и треба да вам буде тако како јесте,ту сте где јесте баш због себе.А ту ћете и остати.

  И ти мене називаш нечијим плаћеником!?!

 8. a kompetentnost dragi doktore, kompetentnost nikakva, zato i može kriminal i korupcija, a s Aleksinom demagogijom kompetentnost se ne da pomiriti. To što on ponešto nabode citirajući (mada često pogrešno) Štiglica nije dovoljno za pompu i halabuku o ekonomskom programu. Vaš (SDS) ekonomski program ne može izdržati ni kritiku studenata.
  Ukoliko želite da postanete stvarna alternativa vlasti, okupite slobodno i mlađe ljude, konsultujte i malo viđenije Srbe u zemlji i inostranstvu, a zašto da ne i ostale,čitajte malo više o tome šta zaista jeste razvoj i kada dostignete stepen da o svemu tome možete i interno da polemišete, onda možete i među narod.:)

 9. nenad stevandić

  СДС има неколико великих проблема.Први је што сте најбоље међу вама ставили на зачеље.Други је то што сте толико изгубили поверење (заслужено) гласача да сад не можете доћи до себе,а још вас Додик врти око малог прста.Немате због тога неког истакнутог вођу нити идеју,а ови који су у врху странке су ислужени,потрошени или се у њих нема поверења.

  Услед тога окрећете се популистичко-утопистичким причама оцвалих,превазиђених стручњака.Постоје успешне државе,али све редом имају исту такву опозицију.Ми немамо.Парадокс је то што ви спомињете САД и Русију у контексту нашег „ћорсокака“.Парадокс је то што сте се запитали „Куда воде Српску“,након што сте постали квази-коалиција на нивоу државе,сад кад је мање од годину дана до локалних избора…где сте били сво ово време док они „воде Српску“?

  Да ли сте ви уопше спремни преузети неку одговорност?Ја нисам сигуран,немате никакву константу.Сутра можда постанеке коалиција на ентитетском нивоу.

 10. nenad stevandić, 29.12.2011. 13:14:42
  Политика уништавања или очувања државних ресурса и развоја на темељу истих не познаје идеолошка или партијска ограничења.
  Постоје успјешне државе и лијевог и десног типа али су уређене и зна се ред и закон.
  Нисам члан СДС-а, нити били које друге странке, али ово што је доктор написао је свемирска истина. Замјерку овом тексту може наћи само луд, малициозан или острашћен човјек. Поштујем различита мишлјења, јер се из њих увијек рађа нови квалитет, али контрирати по сваку цијену није поштено.Од страних клубова навијам за Ливерпул, али Барселона је тренутно најбољи ф.к. у Европи и ја немам ни једног аегумента да то оспорим.

 11. Mr Biggy, 29.12.2011. 13:57:02

  ееј брее, ти бубуљичаво крезуби снсд-овац, колико малициозности из твојих смрдљивих уста на које не треба ни одговарати, али пошто си ти ћорав рећи ћу ти опет, сам врх твоје партије тј њих петоро-шесторо имају више година него комплетан СДС!
  Колико година има шпирић и колико партија промјењених? радмановић? мајкић? онда они посланици гостић, к.рац, палац, све сама некрофилија…умиј се и обриши крмељине да прогледаш коначно, све бивше комуњаре су и сада тамо гдје им и јесте мјесто у снсд-у!

  За вашу економску политику, не треба никакав посебан зналац да је разбистри, кад је изузетно тежак живот најбољи показатељ! Катастрофално, са трагедијом у најави, тако бих ја окарактерисао сав ваш политичко економски рад. О каквим ви инвестицијама причате? Па тога нема код нас уопште у ваше вријеме? Ко су вам инвеститори? Ко купи кајмак од нашег производа у вријеме лакташког буздована? Да ли су они и даље „инвеститори“ са профитом изнешеним ван РС?

  Свако од ових млађих људи СДС-а има подједнаке изгледе да води странку, сасвим је свеједно ко лично, може и наш доктор Стевандић, може и Тадић, Мичић, може то и Александра Пандуревић, Стојчић,…али ја типујем на Говедарицу, зато што је елоквентан, рјечит, конкретан, харизматичан и поштен, зна шта говори и енергично се супроставља лакташенку, од њега лакташки тракториста бјежи ко ђаво од крста.

 12. Aleksa Milojević može još jedino da maltretira studente na ispitima i ništa više. Ekonomija Milojevića je definitivno propala. O tome govore i njegovi tekstovi na frontalu u kojima on konstatuje ono što je očito svima, a ne nudi nikakva rješenja, ili bar ne nudi normalna rješenja. Njegova ekonomija se svodi na to da ako digneš toliki i toliki kredit, kamata će biti tolika. A ni on nema rješenja kako preživjeti ako ne podigneš kredit. Upravo zato nikad nije bio ni ministar finansija ni predsednik vlade, i sad ga odjednom SDS izvadi iz zapečka i gura ga. Je li to taj podmladjeni kadar SDSa?

 13. Špirić je promijenio onoliko partija koliko i Stevandić! Zamislite SDS koji vodi Nenad Stevandić!?
  Zamislite SDS koji vodi ona jadna neuspješna novinarka Pandurevićka iz Bratunca. Pa niko nije znao za nju dok je Bosić nije progurao.
  Tadiću svaka čast, on sam pravi svoje ime i ovi ostali ga samo koče.
  Mičić bi mogao da vodi SDS. I to dobro. Vjerovatno bi onda na nivou cijele države osnovao firme kao Buk i slične da radi sam sa sobom poslove. Sad on svom zetu odobrava tendere.
  E bože bože, daj nam alternativu ovim lopovima!!!!
  Zašto skidati Dodika da bi doveli njegove koalicione partnere na vlast. Nije bitno na kom je nivou koalicija.
  Ljudi, pod hitno treba tražiti alternativu u normalnim i mladim ljudima a ne u izandjalim Stevandićima, Mičićima, Pandurevićima i sl.
  Za šta se zalaže ovaj SDS?
  Za Babaljevu saradnju sa muslimanima u savjetu ministara?
  Za odgovornost dodika za autoput i zgradu vlade?
  E Stevandiću, ti bi na nivou Mrkonjić grada bio spreman saradjivati sa Darkom Šarićem ,a na nivou Banjaluke kao ne bi jer tu bi se borio protiv dilera????

 14. rammstein

  Ајмо испочетка,опет,нема друге…
  Тамо где сте гурнули једину репрезентативну личност ваше странке (Тадића),тамо су скоро сви ти побројани кадрови СНСД-а.У другој лиги,могу о слободно рећи.Дакле,на нивоу Б/Х.Све те „комуњаре“ у СНСД-у,а ви се ослонили на овог који није…боље да нисте.

  Опет да ти напоменем,за разлику од тебе,ја би да мењамо лоше у друштву,а не да мењамо једну странку другом.Не схваташ то и ја ту не могу ништа.

  „… колико малициозности из твојих смрдљивих уста на које не треба ни одговарати…О каквим ви инвестицијама причате? Па тога нема код нас уопште у ваше вријеме? Ко су вам инвеститори?“
  Уместо одговора на ове безвезне коментаре страначког залуђеника једно питање…свиђа ли ти се,Рамо,нова дворана на Палама?Кажу да ће бити феноменална,шта ти мислиш?

  „…али ја типујем на Говедарицу, зато што је елоквентан, рјечит, конкретан, харизматичан и поштен, зна шта говори и енергично се супроставља лакташенку, од њега лакташки тракториста бјежи ко ђаво од крста…“
  И поново,врхунац!Не може свако бити вођа странке,већ само они који имају то набројано.А Гуслар то нема.То мора бити репрезентативна личност.Види ко боље котира у народу од самог СДСа…а тај ти може и сме да буде „елоквентан и да се енергично супротставља“ Додику,само док му овај не каже да мало „смири страсти“.Зна то и др Стевандић одлично.

  Нико није помогао Додику да постане господар Српске колико СДС.А ви и настављате да му помажете.

 15. Uh, povlačim sve što sam rekao. Sad sam pročitao na Vaskovićevom blogu da je Bosić i SDS napravio internet policiju i da upadaju u stanove i traže komentatore koji pišu protiv njih. Šalio sam se sve ovo i evo sad ću pisati drugačije. Nisam znao da je spreman da ide dotle. Bože, da me ne uhvati Bojo Gašanović poznati ratni komandant policijskih snaga sa Vučije luke i Crepoljskog koji sad izgleda vodi tu internet policiju SDSa?
  Ma i ja bezveze brinem, za šta če me Bojo uhvatiti????
  Ma i da me uhvati, eto mu!!!!

 16. rakovic, 29.12.2011. 12:52:40
  Cini mi se da ste i jedan od rijetkih kojima dobro stoji ono „gospodin“ ali niste ni vi bezgresni.Aleksa Milojevic pise naljbolje sto zna, ako vi znate bolje siroko vam polje, izvolite.najlakse je kritikovati iz zasjede,doduse i ja tako radim ali ja ne pretendujem da se razumijem u ekonomiju.Rakovic mi djeluje pomalo poznato,vjerovatno ste vi ili neki vas prezimenjak bili javna licnost pa ako ste javna licnost i uz to i strucnjak onda imate i odgovornost vecu od nas anonimnih da nesto preduzmete u trenutcima kad nas narod i bioloski nestaje i to ne od vanjskog neprijatelja nego od „mangupa iz nasih redova“.sto se mene tice dosta toga se, kao laik, ne slazem ni sa Milojevicem ni sa Sinisom Bozicem ali bolje ista nego nista, sta smo mi ostali uradili?njih dvojica su u pravu kad pricaju o stanju u kom se sad nalazimo ali ne nude rjesenje ili bar ne dobro rjesenje ili ja tako mislim a nisam u pravu.svaki sistem koji funkcionise bolji je od anarhije i ovog sto sad imamo-rasizam gdje imate vladajuce koji imaju sva prava i preko toga, opoziciju koja bi da se j… a da im ne udje, koja ima malo manja prava i „stoku sitnog zuba“ciji zivot vrijedi sleper ili manje ronhila,a manje je bitno je li taj sistem malo lijevo ili malo desno.trazite dlake u jajetu a istovremeno ne nudite nista.

 17. Драго ми је да се СДС буди,још да Босић уступи мјесто неком мало виспренијем и одлучнијем то би био пун погодак.

 18. cisto sumnjam da se tu on nesto pitao.ali mozda se zamjerio cuvaru srpske a to je vec druga prica mada vrana vrani oko ne vadi lako ce se oni dogovoriti opet preko nasih ledja.ili je mozda ucjena da ne talasa?

 19. Све честитке људима иѕ СДС-а.
  Надам се да ће се наставити са трибинама и у 2012.
  Оно што примјећујем у посљедње вријеме је све већа активност господина Стевандића. Наступа као прави опоѕиционар како на јавним скуповима, тако и на тв емисијама и у народној скупштини. Стевандића у будућности видим као лидера СДС-а.

 20. е комуниста драги наш, па нашао си такве сличне коментаре јер је жеља великог броја СДСоваца да људи попут Стевандића воде СДС.
  Стевандић је добар реторичар, енергичан и харизматичан.
  Људи попут Стевандића су будућност Републике Српске, ѕа разлику од ових твојих ЦРВЕНИХ ГРОБАРА из Лијевча поља који су нам уништили све.
  Ал ти си биједна црвена уш, која се диви страним трабантима Деспоту Милети и Борхи Тадићију.

  И још једном честитке градском одбору СДС-а Бања Лука на организацији јавне трибине.
  Поздрав за државотворну Српску демократску странку.

 21. rammstein, 29.12.2011. 15:29:09
  “али ја типујем на Говедарицу, зато што је елоквентан, рјечит, конкретан, харизматичан и поштен“

  Petar Popovic, 30.12.2011. 03:12:01
  “Стевандић је добар реторичар, енергичан и харизматичан.“

  Који је ово циркус!?

  Рамо прича о младим кадровим,а а СДС извадио овог Алексу из предпотопских времена. Поново подсјећам да је у оснивачком акту СДС-а написано да се она састоји од народњачког и социјалдемократског крила. Нису смјели написати комунистичког. Очито је да се ово комунистичко крило осилило и нормално је да је неко из Титовог Дрвара стао на чело тог крила. Још кад се зна улога тајних комунистичких служби у оснивању СДС-а, а и улога “младих снага“ Стевандића и Милојевића у тим службама, онда је све јасно.

  Ја имам нос да осјетим комунисте. Знам да Стевандић неће реаговати на овај мој коментар, јер он одговара само “пристојним“ коментаторима. За њега је пристојан само онај коментатор који га хвали, као на примјер Дражен Милосављевић, а на коментар Симе Ороза нема коментара јер је свјетан да га је Симо прочитао и дао тачну дијагнозу. Онако баш докторски.

 22. @herc64
  Ja sam aktivan, naravno i mislim da svoj posao dobro obavljam. Što se tiče javne scene i na njoj sam aktivan. Moj pristup je djelatan. Ne volim prosipanje doktrina i opštih mjesta o kojima se ne može polemisati. Jedino me izazovu notorne gluposti. One najčešće dolaze od profesora koji sve modele makroekonomije posmatraju statički i misle da promjenom jedne varijable neće doći do promjena ostalih varijabli. S te strane ni SNSD ekipa nije ništa bolja. Često sam kritikovao njihove duboko pogrešne ekonomske poteze, a samo IRB aktivnostima koje su izvršile potpunu distorziju tržišta posvetio sam niz komentara kao i prijedloga za bolja rješenja.
  za sada ću samo reći da u opticaju kruže opasne zablude o stanju u ekonomiji:
  a) monetarna politika je restriktivna
  b)javna potrošnja je motor rasta
  c)politika kursa je nefleksibilna
  Iako, na prvi pogled ovo pije vode, sve i jedna teza je pogrešna i trebalo bi malo više mjesta da se sve obrazloži.
  No, u našem susjedstvu, Srbiji i Hrvatskoj imate malo jače ekonomiste-praktičare kao što su Katić ili Šonje i oba sa zadivljujućom preciznošću uočavaju problematične stavove naših praktikujućih političara.
  Što se mene tiče, razmjenjujem redovno mišljenja sa kolegama, pratim situaciju, pročitam hrabro i Aleksine knjige umotvorina (za razliku od vas pročitao sam i ekonomski program SDS i Aleksin program oporavka RS). Prije svega treba da se složimo da takvi radovi nisu naučna djela, ali se da zapaziti da oba ova „rada“ vrve od opštih i doktrinarnih mjesta i kvazi naučnih konstatacija. Sve skupa ne predstavljaju djelatnu platformu, pa se i nema o čemu polemisati sa takvim stavovima. Zato je i u našoj javnosti mrtvilo jer nema šta da se sučeli, a to važi i za državotvorce i za opoziciju. Sve skupa vlada jedna bezidejnost, a ako pitate šta nedostaje odgovor je jasan: jasno postavljeni i mjerljivi ciljevi, jasne i razumljive strategije razvoja,sposobnost da se politike koriguju i prilagode datom trenutku.

 23. rakovic, 30.12.2011. 09:44:48

  Могу потписати ово што сте написали, али да не мијешамо бабе и жабе. Јуче сам разговарао с др Стевандићем на ту тему и човјек је рекао кључну ствар: НЕ РАДИ СЕ ОВДЈЕ О ИДЕОЛОГИЈАМА, СТРУЧНОСТИ ЛИ НЕСТРУЧНОСТИ, АРГУМЕНТОВАЊУ ИЛИ „ЛУПАЊУ“, ОВДЈЕ ЈЕ УГОРЖЕНА БУДУЋНОСТ ГЕНЕРАЦИЈА КОЈЕ ДОЛАЗЕ И БУКВАЛНО БИОЛОШКИ ОПСТАНАК СРПСКОГ НАРОДА НА ОВИМ ПРОСТОРИМА. ЗАТО СЕ МОРАМО СВИ МОБИЛИСАТИ И БИТИ СВИ КАО ЈЕДАН. И НЕМА МЈЕСТА ПОДЈЕЛАМА НА ЧАВИЋЕВЕ И БОСИЋЕВЕ, НА ПАРТИЗАНЕ И ЧЕТНИКЕ, НА ЛИБЕРАЛЕ И СОЦИЈАЛИСТЕ,… ЈЕР ЋЕМО СВИ ПОТОНУТИ ЗАЈЕДНО, А ЈАСНО НАМ ЈЕ „КУД’ ПЛОВИ ОВАЈ БРОД“.

  Ово није био цитат већ парафразирање, а велика слова само наглашавају значај, а нису галама.

  Проф. Милојевић има неке и за мене мало чудне ставове. Синоћ је био одличан и није било тих фулова, а значајан је као неко ко овом народу отвара очи, а не као неки врхунски експерт.

  Зато будимо сви као један! Ја сам приватно добар и с Вама и с др Стевандићем, цијеним Вас обојицу, у МЗ сарађујем одлично са 2 члана Демократске партије, познајем јако добре људе који су чланови владајуће секте и који и сами схватају у какав амбис пропадамо. Чак су и људи који су нас довели до овог стања у паници кад сагледају шта су учинили народу.

  Вас лично сматрам јако интелигентним човјеком и врхунским интелектуалцом са добрим смислом за хумор, и мислим да би било која наредна власт требала озбиљно да рачуна и на Вас и на људе попут Вас. Свјесни сте и сами колико смо танки знањем и стручношћу и сви добронамјерни и поштени људи су драгоцјени за спас РС. Ја кад бих узео изборе направио бих Владу РС искључиво од људи доказаних у послу, а не од партијских чланова. Једноставно, мора се једном пресјећи, да се прекине са секташењем, да ово друштво гради знање, а не подобност и полтронство. Свака власт треба да консултује струку.

  Често читам Катићеве текстове и много тога сам научио читајући их, као и коментаре испод текстова. Мени је због театралног наступа још увијек најдражи проф. Кулић:

  http://www.youtube.com/watch?v=Zan21w5Ca7s

  Молим Вас, реците ми, да ли је он хрватска варијанта проф. Милојевића? Здраворазумски размишљајући, све ово што говори је 100% тачно.

 24. Јако ми се свиђају размишљања проф. Небојше Коларића и овакви људи су потреби за суштинску промјену:

  http://www.youtube.com/watch?v=yyMmZjYWbwc

  Препоручио бих свима да погледају емисију.

  Мисли ли ико да ће ико имати петљу да десеткује паразитску администрацију, да одустане од постављања својих „кадрова“,…?

  Мислим, гледам и ону НСРС. Част јаким изузецима, али велика већина оних људи није у рангу ни људи из наше мјесне заједнице, као ни они силни кадрови запослени у државним структурама на руководећим мјестима. Заиста би било умоболно да дођем у неку позицију и тражим за себе министарско мјесто? А тек што није битно да ли је то МУП, рад и питања бораца, образовање,… Додуше, и кад бисмо као Калигула поставили коња за министра, били бисмо напреднији, јер коњ не би крао.

  Нема овом друштву напретка док се не изједначе запослени у привреди и адмистрацији. x-(

 25. Симо П. Ороз, 30.12.2011. 07:38:47

  Јутарна капљица?

  😛

  http://www.youtube.com/watch?v=nh5y_yt_Fj4

  Нису пацијенти овлаштени да дају дијагнозе, већ доктори. B-)

  Да тајне комунистичке службе нису основале СДС данас би и Симо Пјетлић био у избјеглиштву у Србији или под земљом. А да нису основале СПО било би мање глупости у свијету.

  Вукота Говедарица јесте елоквентан, рјечит, конкретан, харизматичан и (можда) поштен.

  Ненад Стевандић јесте добар реторичар, енергичан и харизматичан.

 26. @dražen
  Prije svega nepotrebna je teatralnost u smislu konačne propasti budućih generacija. Scenariji katastrofe su nam poznati. Sve smo već doživjeli, pa se opet živi. Ovdje je u pitanju izbor koji se svodi na ono: hoćemo li pametno ili napamet.
  Što se tiče Slavka Kulića, predavao mi je negdje 1987. godine. On je veliki orator i motivator, i zapanjujuće potkovan podacima. Tada je dao fantastičan pregled SFRJ i predvidio „krv do koljena“ ukoliko ne prevlada demokratska opcija. Imao sam snimak tog 12 časovnog predavanja ali je traka nastradala u ratu. Svaka sličnost s Milojevićem je samo u ravni percepcije, ali Kulić ništa ne govori bez ogromne baze podataka koju uspješno koristi u argumentaciji.

 27. rakovic, 30.12.2011. 11:06:45

  Ма не само због театралности. Јак је проф. Кулић по сваком основу, већ је као и проф. Милојевић антиглобалиста и дијеле многе ставове.

  ‘Ај’мо довести проф. Кулића на трибину у Бању Луку! Ја сам то планирао са екипом са Старчевице, уколико нам финансије дозволе.

 28. Nije Kulić antiglobalista, on samo ukazuje na potrebu vlastitog pozicioniranja u odnosu na globalne procese, na potrebu efektnog rada u takvim uslovima. On svojim stavovima mora da ocrta kritički globalni sistem kakav jeste, ali on nikada nije tražio globalnu revoluciju. Kritičko sagledavanje zahtjeva osmišljavanje vlastite politike koja bi ispunila minimum očekivanja onih koje predstavljate.

 29. Хвала свима који су дошли и учествовали на трибини коју је органозовала омладина градског одбора СДС-а.
  Хвала на подршци уз напомену да СДС има распоред играча утврђен на скупштини и главном одбору СДС-а и да свако на својој позицији игра за Републику Српску.

  Хвала и онима који нису одољели а да не покушају да омаловаже поменути догађај ,што је јасан показатељ исправних одлука и рада СДС-а у Бањалуци гдје се власт најдубље укопала у своје ровове, али гдје се и највише боји снаге и памети народа.

  И на крају свима вам сретна ова белосветска нова година,а друге важније празнике ђу Вам честитати касније.
  Добра вам срећа и здравље.

 30. drazen78bl

  Театралност на страну,али…

  Ти си заиста уверен да у овако лоше организованом есдеесу се налази решење за спас и „биолошки“ опстанак српског корпуса?Они нису у стању себе да организују,а камоли државу…не бих се ослањао на њихову „способност“.

 31. Mr Biggy, 30.12.2011. 13:28:19

  Рјешење за спас за „биолошки“ опстанак српског корпуса су Горана Златковић, Вања Фуртула, Перо Симић, Лејла Решић, министар сполних послова Златко Лагумџија, српски представник у РАК-у, а мислим да с еморамо ослонити способност наших Лијевчана, нпр. Ниџо Баштинац и Ненад Кесић би могли бити добитна комбинација за спас српске привреде.

 32. drazen78bl

  U tome se nalazi svo razmoilaženje između nas dvojice.

  Ja ZNAM da promena jednih drugima neće promeniti ništa.

  Znam da su svi iole dobri kadrovi esdesa otišli kad su videli kakva je to stranka,a da su sadasnji sklonjeni na periferiju.

  Stoga,ja bi da dugorocno menjamo drustvo,stvorimo civilno društvo u kome neće biti bitno ko je na vlasti dok se radi u interesu nas samih.SDS nije reformisan,na lokalu su uglavnom uzasne ličnosti koji su za vreme rata i u poratnom periodu bacili ljagu na tu stanku koja se ne moze oprati godinama.TO se vidi i iz rezultata.

  Nisi odgovorio na pitanje.

 33. зашто је Босић превео СДС у СНСД?
  шта је са причом да неће дати оно што србима припада (министарство спољних послова)?

 34. rakovic
  „Prije svega nepotrebna je teatralnost u smislu konačne propasti budućih generacija. Scenariji katastrofe su nam poznati. Sve smo već doživjeli, pa se opet živi. Ovdje je u pitanju izbor koji se svodi na ono: hoćemo li pametno ili napamet.“
  teatralnost nije stetna jer ako pomocu nje natjeramo samo jednog glasaca da izadje i glasa dovoljno je a mozda ce uspjeti da natjera i vise njih da ukljuce mozak i izadju na izbore.nas narod je oguglo na sve oko sebe,vecina moje generacije je gledala smrt uzivo, nismo na toliko visokom nivou da kroz pricu o npr vremenu iskazemo svoje politicke i svake druge stavove i svaka prica koja je u pravom smjeru ima svoje mjesto u nasem drustvu.zar vi ne mislite da zivimo u dramaticnom vremenu?
  ne ginemo bas kao u vrijeme ratova ali kad se uzme u obzir trajanje i svi drugi parametri mislim da su nasi gubitci u zadnjih 15 godina mira su uporedivi sa bilo kojim ratnim.
  uzmite koliko je samo najsposobnijih otislo van i oni su za nas zauvjek izgubljeni, njihova djeca su amerikanci nijemci itd. koliko nas nije rodjeno zbog nenormalnih uslova zivota, koliko je privrede unisteno bez ikakve potrebe da ne govorim o moralnom potonucu.
  prema tome zivimo u dramaticno vrijeme i dramatican govor ima svoje mjesto.
  sto se tice izbora izmedju pametno i napamet ja sam za pametno ali bojim se da to nece ici bez pametnih ljudi.po struci sam elektricar i znam kako u mojoj struci stvari stoje-katastrofa u svakom pogledu a pretpostavljam da su u ekonomiji stvari i gore jer do prije 20 godina nismo prakticno ni izucavali ekonomiju u danasnjem smislu te rijeci.prema tome svako ko bilo sta zna dobro je dosao, meni neke stvari kod Milojevica i Bozica vise lice na ideologiju nego ekonomiju ali ono su najbolji dok se ne pojavi bolji,pogotovo sto imaju petlju da kazu sto misle, ako mislite da ste vi bolji izvolite.ja nisam javna licnost,ekonomski ne stojim bog zna kako,nisam ni jak u oblasti drustvenih nauka prema tome od mene mozda mozete ocekivati da nabavim razglas za neku tribinu ili skup ili nesto slicno i da poguram stvari koliko mogu ali ja ne mogu izvesti kljucne promjene na regularan nacin.
  posto vjerovatno zivite u bl gledajte kako vi mozete da se ukljucite i pomognete jer se u bl desavaju sve kljucne stvari.
  Mr Biggy, 30.12.2011. 16:32:48
  „Stoga,ja bi da dugorocno menjamo drustvo,stvorimo civilno društvo u kome neće biti bitno ko je na vlasti dok se radi u interesu nas samih.SDS nije reformisan,na lokalu su uglavnom uzasne ličnosti koji su za vreme rata i u poratnom periodu bacili ljagu na tu stanku koja se ne moze oprati godinama.TO se vidi i iz rezultata.“
  konacno se slazemo a bas sam razmisljao da te nakacim ko ovog stevandica.sad mi samo reci da li zaista mislis da ovi na vlasti rade u nasu korist.ja mislim da ne rade i mislim da za to imam i argumente. ja sam iz trebinja i u tb se broj proizvodnih radnih mjesta vise nego prepolovio u njihovom zadnjem mandatu. korupciju i nepotizam su na lokalnom nivou doveli do savrsenstva doduse nije im bilo tesko imali su solidne temelje ali ipak za vrijeme sds se nekako moglo plivati i mnogi su to i uspjevali a danas smo dogurali da firme ni u najuzem centru trebinja ne mogu opstati.ne putujem cesto u bl ali istocni dio je uglavnom jos gori od trebinja.
  osim toga da bi se covjek razveo treba dokaz a da bi raskinuo vezu dovoljna je sumnja a ja se nisam vjencao sa snsd pa mi je dovoljno da sumnjam npr. da nije slucajno sto je za 2 dana obustavljena istraga protiv velikog vodje, postignut dogovor o savjetu ministara i veliki vodaja dobio kontrolu nad sipom i to mi je dovoljno da ne glasam za njih i da pokusam ubijediti druge da isto postupe.oces li da se kladimo da ce goran zubac biti direktor sipe i to samo zato sto se nece petljati u svoj posao?

 35. Само промјенама се долази до сврсисходног система, ако не мјењаш корумпирана руководства, а руководство РС је очит примјерак корупције на дјелу, онда ризкујемо да постанемо саучесници и то ни криви ни дужни. Смјена бандита и адекватна казна је једина могућа алтернатива тој лицемјерној политици.

 36. @herc64
  Nije svejedno, slažem se. No ja sam htio da naglasim da ova Milojevićeva priča neće otvoriti oči glasačima, ali će donijeti vodu na mlin vladajućoj partiji. Takva demagogija je univerzalno upotrebljiva i zaista ne vidim na koji način će glasači prepoznati SNSD kao slugu imperijalizma. Ja radim sa izuzetno sposobnim ljiudima i iz Srbije i Hrvatske i znam da ni oni nisu uzdanica politike tamo, jer nisu spremni da obmanjuju, nego su spremni da rade.
  Što se tiče uključivanja za tango je potrebno dvoje. Očigledno je da je kod nas sve strančarsko-partijsko pa stoga baš stručnog i nema. Monolog je glavni umjetnički izraz i u ekonomiji.;)

 37. herc64

  Nije se tesko samnom sloziti samo treba malo podrobnije pročitati.

  Ja mislim da je vladajići SNSD najmanje zlo od svih na političkoj sceni,a svi su imali svoju priliku.Iako je ova recenica prvenstveno kritika,uglavnom je shvacaju kao branjenje vlasti.
  Ja sam sa „zapada“ RS ali moram reći da je Trebinje jedan od meni najlepših gradova.Čuo sam za lošu situaciju u Trebinju,za kriminal i slično,da se nedvosmisleno nijedna vlast nije s tim mogla izboriti.Korupcija i nepotizam su rak-rane našeg drustva i meni to nije nista čudno,iskreno.Kod nas je stanje svesti takvo.Zato nam i treba civilno drustvo,ali to je dugotrajan proces.To naravno nije opravdanje i sa tim se moramo sto bolje izboriti.
  Zato postoje i izbori.Pogotovo na „lokalu“.Siguran sam da se i u Trebinju mora moći pronaci reprezentativna ličnost.

  Hocu reci da se izmedju ostalog stanje po opstinama razlikuje.Neke opstine su postale razvijenije sa SNSDovom vlasti,kao moj rodni grad.Ja kad tvrdim da je nesto dobro,ne mislim da je je to univerzalno dobro,kao ni SNSD.
  Dakle,negde je bolje,negde lošije.

  Pisao sam o tom dogovoru i obustavljanju istrage.Mozda je Dodik nesto menjao za to ministarsko mesto,ali nema smisla da je menja za obustavu istrage koja se u svakom trenutku može nastaviti.

 38. rakovic, 31.12.2011. 10:44:43
  ipak mislim da je Aleksina prica vise korisna nego stetna a sto se tice zlouporebe toga je bilo i bice kazu da i bibliju djavo moze protumaciti kako mu odgovara.nas najveci problem i jest sto glasaci ne mogu prepoznati bukvalno nista jer ih je po mom misljenju 90% funkcionalno nepismenih, doduse nije samo do njih jer im se i ne nudi bog zna sta.ono sto mi mozda mozemo je ponuditi bolju opciju ili da bar pokusamo jer drugog nacina nema i ja sam nazalost kasno shvatio da ako se ne bavim politikom politika se bavi sa mnom na puno gori nacin.koliko vidim u bl vec postoje ljudi koji ponesto i rade a nisu u partijama a ekipa koja se skuplja na frontalu mi se cini boljom od bilo koje dosadasnje ekipe na vlasti.namjerno nisam napisao sposobnijom jer su i ovi dosad na neki nacin sposobni jer treba imati m… do zemlje pa ovoliko krasti i ne bojati se.to o cemu pricate je visa nauka meni se cini da nama za pocetak ne treba visoka nauka nego samo dobar domacin koji nece klati vola za kilo mljevenog ali ne ovakav domacin: http://www.youtube.com/watch?v=yWAF-vxrNFg .ja takodje saradjujem sa sposobnim ljudima iz cg i vecina cak i ne prica o politici a kamo li da ucestvuje ali mozda to i jest razlog sto nam je ovako jer smo dozvolili da se kanalizacija izlije i sad je duplo veci poso vratiti je i ocistiti.mislite li da nesto treba preduzeti i sta?
  Mr Biggy, 31.12.2011. 11:26:21
  bas me zanima koja je opstina u kojoj je bolje otkad je snsd na vlasti?ili je bolje samo tebi a za ostale te zaboli?
  ja se slazem da je tesko izabrati najgoru vlast u zadnjih 20 g0dina jer je konkurencija jaka ali je ova vjerovatno za dlaku ispred ostalih, cak mislim da pojedinci u vrhu vlasti imaju krupnih psihickih problema jer njihovo ponasanje ukazuje na to.osim toga uvjek je bila vlast i nekakva opozicija a ovaj vlada po sistemu: rs to sam ja, da su ovi prije njega vladali i ponasali se ovako sad bi on gajio rasad paprike u bakincima jer ne bi imao nikakve sanse.ukratko, mislim i dalje da je ovo dosad najgora vlast a da ti za takvo misljenje imas i razlog koji se pise sa nekoliko nula na kraju.
  pozdrav svima i sretna nova

 39. herc64

  U Derventi,mogu to slobodno da kažem.Pritom ne tvrdim da je stanje idealno,niti da nema siromasnih vec u globalu sto je bilo manje SDS,bilo nam je bolje.Bolje od očekivanog a manje od mogućeg,da tako kazem.

  To sto nema opozicije (slazuem se u potpunosti) je proizvod političkog umeća omrazenog Dodika i iste takve nesposobnosti ovih koji nastoje da budu „spasioci“.Najobjektivnije receno,da bi opozicija parirala Dodiku treba otprilike da radi 300% vise.A oni to nisu sposobni.Doticni je svaki dan u medijima,sve se oko njega vrti,svi kod njega resavaju probleme,on otvara,organijue dogadjaje…

  Strasno je sto se automatski drugo misljenje smatra „izdajničkim“,“placenistvom“ i sl…malo ko je spreman na diskusiju.Samo na vređanje.Jedini placenik ovde je rammstein,on otvoreno agituje za propast svih nas.

  Provedena je anketa na Fakultetu političkih nauka oko poverenja domaćim političarima i rezultat je jasan:

  Dodik 42%
  Ivanič 13%
  Bosić 6%

  Nemoguće da su svi plaćenici.

 40. drazen78bl, 30.12.2011. 10:47:20

  “Да тајне комунистичке службе нису основале СДС данас би и Симо Пјетлић био у избјеглиштву у Србији или под земљом.“

  Пошто се из приложеног види да нисам под земљом, онда је у питању изгјеглиштво.

  Мој Милосављевићу, плитка ти је памет.

 41. herc64, 31.12.2011. 13:27:11

  Капа доле! Бриљираш на овој теми. Извукао си мало и г-дина Раковића да се отвори. Морамо схватити да је вандредно стање, да нема мјеста за идеолошке подјеле, већ само на раднике и нераднике, поштене и лопове.

  СРЕЋНА ВАМ СВИМА НОВА 2012.ГОДИНА!

  Симо Пјетлић, 31.12.2011. 18:51:26

  Мање алкохола у 2012. години.

  http://www.youtube.com/watch?v=l9P1u22KeE0 B-)

 42. Mr Biggy, 31.12.2011. 13:57:16

  ау..код тебе у Дервенти свашта има, нема шта нема…видио сам кад су вас поплавила говна из нечишћење канализације, змије, мишеви, рибе из рибњака,..свега било на дервентским улицама ако се то тако може назвати, јер објективно Дервента је рупа над рупама у РС и сад нам ти образац „успјешног“ снсд-а пренеси на РС исто ко и онај кравар из мркоњића и из неке запиздине материне.

  симо зулкуфур ороз, као декларисани драшковићев испрдак уопште се не чудим што подржавате додика, иста сте преокретачка фела додик, вук манити и чеда дрога, него ‘ајде се усагласи са сидраном и осталим теоретичарима завјера, он тврди да је Караџић отишао у америку да би се прикључио америчком пројекту стварања СДС-а! 😛

 43. Миле је кренуо у стварање приватне државе по узору на Мила Ђукановића,и бојим се да му за сад добро иде.Тактика је једноставна,довести народ на ивицу егзистенције да би за шаку пара добио шаку гласова,једноставно људи су принуђени да размишљају о врећи брашна или о метру асфалта које овај „издашно“пред изборе подијели и то је то.Ако се овако настави људи ће се са сјетом сјећати и Турске власти(пу,далеко било). Довољно је погледати какви муфљузи овде у Херцеговини воде СНСД,ликови негативаца као из „Алан Форда“…да није жалосно било би смијешно.Само се не смије заборавити,да се Додик питао 92.године Републике Српске не би ни било…Добро је да се СДС буди,дуго су спавали,ваљда се и народ уз њих пробуди из ове Лакташке ноћне море.

 44. drazen78bl, 03.01.2012. 02:20:29 [24230]

  „Морамо схватити да је вандредно стање, да нема мјеста за идеолошке подјеле, већ само на раднике и нераднике, поштене и лопове. „

  Још ће протећи Врбаса док не дођу ствари на своје мјесто, али их ми дочекати нећемо! Одувијек сам мрзио подјеле на избјегле и старосједиоце, на патриоте и издајнике, увијек ћу подржати подјелу на раднике и нераднике, поштене и лопове. Треба ствари назвати својим именом. Међутим, мене се не пита ништа као ни тебе. Било би добро кад би други чули/прочитали оно изговоримо, напишемо. Али не, не занима никог ништа, интересује их само како да МЕНИ буде боље а вас друге ко јебе! Али то је пут у пропаст, и са њега нема повратка. Нажалост, 90% људи никад не одрасте, и ти људи су највећи проблем.

  Једино поље за рад преостаје микро ниво да помогнемо једни другима колико можемо, на политику и политичаре не можеш утицати. Они сви су истурени играчи тајних служби, које имају своје интересе, а народ ко јебе…

 45. rammstein

  Kod nas,hvala Bogu nista nema.

  Nemamo ni novi Trg sa setalistem i veliku pravpsavnu crkvu u samom centru,kruzni tok,novu zgradu gimnazije,kilometre nove kanalizacije,sad se sredjuje i nasip,solidnu putnu infrastrukturu i najvaznije najmanju stopu nezaposlenosti…

  Nije bajno,ali kako je bilo pod esdeesom…sad je super.

  Sva ta g*vna,zmije i misevi…dugo smo bili pod SDSom.

 46. Mr Biggy,

  Хммм…колико се сјећам та поплава је била прошлог прољећа и тада вам је власт била снсд, а то чиме се хвалиш, велика Православна црква, тачно, само то није изградила локална власт, већ вјерници и донације свих из РС. Путна инфраструктура вам је и даље предратна нових путних праваца и немате, улице предратне, раскрснице су вам хаос, новоградња не постоји осим оно нешто около повратничких кућа махом хрватских, нисам ни једно градилиште примјетио у цијелој Дервенти. Онај вашар којим се толико фалите је циркус у рангу бувљака на сарајевској ступској петљи, радње и бутици са бофл робом маде ин туркиа, кина,.. ако је све то за тебе образац за напредак, куку нама…:(

 47. Mr Biggy, 31.12.2011. 13:57:16
  „Doticni je svaki dan u medijima,,sve se oko njega vrtisvi kod njega resavaju probleme,on otvara,organijue dogadjaje…“
  jesi li ikad u zivotu ucio logiku? u ovoj recenici si uspio ubaciti vecinu onog zbog cega ja pljujem po vlasti sto ni meni nije poslo za rukom.u cijim je to medijima dodo svaki dan?pa u nasim nije u svojim jer nista u zivotu nije stvorio nego samo upropastio pa i medije.ja placam tv pretplatu i zelim da me ta tv objektivno informise a ona radi sve osim onog za sto je placam jer je on prisvojio rtrs bez da je ikoga pitao.
  „Doticni je svaki dan u medijima,sve se oko njega vrti,svi kod njega resavaju probleme,on otvara,organijue dogadjaje…“pa naravno kad njegova ne moja tv prikaze samo ono sto je otvorio a ne i ono sto je zatvorio,ja cu pojesti ono sto je on stvorio (ne ukrao) a da je dobar koliko pricas otvarao bi samo ono sto je stvorio ili pomogao stvoriti odnosno nista.koliko on otvara i zatvara vidi se po tome sto je ove godine 28000 vise nezaposlenih u rs najvise njegovom zaslugom.
  nesto se nemogu sjetiti dogadjaja koje je on organizovao ajde molim te podsjeti me.

 48. nenad stevandić, 29.12.2011. 13:14:42

  “Постоје успјешне државе и лијевог и десног типа“

  Ваљда ће нам Дражен разјаснити овај појам. Доктор о овоме нема појма, иначе не би лупао овакве глупости.

  nenad stevandić, 30.12.2011. 12:24:28

  “Хвала и онима који нису одољели а да не покушају да омаловаже поменути догађај“

  Молим лијепо!

 49. rammstein

  Nemas pojma,Raso…to nije ni neka novost,ali sad si bas dobro preterao.

  Za poplavu je kriv SNSD.Sto jest,jeste.Onda je Dodo zahvatio iz kase i uplatio milionce ljudima da im malo olaksa situaciju.

  Putevi bome vise nisu poratni.Mile dosao na vlast i sredio sve ono sto je tadasnji nacelnik iz esdeesa „oprao“ prethodnih godina,novi putevi za 2 najveca derventska sela.A dotad ste ih vi najgori sljam koji je ziveo u Derventi krpili svaki mesec.Zato nam bivsi nacelnik opremio finu vilu u samom centru grada.Majku vam lopovsku i izdajnicku gamad jedna.

  U ovom trenutku ima bar 5 novih zavrsenih zgrada starih manje od 6 meseci i nekoliko ih se jos pravi.Nemas pojma,zato suti.Nisi ti ni zasluzio nista do toga da te Guslar vodi.

 50. Mr Biggy,

  😛
  поента је да сте се ви из дервенте нагузили лакташком сељоберу, па вам удијелио неку цркавицу, поправио вам два сеоска пута, и ето разлога за славље…
  Па шта је онда тај „револуционаран“ рад те ваше локалне власти? осим лизања муда предсједнику снсд-а? Гдје се те новоизграђене зграде налазе, нешто их нисам примјетио, а и не виде се осим оне једне давно напуштене грађевине доле на транзиту, оно ругло града преко пута гимназије…:P

 51. За Рамштајна, ако имаш информације, можеш ли ми нешто написати о фирми Атила д.о.о. Пале и њиховим власницима? Јако ме интересује ко су и шта су, ко је стајао иза њих и због чега су у немилости власти сада? Поздрав

 52. bigerčino, ima i u PD koliko hoćeš novih zgrada, ali nema niko da kupi stanove i lokale. Nije ih valjda napravila vlada. Prave ih firme, radnicima ili malo štrcnu, ili nimalo. Kažu: kada prodamo. A, to će biti malo morgen. Nego bigerčino kubasta , tražiš li ti „rekrorat“ drugi. Po ovog dolaze oni koji su ga dovezli.
  „pppplače mi majka, roditelji mi se brinu, uznemirena mi porodica…“ Lopovi rodili lopova.
  A, koliko li je on djece i roditelja ucvujelio, koliko ljudi ostavio bez posla, šta uradi od naroda i RS ?
  Ode mile u rodni kraj pmpmpmpm. Gledam ga sinoć na tv, izgubljen, dezorjentisan, mutne oči, ….dg: fobijusbanderas

 53. herc64

  Donatorsko vece i otvaranje novih vrtica,auto-put….u zadnjih nekoliko sedmica.

  Ja stvarno ne shvatam da ti ne razumes koliko običnom coveku se on priblizio po nacinu govora,time sto mu nije problem da se veseli pod satorom,da peva,sto se cini dostupnim,beskompromisnim i odlucnim…svake vesti SVIH televizija u B/H se vrte o njemu.
  Na taj nacin je stvorena slika da je iz naroda i za narod,on je taj koji vedri i oblaci.
  Jednostavno,nezamisliv je bilo koji politicar sa nase scene koji bi mogao da ga odmeni.

  Ne govorim ja da to tako treba,vec da se to tako cini.I to je istina.

 54. pink panter, 04.01.2012. 14:22:20

  Колико знам ти људи су власници дрвопрерађивачке фирме, прорез и промет, у ствари једна класика новопечених бизнисмена недалеко од Пала на раскрсници М5 магистралног пута у Хан Дервенти. Некад се причало о могућој дислокацији пилане, јер не испуњава стандардне захтјеве минимум удаљености од магистралног пута, па је у том циљу вјероватно власнику ишло у прилог да се добро са републичким властима утали око „уступања“ локације фирме, знам да је прибавио другу локацију купљену од бошњака ближе Палама према тунелу КБ. Толико ја знам, политичку опцију од тако котираних „привредника“ тешко можеш докучити, обично спонзоришу двије-три опције, па која год прође ту су и они.B-)

 55. rammstein

  Јбга,мора да си давно био,баш после криминалне власти есдееса.

  Поред те зграде,постоји неколико зграда које се требају довести у ред,стим што су нерешени имовински односи.

  Ма све ће се средити,само да опет не дођу ти твоји на власт.Каква неспособна багра.Али фину је кућу направио СДСовац.Отмену.Знају себи средити,чак и са стилом.Или је вероватније да је и то платио.Ипак је он сељачина.Е због таквих вас више нигде нема.

  Револуционаран рад није,само је рад у односу на нека прошла времена.Такав врстан познавалац би морао знати овлаштења локалне самоуправе и знати за шта је ко заслужан.

 56. Mr Biggy,

  Ма био сам скоро, прошлог љета, писали смо ми већ о томе, само си ти заборавио, а и промјенио си ник, међутим сјетио сам се ја чим си поменуо Дервенту и те дервентске лоле…и да знаш није ми ништа тамо оставило неки посебан дојам, чиме се ти фалиш, осим оних пар приватних објеката Гатарића који су ту и прије ове твоје фаљене власти, а сада је чујем у проблему јбг ником додик није донио срећу па неће ни њему мислим у пословању, пошто знам поуздано да човјек није члан ни једне странке.
  Она браћа пумпаши кримоси и педофили што су оне малолетнице искориштавали, да ли и то сматраш напредком локалне заједнице? Па оно ругло од касарне у сред града, рупе на фасадама, рупе на улицама, змије се коте, та зграда што је ти помињеш ту стоји и сад недовршена, онако сабласна. Онда су вам католици и муслимани у центру заузели локале, зграда општине поред саме мунаре од џамије…јбг мени некако бзвз цио тај крај, а могао би бити много бољи, ваљда да је и валст боља, а није.

 57. rammstein

  Наравно да би могло боље,али треба времена да се све исправи након онакве власти…

  Причали јесмо о Дервенти,нисам ја променио профил,један је једини за све форуме.Увек исти.

  Променило се доста тога,моје колеге кад дођу са Истока,углавном се одушеве.Није Дервента рај,али је све боља.Поред Гатарића постоји још десетак страних инвеститора.
  Он је такође осетио кризу,али за доста тога је сам крив.Ту му ни Додик не може помоћи…
  Ја не говорим о кримосима,они могу бити повезани само са СДСом,тада су и стекли богатство.

 58. Тамо није била општина док је није СНСД направио…

  А џамија и католичка црква су тамо биле,тако да то нема везе ни са чим.

  А Православну је Додо добро погурао,сад нам краси главни Трг.Који је опет он направио.И феноменалан је.

 59. B-)

  Пале су Њујорк за ту твоју рупетину Дервенту…него колико је то СДС владао у Дервенти, па ето нису ништа направили, а колико вам је ова власт ту, па су ето успјели направити и цркву коју је како ти кажеш додик правио, то си чуо од качавенде, ја сам био на отварању те цркве и добро сам чуо како један владика глади јајца једном предсједнику странке, што је понижавајуће и за СПЦ и за све вјернике!

 60. rammstein

  https://plus.google.com/photos/109937709605661849135/albums/5676999836715923473?hl=bs

  Ево,нека се сви увере како је Дервента „рупа“.A još su neke stvari završene.

  СДС је владао од рата,па таман толико колико је требало да народ схвати какви су.
  СНСД је у ова 2 мандата препородио Дервенту,уз свесрдну опструкцију СДСа у првом мандату,када начелник није имао већину.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *