СДА показује зубе: Биће белаја

Главни одбор СДА саопштио је данас да они којима се не свиђа БиХ могу да је напусте, те да „БиХ не може бити дио `Велике Србије`“, већ „може бити само великог белаја“. "Сви који је покушају дијелити, могу изнијети само онолико земље, колико имају блата на ципелама. Онима којима се БиХ на свиђа или је […]

петак, децембар 16, 2011 / 17:49

Главни одбор СДА саопштио је данас да они којима се не свиђа БиХ могу да је напусте, те да „БиХ не може бити дио `Велике Србије`“, већ „може бити само великог белаја“.

"Сви који је покушају дијелити, могу изнијети само онолико земље, колико имају блата на ципелама. Онима којима се БиХ на свиђа или је не воле, могу је слободно напустити", наводи се у саопштењу поводом изјаве предсједника РС Милорада Додика којом се, како оцјењују из СДА, "најављује распад БиХ и вријеђа бошњачки народ".

Из СДА истичу да настављају борбу за БиХ, "државу равноправних народа и народности – Бошњака, Срба, Хрвата и Осталих, гдје ће њене вјерске, културолошке, етничке и друге различитости бити предност и богатство, а не разлог за сукобљавања".

"Упозоравамо Додика и сличне да престану са причама и покушајима да дијеле БиХ. Сви који то покушају ће бити поражени јер ће ову државу, као и увијек до сада бранити и одбранити Босанци и Херцеговци", наводи се у саопштењу.

Предсједник РС Милорад Додик изјавио је за данашњи "Еуроблиц" да ће се БиХ подијелити и природно распасти. Додик је оцијенио да је БиХ у фази распадања и да јој нико не може помоћи, па чак ни Американци.

"Ароганција босанских муслимана у политичком смислу је у тој мјери изражена према Србима и Хрватима да нико озбиљан овдје не вјерује у могућност опстанка БиХ из простог разлога што је акценат муслиманске политике у БиХ да се обрачуна са Хрватима, да нестану у политичком смислу, као конститутивни народ, и зато се предлаже прича о пропорционалности", рекао је Додик.0 КОМЕНТАРА

 1. Сви који покушају дијелити Југославију , могу изнијети само онолико земље, колико имају блата на ципелама. Онима којима се Југославија не свиђа или је не воле, могу је слободно напустити“, Могу отићи у Аустзроугарску од које је Србија ослободила БИХ и остале дијелове Југославије .

  Из СДА истичу да настављају борбу за Југославију , „државу равноправних народа и народности – Бошњака, Срба, Хрвата и Осталих, гдје ће њене вјерске, културолошке, етничке и друге различитости бити предност и богатство, а не разлог за сукобљавања“.

  Упозоравамо Алију и Туђмана и сличне да престану са причама и покушајима да дијеле Југославију . Сви који то покушају ће бити поражени јер ће ову државу, као и увијек до сада бранити и одбранити Југословени „, наводи се у саопштењу.

  B-)B-)B-)

 2. Ko je budala neka se upeca na ova prepucavanja između Dodika i njegovih jarana. Lijepo su oni to smislili i koriste pred svake izbore. Sa jedne strane prijetnja o raspadu , a sa druge odmah ratni pokliči. E glupi narode , nikad se nećeš opametiti.

 3. Dogovorili se suljo i milo kako da „smiruju“ narod da ne izađe na ulice i određuju koje je čija bandera.
  Nema više budala. Neka vrati voćara iz Italije da mu se on bori za otcjepljenje.

 4. Vi iz SDA izgleda toliko volite nas Srbe, i tako silno zelite da sa vama da zivimo u „ravnopravnosti“ da ste spremni cak i da se borite protiv nas??? Znaci u ratu ste pucali na moj narod da bismo zivjeli zajedno u ravnopravnosti? Pa gospodo iz SDA, cujete li vi sebe? Ovdje je neko lud, ili ja ili vi.

 5. Prijedore i ostali, mene ne interesuje je li ova izjava cista politicka igra. Ja bih samo volio kad me vec lazu da me lazu kako treba, sa malo vise smisla a ne da pricaju nesto sto veze sa mozgom nema. Onolike Srbe pobili zbog ravnopravnosti, pa to me vrijedja vise nego da mi se doslovno poseru na glavu.

 6. Ево ратних поклича, нису одавно. а њима се првим не свиђа БиХ и разграђују је. Д у СДА није демократска, већ деспотска. Сваком ко ме тјера из моје земље, добиће ту земљу са ципела, пуна уста

 7. maxon

  Добро си то уочио. Изгледа да се још држе оне максиме из времена Отоманске империје „Да се Власи не досјете“!
  Никад се они неће прешалтати ментално на ново вријеме. Генерацијама су их од малих ногу убјеђивали да су они супериорнији и зато и имају комплексе те врсте. А, што се тиче лекција и учења живота са Србима, ту ће покушати као и увијек са лицемјерјем и дрскошћу. Не треба им вјеровати!

 8. Пошто не вјерујем оном што пали нити оном што жари,гдје се слажем са коментаром никс.Дакле,предложио би политичарима који себе сматрају лидерима,да врате такозвану стару девизну штедњу својим највриједнијим и најпоштенијим грађанима-патриотама,за разлику од њих.Јуче је била прес конференција у Бања Луци гдје би требало бити јавно изнешено како су представници актуелне власти у БиХ и РС на челу са Моником Мијић обманули лажима Међународни суд за људска права у Стразбуру по питању пилот пресуде Сулјагић против БиХ.На основу те коначне срамне пресуде суда у Стразбуру,многи су грађани“старе девизне штедише“стјерани у ТОР АПИФ-а или АФИП-а да се верификују,гдје су требали добити још у ЈУНУ 2011.године по 2000 КМ (што се тиче РС),али до данашњих дана нема НИШТА.О томе требају да дубоко размишљају странке на власти,јер неће бити добро кад грађани изгубе крајње стрпљење и разумјевање према домовини која је само њихова,из које је произашао слоган „У НАШОЈ КУЋИ“Веома жалосно тко води ову опљачкану и девластирану БиХ са њеним Ентитетима и дистриктом Брчко.

 9. Ja Sulejmanima nikada nisam ni vjerovao, i uvijek su se moji preci sanjima borili, i ja. E, sada za samostalnu RS neka se bore milo i njegov sin, špirić i njegov sin, radojčić, radmanović…sa svojom djecom, a onda ću uz njih stati i ja sasvojim sinom. Samo oni ispred mene! Nikada više ja u rovu, a oni u šleperima i ronhilom. Nikada više ja u rovu, a oni na tv da srbuju. Ovi naši su nam veći neprijatelji. Donijeli im slobodu, a oni nas napravili svojim robovima. Teže mi je kada me kandžija mile, nego sulejman.

 10. Zar neko spominje rat.Zar nije dovoljno stradanja?Zar nisu sve opljačkali?Narod je ogoljen do krajnjih granica.Nemojte da nasjedate na provokacije.Dodo lupa gluposti,ovi takođe.Kada bih bilo bar malo ljudskog poštenja svi vi bi trebalo da odete sa političke scene.Dovoljno ste je zagadili da će njena dekontaminacija trajati godinama.Ovi ljudi ne traže mnogo.Zadovoljni su da nisu gladni.Ni to im ne možete obezbediti.Vi ste svi sramota za sve nas.

 11. Рат у другој СФРЈ се завршио подјелом исте. Рат у СРЈ се завршио подјелом исте. Рат у БиХ ће се завршити подјелом исте.

  Наравоученије: Држава на Балкану у којој се зарати је подијељена, тачка.

  Муслимани у Бих се понашају исто као Срби у СФРЈ.
  – траже гласање један човјек један глас
  – теже да се смањи аутономија саставних дијелова државе
  – не престају трубити о геноциду (оно што они набијају на нос Србима, Срби су набијали њима и католицима.
  – вјерују у теорије завјере
  – мисле да су једини браниоци БиХ само из разлога што их је у рату највише погинуло (не уклазећи дубље у разлоге за то)
  – најекстремнији су они који су правни насљедници СКЈ (Милошевић-Лагумџија)
  – имају платформу (меморандум САНУ)
  – у “елитама’имају превише будала (више него Караџић)

  Резултат оваквог стања упишите сами ______________________.

  … и због свега овога треба отворити четворо очи.

 12. Za pravljenje je potrebno znanje, a za rušenje primitivizam.Da znaju oni graditi i praviti bolje, oni bi to radilo.Ovako za dobre plate i privilegije zavađaju narod, a bolje se slaži i sarađuju nego mi na ovoj stranici.Vidim da neki moji dobri prijatelji pakuju stvari i odlaze iz ove zemlje, jer ovaj teror primitivizma ne mogu da podnose i ne dozvoljavaju da im djeca padnu u maticu koju ove prave.Alajhmanet Sulejmane, zbogom Milorade, ako iskreno želite dobro svojim narodima, nemojte nam zagađivati životnu sredinu.

 13. MR Biggy

  To da je moglo uspjelo bi 1992 godine kada su Srbi bili naoruzani do zuba, JNA im je ostavila na stotine tenkova i artiljeriije. U citavom Sarajevu bio je samo jedan tenk, dok je na brdima okolo bilo na desetine. Srbima je najmanje u interesu da cackaju mecku, jer vise nema Milosevica, JNA, nemaju iza ledja Krajinske Srbe. A i Hrvatska bi jedva docekala da jos vise odmakne Srbe od svoje granice, posebno u Posavini. Sada za razliku od 1992 godine Srbima nista ne ide u prilog i bolje je dogovarati se i popravljati uslove zivota u BiH svim narodima. A i Dodo koji priziva sukobe prvi bi se preselio u svoju vilu u Beograd i odatle rukovodio ratom

 14. zmaj

  То ти причај ономе ко ти верује,свим догматицима који још верују да се једна војска може поразити голим рукама.

  1991. један српски генерал је био на Масленичком мосту,спреман да уђе у Задар.Други генерал га је под утицајем креатора овог рата вратио.ЈНА је могла да за 5 дана стави под контролу читаву Југу.То није одговарало ни овдашњим ни међународним „фацама“.Са друге стране,сумњам да је ЈНА сво оружје држала у Београду.Размисли мало.А Хрвати су у Посавини већ једном покушали то исто,па им се вратило.Њих се не бојим ни најмање.

  Кључна ствар у нашој дискусији је та да је једино Додик одбацио насиље као начин решавања проблема у Б/Х.Ово саопштење је,као и она из 91.,дошло из СДА.

  Живео.

 15. bigeru, ključna stvar je da smo ratovali, izginuli a ona je sada vlasništvo zločinca dodika.Još samo malo, pa će drugi suci biti u BL.
  Ti uguzicijo opet izašao na vazduh? Taj tvoj rektumgazda puno ždere, puna ti soba gasova.

 16. Mr Biggy

  To sto je Dodik odbacio nasilje isto je kao da Bosnjacki politicari kazu da su za ukidanje RS ali mirnim putem. Prekrajanja granica nema bez rata i mislim da je to jasno i Dodiku. Da su se pitali samo Bosnjaci vjerovatno bi Juga i danas postojala. Ali kad su vidili da odose Slovenija, Hrvatska i Makedonija jedni izbor je bio borba za nezavisnu BIH. da je to bio ispravan potez potvrdila je i Crna Gora koja je to isto uradila samo deset godina kasnije.

 17. zmaj

  Јеси ли ти читао мој претходни коментар или си само хтио да изнесеш те муслиманске тезе које су без основа?
  Ето Хр сад иде у ЕУ,па идите и ви за њом.Ако се већ угледате тако шта други раде…да су они тад сви иселили из Југе,и ви би пошли за њима?Или да су извршили колективно самоубиствао?Кад сте се ви питали,нисте питали и остале укућане.

  Зашто би ми данас то урадили?Наравно да има,данас се границе и прекрајају без рата.Политиком.Кад достигнемо потребан консензус у међународној заједници,ви се ту ништа нећете питати.Као и ми кад је почео распад Југе.Искрено,отпочињањем било каквог сукоба,био би крај Босне.Ми ту не можемо изгубити,само добити.Мирним разлазом добијамо сви.

 18. Неко је дурацима утувио у главу да су се они са једним тенком одбранили од стотина тенкова ЈНА. Као што их неко сада убјеђује да би побиједили у евентуалном новом рату.

  Које разметање!

 19. јбт па ови сда-овце нису у стању ни паролу осмислити, већ се окитили плагијатом од оног усташоида месића!
  Ко може да рачуна озбиљно на рат, па само они што су се у прошлом рату обогатили, додик, лагумџија, ганић, изетбеговић2,човић…е сад је проблем што је мајсторима ратних игара на Балкану, тј американцима свеједно што је тамо лагумџија, овамо додик, или ганић, васић…све су то њихови пионири малени, нема ту рата док америка другачије не подијели карте.

 20. Moja teza je da za otcjepljenje RS apsolutno nema potrebe, dovoljno je da nas puste sa se sami borimo sa sopstvenim govnima u RS, a neka se oni u FBiH bore sa svojim govnima. Ko god ostvari bilo kakav napredak, to je ujedno i napredak Bosne i Hercegovine. Zvuci jednostavno i izvodljivo, ali nekome u Sarajevu ni to ne odgovara pa jos prijete belajem… Problem je sto su im Ameri obecali islamsku drzavu ali ti isti Ameri su obecali i Karadzicu da nece biti gonjen pa ga zajebali. Ti isti Ameri su ’91 podrzavali cjelovitu Jugoslaviju pa okrenuli plocu. Ti isti Ameri su nagovorili Aliju da povuce potpis sa Lisabonskog sporazuma pa ga nategli. E to se zove diplomatija prevarom, tj. „nahuskaj pa ga zajebi“.

 21. maxson
  Iizvodis potpuno pogresne zakljucke.

  Amerika podrzava cjelovitu BiH ne zato sto voli Bosnjake vec naprotiv podjela BiH bi stvorila cisto islamsku drzavu s jedne strane i veliku ili uvecanu Srbiju sa druge strane. Americi nije u interesu cisto islamska drzava a jos manje Velika Srbija. Zato od podjele BiH bar u ovom stoljecu nema nista. Nemoj misliti da nema i Bosnjaka koji bi se rado razisli od Srba i imali neku svoju etnicki cistu drzavu.

 22. Zmaj,
  Jebes Veliku Srbiju, to ti ja prvi kazem kao veliki Srbin. Niko od nas ne sanja bilo kakvo ujedinjenje sa Srbijom, to postoji samo u pjesmama i to je jedino ideja Srpske radikalne stranke ali nerealna. Jedan od razloga je i taj sto se u Srbiji ne zivi nista srecnije nego ovdje. Hipoteticki, bilo kakva Velika Srbija ni meni ni vecini mog naroda ovdje ne bi donijela bolji zivot. Sutra da neko pokusa da me nahuska u rat za Veliku Srbiju dobice metak u celo bas od mene, velikog Srbina.
  Meni je najveci problem sto SDA i slicni nisu u stanju da odrze na nogama 51% BiH a uporno hoce cijelu BiH da imaju pod svojom kontrolom i na tom putu ne biraju sredstva. Ja licno nemam nista protiv islamske drzave ali na teritoriji Federacije. Protivim se cjelovitoj BiH gradjanski uredjenoj jer ces ti kao dominantna nacija uvijek preglasavati mene i izglasavaces sta ti hoces. Tako ces moci potpuno zakonito da mi stvoris uslove nemoguce za zivot, nakon cega bih mogao samo da odselim u Srbiju sto je najveca zelja gospode iz Sarajeva. E to se nece dogoditi. Kljuc mirnog suzivota glasi – svako na svoju stranu, svako u svoje prdiliste i prihvatimo se posla. t

 23. maxon

  Na nivou BiH postoje brojni mehanizmi protiv preglasavanja i to je prica za malu djecu. Najvece preglasavanje dozivljavaju Bosnjaci koji zive u RS u koje spadam i ja. Ako se zeli biti principijelan treba zaustaviti preglasavanje na svim nivoima. Dodiku su puna usta ravnopravnosti i legitimnih predstavnika Hrvata. nemoj mi samo reci da su onih nekoliko ministara u Vladi RS legitimni predstavnici Hrvata i Bosnjaka. Meni RS ne smeta ako imam sva prava, ali ako mi neko kaze da mi tu nije mjesto ja cu se boriti protiv takve RS dok sam ziv.

 24. Ја сам се борио за велику Србију! И она је неминовна. Чим ова јенкијевска империја одјебе одавде, а почела је да се скупља и сужава, ето нама ВЕЛИКЕ СРБИЈЕ!
  У том ће и они тамо да повјешају по београдским бандерама Вука, Боћу, Чеду и дружину…B-)

 25. E tu sam te cekao Zmaju. Mi vas preglasavamo u RS a vi u Federaciji preglasavate i Srbe i Hrvate. I to vam nije dosta nego bi da mozete i u RS tj na cijeloj teritoriji BiH da preglasavate. To nece moci. Ako ti se ne svidja u RS preseli se u Federaciju. I ja sam uostalom izbjegao iz Federacije i mogao sam da se vratim ali nisam. Nisam se vratio upravo iz ovog razloga. Vidim kako zive Srbi povratnici a ni Hrvatima u Federaciji tacnije u Herceg-Bosni nije bolje. Slijedi i ti moj primjer. A te mehanizme za zastitu od preglasavanja ja sam davno okacio macku o rep.

 26. Opet zamjena teza!!!
  O kakvoj Velikoj Srbiji govorimo?
  Reintegracija Republike Srpske u sastav Srbije ne bi stvorio nikakvu Veliku Srbiju nego Srbiju povrsinom proporcionalnu broju Srba na Balkanu. Ta Srbija bi obuhvatala teritoriju na kome bi velika vecina bila lojalna toj drzavi i dobrovoljno usla u taj drzavni savez. Srbija prije moze biti velika na Kosovu gdje vecinsko stanovnistvo ne zeli zivjeti u drzavi Srbiji. Medjutim skolski primjer drzave za koju se moze prilijepiti prefiks „velika“ je naravno velika Bosna. To je drzava koja nije ni nastala konsezusom vecine domicilnog stanovnistva (Srbi su bili decidno protiv Bosanske nezavisnosti, Hrvatima je bio cilj razbijanje Jugoslavije gdje ce im se kasnije otvoriti mogucnost da uvuku sve svoje etnicke prostore u nezavisnu Hrvatsku). Njen koncept je formatiran imperijalistickim idejama vecinskog stanovnistva iako na preko 60% teritorije naseljava stanovnistvo koje ne zeli da zivi u toj drzavi. Ipak, ovaj kontekst ne bih nazvao imperijalistickim zato sto ne postoji unutrasnja snaga odrzavanja ove kvazi drzave na okupu, vec sve funkcionise po principu neokolonialnog spoljnog pritiska…

 27. @Симо П. Ороз, 17.12.2011. 12:09:07 [

  „Рат у другој СФРЈ се завршио подјелом исте. Рат у СРЈ се завршио подјелом исте. Рат у БиХ ће се завршити подјелом исте.“

  Paemtnjakovicu rat u BiH je zavriso 95 godine i nije podjelom!

  @Божо Чукеранац, 18.12.2011. 18:01:26
  „Ја сам се борио за велику Србију! „

  Obzirom kolika je sad Srbija ti si nAJveci gubitnik ovog rata i razumijem tvoju isfrustriranost.

  Samo bude mogu Dodo i njemu slicni vuci za nos i usmjeravati sto dalje od krucijalnih problema!

  Samo bi budale sad krenule u rat a oni koji su ratovali po ovim brdima i ostavljali svoje zdravlje i zivote okrent ce se pametnijim stvarima….

 28. prijedor, 17.12.2011. 08:34:25
  “Nikada više ja u rovu, a oni na tv da srbuju. Ovi naši su nam veći neprijatelji. “
  Pricaj za sebe prika.Ja se nijesam borio ni za Karadzica niti kakvu(kako “oni“vole reci “Veliku Srbiju“).Ja sam se borio za svoju porodicu,koja mi je bila za ledjima.Ako si iz Prijedora,to si mogao osjetiti valjda na Sasini kod Birta“ i oko Miske glave,95-e kad su na Prijedor nasrnuli mudjosi.Ako si bio tzv.“vikend ratnik“,poput nekih iz mog bivseg komsiluka,koji su na liniji “trajali“mjesec dana,pa klisnu za Bg.Onda nista…

 29. zmaj , 17.12.2011. 15:07:46
  “To da je moglo uspjelo bi 1992 godine kada su Srbi bili naoruzani do zuba, JNA im je ostavila na stotine tenkova i artiljeriije.“
  Tipicna prica neupucenog slinavca zadojenog propagandom.
  Prvo se malko raspitaj,koliko je ustasama(vasim saveznicima) ostalo tenkova u 265. oklopno-mehanizovanoj brigadi u Bjelovaru pa onda nastavi lupetati.
  Drugo;Nijesmo mi napravili secesiju,nego vi.
  Trece;Ideje koje provlacis ovdje nijesu mogle proci kad je se cijela Hrvatska,zajedno sa mudzahedinima i Njemackom i zapadnoevropskom avijaciom i logistikom obrusila na 1,5 miliona Srba u Srpskoj,pa nece ni sad.

  Cetvrto;“Amerika podrzava cjelovitu BiH ne zato sto voli Bosnjake vec naprotiv podjela BiH bi stvorila cisto islamsku drzavu s jedne strane i veliku ili uvecanu Srbiju sa druge strane.“…..
  Potpuna zabluda i ubleha.Jedini cilj zapada je da okupacijom podrucja koje kontrolisu Serbi,osigura kakvu takvu bezbjednu zaledjinu u pohodu na Rusiju,medjutim ukoliko se odustane od te sulude zamisli ili se izmijeni stanje na svjetskoj sceni,ode vasa dzamahirija u paramparcad.
  BiH je bila kao i SFRJ,zajednicka domovina svih naroda i nju tom slijepom politikom,rukovodeci se dnevnopolitickim potrebama zapada je kao i SFRJ rusilo i i dalje rusi upravo vase rukovodstvo u Sarajstanu.

 30. rixadu, 18.12.2011. 22:26:49
  Rat je zavrsio upravo podjelom.
  Sto se tice “krucijalnih“ problema,pitaj age u Sarajstanu sta su ucinili u pogledu toga,za nas se ne sekiraj.
  Mi se ne sekiramo za vas.

 31. rixadu,
  Jasno je meni da ste jos pod ustaskom i Sarajstanskom propagandom,medjutim prije ili kasnije i vama ce biti jasno da dejtonska BiH je onoliko postojana,koliko je postojana Republika Srpska,tj.koliko se ta kategorija bude postovala.
  BiH ce se,kako se cini raspasti ali ne zato sto je to rekao Dodan,mudan ili papan,nego zato sto je mrznja prema Srpskoj i Serbima jaca od brige za improvizovanom domovinom.

 32. Jahaču, prvi korask van RS sam napravio 97. godine. Kakav borac sam bio nije moje da govorim, već mojih komšija i ostalih saboraca. U jesen 95. moja porodica nije znala gdje sam ja (SASINA ), a ja nisam znao jesu li oni u PD.
  Ponosim se sa VRS, ponosim se što sam bio njen vojnik.
  Ali, nikada , nikada više, neću u rov ukoliko Mile, špiroć, džombić, i svi redom gadovi koji sada srbuju, za koje je najbolji borac mrtav borac , koji uživaju na krvi i kostima junaka , ponavljam ukoliko oni sa svojim sinovima ne budu sa mnom.
  Da li bi ti išao, to mene ne interesuje.
  Umjesto da se grade fabrike i zapošljavaju ljudi ovi bi strpali u džepove ono pokradeno i otišli tamo gdje su im djeca, a ti prijedore ratuj. E, neću!!!!!! Ili hoću , ali ti milo idi ispred mene.

 33. prijedor, 19.12.2011. 12:37:23
  “nikada , nikada više, neću u rov “
  Cekaj malo brate.Pa jesi li ti ratovao zbog nekih povlastica ili si ratovao zato sto ustase samo sto nijesu napravile pokolj po Prijedoru i okolici?
  Ne razumijem te.Nikad nijedan politicar nas nije “odbranio“od ustaskog noza,tako nece ni ovi koje spominjes.Oni budu i prodju ali tvoja kuca i djeca su i dalje iza tebe i tvoje puske.
  Jeli ti mislis da je meni onaj cupo nesto u ratu znacio?Pa svi su znali da je politicki vrh bio korumpiran.
  Inace u kojoj si brigadi bio na Sasini?Pitam cisto iz znatizelje,mozda smo bili zajedno?

 34. Bio sam „vikend“ borac. Kao tvoje komšije. Onako išao iz dosade u rat.
  Volio bih ući u glavu onoga koji je ratovao , pored njega se ginulo, bez očiju, ruku i nogu ostajalo ,a sada mu ravno do mora gledajući ove zlotvore kako kinje sve redom -one nerođene , djecu, mlade, stasale davno za posao, a nikada ga neće dobiti, o zločinu prema starima i bolesnima da ne govorim.
  Mene to beznađe moga naroda boooli. Vidim da odosmo u nepovrat, vidim i ko nas otjera, ali ne vidim da iko stade ispred onoga ko nas kandžija. Mirno odlazimo , pognute glave , jer se stidimo svoga kukavičluka. Idemo ubrzanim korakom do gliba i tonemo , i niko opet ni riječi…
  Da je nepismenost u pitanju, nije. I Petar Pecija nije bio doktor pa je poveo bunu protiv zuluma. Dokle?

 35. Ako pogledaš istoriju srpskog naroda sve će ti biti jasno. Vazda je šačica zlotvora tjerala gomilu srba u sigurnu smrt a oni su pognute glave hodali i proklinjali svoju zlu sreću ( sprovođenje na strijeljanje, Jasenovac i sl.)
  To nam je jednostavno u genima, nikad nismo imali snage da se borimo protiv uzroka vazda samo protiv posljedica.
  Evo i sada, većina nema ni za pristojan život a gleda i ćuti kako kojekakve političke spodobe uzimaju po hiljade i hiljade iz mjeseca u mjesec i samo šutimo i trpimo. A sutra nam je neko kriv! Ma mi smo vrijedni svake minute patnje sa kojom živimo, jer da nije tako, mi bi smo govna davno otjerali i sami se pozabavili sobom i svojom egzistencijom. A ne vazda uzdaj se u Rusiju, Grčku, Ovog ili Onog prijatelja srpskog naroda, a nas svake godine sve manje i manje……DOKLE TAKO BRAĆO!!!!!!???????

 36. Ne mogu da vjerujem kakvih mamlaza ovdje ima!

  @prijedor
  „Kakav borac sam bio nije moje da govorim, već mojih komšija i ostalih saboraca.“

  Ovaj sa nikom prijedor se cak ufurao da je bio borac, vojnik!!!

  Majko moja zar ti nemas pametnijeg posla, ili je tvoj zivot toliko jadan da moras vodit ovaj virutelni uzivljujuci se u lik i djelo nekog ogorcenog ratnog veterana!

  Idi mali citaj knjige, skoluj se… surfaj malo i po drugim stranicama osim sto svakodnevno ostavljas bezbroj komentara po ovom frontalu.

 37. OOOO, gdje si balinĆe? Eno pade snijeg pa moreš saprati svoje ćenifaprste.Mali bio kada me tvoja majka molila da joj nešto ponovim nekol’ko puta.
  Maksuz selam iz tamjanom mirisnog Nikoljdanskog Prijedora!!!!!!

 38. nemas pojma koliko je jadno i prozirno na svakoj temi vidjeti te tvoje komentare. Pa zar ti bas nemas pametnijeg posla nego prepucavati se tako plitko na vjerskoj nacionalnoj ili nekoj drugoj osnovi sa bilo kojim nesrbinom

  e moj „virtuelni vojnice VRS“ kamo srece da si bar imao dovoljno godina 90ih pa da ratujes jer su takve budale prve bile raskomadane gelerima a da si kojim slucajem to prezivio i vidio, opametio bi se ili pobudalio trazeci odgovor na pitanje zasto si to morao vidjeti i dozivjeti i zasto se sad moras klanjati i gledati prkos Dodika, Covica, lagumdzije ili bilo kojeg drugog bosanskog hostaplera koji je uzivao u toplini dok su vojnici po ovakvom vrmenu grijali se u zemunicima i trzajuci se na svaki sum…

  Sreca za tebe pa postoji internet gdje mozes zivjeti taj svoj jadni zivot koji ne zivis u realnosti!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *