СДП: Подршка реформи Федерације и позив функционерима да се врате на посао

Главни одбор Социјалдемократске партије БиХ позвао је све изабране и именоване функционере БиХ да се одмах врате на своја радна мјеста, која су, како је оцијењено, за прилике у БиХ и више него добро плаћена. На јучерашњој сједници Главног одбора ове странке у Тузли усвојена је Информација о уставним промјенама у Федерацији БиХ /ФБиХ/, те […]

недеља, јун 23, 2013 / 07:58

Главни одбор Социјалдемократске партије БиХ позвао је све изабране и именоване функционере БиХ да се одмах врате на своја радна мјеста, која су, како је оцијењено, за прилике у БиХ и више него добро плаћена.

На јучерашњој сједници Главног одбора ове странке у Тузли усвојена је Информација о уставним промјенама у Федерацији БиХ /ФБиХ/, те дата пуна подршка иницијативи Амбасаде САД за реформу ФБиХ и процесу који ће услиједити ка достизању тог циља.

Усвојени су и елементи стратегије СДП-а за Опште изборе у БиХ, као и документ Реформа локалне самоуправе у процесу интеграција БиХ у ЕУ.

Главни одбор једногласно је проширен за шест чланова – Горан Љубојевић, Енвер Биједић, Иван Бобан, Катарина Рајчевић, Зоран Микулић и Ален Шкаро. Предсједништво СДП-а проширено је за два члана, а то су Марин Иванишевић и Зоран Микулић.

Главни одбор СДП БиХ је једногласно изабрао за потпредсједника партије Лидију Кораћ.

Усвојени су и Извјештаји о раду Клуба посланика СДП-а у парламенту БиХ, Клуба посланика у Парламенту ФБиХ, Клуба посланика СДП-а у Народној скупштини и Вијећу народа Републике Српске.

Главни одбор је усвојио Одлуку о оснивању и одређивању подручја регионалних организација СДП-а, и то регионали одбори партије Приједор, Градишка, Бањалука, Модрича, Добој, Брчко, Зворник, Рогатица и Требиње.

Истовремено, покренуте су и активности на успостављању нових организација у Републици Српској, саопштено је из Центара за информисање СДП БиХ.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *