СДС: Деполитизовати МУП

Потпредсједник Српске демократске странке (СДС) Костадин Васић изразио је данас незадовољство радом Министарства унутрашњих послова у РС, истичући да је потребно што прије деполитизовати ту институцију.  "Републиком Српском владају тајкуни, криминал је у порасту, а крупне рибе су изван закона, а Министарство унутрашњих послова ништа не предузима. рекао је Васић на конференцији за новинаре у […]

среда, новембар 30, 2011 / 19:58

Потпредсједник Српске демократске странке (СДС) Костадин Васић изразио је данас незадовољство радом Министарства унутрашњих послова у РС, истичући да је потребно што прије деполитизовати ту институцију.

 "Републиком Српском владају тајкуни, криминал је у порасту, а крупне рибе су изван закона, а Министарство унутрашњих послова ништа не предузима. рекао је Васић на конференцији за новинаре у Прес центру СДС у Бања Луци..

Анализирајући, у склопу новог концепта СДС, рад полиције с приједлогом мјера за ефикасније дјеловање, Васић је рекао да Министарство унутрашњих послова нешта не предузима да спречи нарастајуће облике криминала, који су присутни у сфим сферама друштва .

"Полиција мора бити професионална и деполитизована", нагласио је Васић, наводећи да МУП РС не предузима активности на сузбијању криминала и корупције у РС.

Он је указао и на селективну примјену закона, указујући на велику нестручност руководних људи у МУП РС, као и лоше резултате када је у питању борба против кријумчарења дрогом и безбиједности у саобраћају.

"Мора постојати професионална и стручна полиција, која ће бити ослобођена сваког политичког утицаја", казао је Васић, указујући на потребу веће координације унутар полиције, као и са другим полицијским агенцијама.

Говорећи о раду полиције у РС, члан Главног одбора СДС Недјењко Гламочак је рекао да је полиција политички бастион једне странке на власти.

"Полицију треба деполитизовати и дићи на професионални ниво", казао је Гламочак, додајући да је полиција на терену лоше опремљена и да се води рачуна само о полицији у сједишту.

Да је полиција на терену дерогирана, потврдио је и члан Главног одбора СДС Миодраг Ковачевић, који је навео примјер да комунална предузећа позајмљују полицији гориво, јер немају средстава потребних за то.

"Још нека уведу да приватна лица плаћају гориво за потребе полиције имаћемо јасну слику приватне државе", рекао је Ковачевић.

Он је указао и на нестручност кадорва у МУП РС, илуструјући то подацима да има доста оних с полицијским образовањем да раде као угоститељи, а да стручна мјеста у полицији заузимају неки из других, нижих, области образовања.

Одговарајући на питање у вези рада правосуђа у РС, Ковачевић је изразио и незадовољство и њиховим радом, наводећи да "након убиство Брaнислав Гарића, потпредсједника СДС-а из Добоја, нико у РС не смије да буде задовољан правосуђем".0 КОМЕНТАРА

 1. prvo sto sam primjetio su nova lica sds mada sumnjam da ce biti nekih vecih promjena cim ih noir podrzava po sluzbenoj duznosti.bolje ista nego nista dosadilo mi je da me lazu stevandic bosic i govedarica.

 2. Samo nova lica, mladi , školovani i pošteni. Imamo mi mnogo takve djece. A, u kojoj su partiji , najmanje je važno. Barem za mene.
  A, kada uhapse ofarbanog soma, onda ću vjerovati da MUP misli ozbiljno. Sve zlo polazi od njega i najbližih njemu. Nije lako sa hobotnicom, ali šta se mora mora.

 3. prijedor, 30.11.2011. 21:02:14
  „Nije lako sa hobotnicom, ali šta se mora mora.“
  naravno da nije lako ali nikog nisam gonio u mup.meni bi se smijali da ne mogu, ne znam ili ne smijem raditi svoj posao i za nas 90% su takva pravila pa sto ne bi vazila iza policiju pogotovo sto su odlicno placeni za svoje znanje i sposobnosti.imaju i drugi izbor koliko stada ceka svog cobana i koliko je neobradjenih njiva.

 4. О каквој ти службеној дужности говориш, глупи Херцеговац. Мени се допада слика са прес конференције и импонује ми када то видим у Бања Луци. И управо због тога. Али ви то доле не схватате, ипак сте заостали дио РС 😛

 5. O kukavće crni, Kole Vasić govori o tome da mup nije profesionalan!!!! On je kao drot u Zvorniku, imao ulicnih tuca vise nego Mirko Filipovic.Pa to znaju svi u Zvorniku. Dok mu je brat bio načelnik Zvorničkog centra, nije mu smetalo sto je policija politizovana i sto pripada SDSu? Brat mu je bio predsednik SDS zvornika u to vrijeme. A on isto kao Bojo Gašanović iz SDS ako ima diplomu fakulteta koju pokazuje, donesite je da je ja pojedem sa okvirom i futrolom u kojoj je donese!!!! Covjek ne zna dvije progovoriti. Zar nije logičnije da su stavili nekoga ko je bio u vrhu MUPa a sad je u SDS da priča o tome? Mogao je Dragomir da priča a ne da puste ovoga.

 6. Naravno herc da i ja mislim da svako radi svoj posao. Ne vjerujem MU-u dok ne pohapse najprije glavnog kriminalca i njemu najbliže. A, policija , ….Prvo bih im dao rok da se otsvinje. Ružno ih je vidjeti, stomaci im kao vreća mekinja. Kako Čađo može da ih pogleda onako zadrigle i masne ko Bakonje? Toliko momaka kao vidre, školovanih, govore jezike, fakulteti… Što ne prime nezaposlene profesore fizičkog vaspitanja sa biroa?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *