СДП ће заједно са НВО припремити Приједлог закона о ЈМБГ

СДП БиХ ће у наредном периоду у координацији са невладиним организацијама радити на припреми и усвајању приједлога закона о јединственом матичном броју грађанина /ЈМБГ/, закључено је на данашњој сједници Предсједништва СДП-а. СДП БиХ је поновила позив свим политичким партијама и изабраним и именованим званичницима у институцијама БиХ да "дођу и раде свој посао, да ставе […]

четвртак, јун 13, 2013 / 20:06

СДП БиХ ће у наредном периоду у координацији са невладиним организацијама радити на припреми и усвајању приједлога закона о јединственом матичном броју грађанина /ЈМБГ/, закључено је на данашњој сједници Предсједништва СДП-а.

СДП БиХ је поновила позив свим политичким партијама и изабраним и именованим званичницима у институцијама БиХ да "дођу и раде свој посао, да ставе интерес земље као приоритет без алтернативе и да се не крију иза неутемељене приче о несигурности у Сарајеву", саопштено је из СДП-а након сједнице Предсједништва странке.
На сједници је разговарано о текућим унутарпартијским питањима, као и актуелној политичкој ситуацији.

Предсједништво СДП-разматрало је документе у четири области – економски опоравак, БиХ као социјална држава, ЕУ и НАТО интеграције и борба против корупције.

СДП сматра да треба неодложно ући у реформу Устава Федерације БиХ на принципима ефикасности, функционалности и економичности.

На основу раније исказаних намјера за јачање СДП-а у Републици Српској, на данашњој сједници Предсједништво странке је усвојило одлуку о именовању Анте Кнежевића за представника општинске организације СДП-а БиХ Пелагићево.

Предсједништво СДП-а дало је подршку Форуму синдикалних активиста у организовању радионице о теми "Правда радницима тада, а гдје смо сада?", чији је циљ покренути дијалог о изазовима и будућем дјеловању у заштити, јачању и промовисању радничких права и интереса.0 КОМЕНТАРА

  1. А проблеми „глобалног загријавања“…
    Ријешавање проблема индијанаца у Америци итд…

    Борба против корупције у свим странкама, изузев СДП-а…

    Нема никаквог посла на „припреми Закона о ЈМБГ“, треба само у Члану 5. промјенити називе општина…
    Ако наставите инсистирати на глупостима централизације онда би се могло дести да из РС стигне захтјев да у ЈМБГ умјесто ознаке регије стоји ознака националности… па гдје ћемо онда стићи???

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *