СДП критикује РС: Боље се бавите економским стањем

Челницима Републике Српске било би боље да се фокусирају на рјешавање катастрофалног економског стања у том ентитету и БиХ и рјешавање све већих проблема, него да испразним писмима покушавају замазати очи грађанима РС-а који сваким даном постављају све чешће питање зашто све лошије живе, саопштила је данас Социјалдемократска партија БиХ. СДП БиХ на овај начин […]

понедељак, новембар 14, 2011 / 12:49

Челницима Републике Српске било би боље да се фокусирају на рјешавање катастрофалног економског стања у том ентитету и БиХ и рјешавање све већих проблема, него да испразним писмима покушавају замазати очи грађанима РС-а који сваким даном постављају све чешће питање зашто све лошије живе, саопштила је данас Социјалдемократска партија БиХ.

СДП БиХ на овај начин одговорио је на шести извјештај РС и писмо које је предсједник тог ентитета и предсједник Савеза независних социјалдемократа (СНСД) Милорад Додик упутио Вијећу сигурности УН.

"У шестом извјештају РС и писму које је упутио Вијећу сигурности УН-а, предсједник РС-а и СНСД-а Милорад Додик поново се обрушио на високог представника, БиХ и СДП БиХ. СНСД-у и њеном предсједнику опет највише смета истинска мултиетничност СДП-а те сваку прилику користе да покушају СДП сврстати у искључиво националну и политичку партију само једног народа у БиХ. Сви ти покушаји, укључујући и овај посљедњи, завршиће тамо гдје су завршили и сви претходни", наводи се у саопштењу СДП-а БиХ.

"Већини је до данас било јасно да је за деструктивну политику која долази из РС-а највећа препрека међународна заједница и уред високог представника у нашој земљи. Овим посљедњим извјештајем постаје јасно свима да поред међународног фактора за Додика највећи проблем представља СДП и политика која покушава интегрисати и простор и људе у БиХ", додаје се у саопштењу.

СДП БиХ истиче да формирање власти на нивоу БиХ мјесецима чека због авантуристичке и неодговорне политике појединих политичких лидера у БиХ, наглашавајући да "политичка осовина Човић – Додик након сваког састанка изненади јавност новим виђењима будуће БиХ, новим ентитетима гдје би били нови вождови или предсједници, без идеје како од наше земље направити озбиљан и компактан простор за економски развој и бољи живот сваког човјека".

СДП БиХ позвао је Додика и предсједника Хрватске демократске заједнице (ХДЗ) БиХ Драгана Човића да "престану губити драгоцјено вријеме на ствари које нису прошле ни у протеклих 20 година те да се фокусирају на формирање државне власти која одмах треба усвојити законе о државној помоћи и попису становништва и ријешити питање војне имовине, што ће довести до отварања процеса ка НАТО-у и кандидатском статусу за улазак БиХ у Европску унију (ЕУ)". 0 КОМЕНТАРА

  1. Ето ово се могло тачно претпоставити, било је само питање времена кад ће и своју киту усрани злајоглу оштрити на килавој додиковој привреди у РС!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *