СДП спремна да формира реформску власт

Социјалдемократска партија БиХ спремна је да формира реформску власт на нивоу БиХ која ће радити у име и за рачун обичних људи, саопштено је из ове странке након данашње сједнице Главног одбора. Главни одбор СДП-а позвао је извршну власт у Федерацији БиХ да крене у рјешавање наслијеђених економских и социјалних проблема и убрзано испуњавању обавеза […]

субота, април 9, 2011 / 15:10

Социјалдемократска партија БиХ спремна је да формира реформску власт на нивоу БиХ која ће радити у име и за рачун обичних људи, саопштено је из ове странке након данашње сједнице Главног одбора.

Главни одбор СДП-а позвао је извршну власт у Федерацији БиХ да крене у рјешавање наслијеђених економских и социјалних проблема и убрзано испуњавању обавеза БиХ на евроатланском путу.

Конституисање Владе ФБиХ, Главни одбор СДП-а БиХ је оцијенио као "активност којом је заустављено рушење уставног поретка ФБиХ које су свјесно спроводила два ХДЗ-а".

"На тај начин у посљедњи тренутак спријечено је да у ФБиХ завлада хаос и безакоње, те да огроман број буџетских корисника остане без својих примања. Формирањем Владе ФБиХ створени су предуслови за стабилизацију економских и социјалних прилика у овом ентитету", наводе из СДП-а.

Главни одбор СДП-а поздравио је резултате посјете лидера ове странке Златка Лагумџије САД, током које је одржао више билатералних сусрета са представницима УН, америчке администрације, Бијеле куће и Конгреса.

Осим Информације о раду Предсједништва СДП-а усвојени су и Извјештаји о раду клубова делегата СДП-а у Парламентарној скупштини БиХ, Парламенту ФБиХ, Вијећу народа и Народној скупштини Републике Српске.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *