Савјет безбједности УН осудио терористичке нападе у Алепу

Савјет безбједности Уједињених нација данас је једногласно осудио „терористичке нападе” у сиријском граду Алепу почињене раније ове седмице, односно серију координисаних самоубилачких бомбашких напада у којима је погинуло 48 особа. „Чланице Савjета безбjедности најоштрије осуђују терористичке нападе у Алепу почињене 3. октобра у којима је погинуло неколико десетина људи а рањено више од стотину цивила, […]

петак, октобар 5, 2012 / 23:28

Савјет безбједности Уједињених нација данас је једногласно осудио „терористичке нападе” у сиријском граду Алепу почињене раније ове седмице, односно серију координисаних самоубилачких бомбашких напада у којима је погинуло 48 особа.

„Чланице Савjета безбjедности најоштрије осуђују терористичке нападе у Алепу почињене 3. октобра у којима је погинуло неколико десетина људи а рањено више од стотину цивила, за које је одговорност преузела група Џебхат ал-Нусра која је огранак Ал-Каиде”, наводи се у саопштењу Савjета безбjедности УН, које преноси Ројтерс.

Истовремено, један турски званичник је саопштио да је Сирија повукла тенкове са границе са Турском након смртоносног прекограничног гранатирања раније ове седмице, наводи АП.

Један званичник турског министарства спољних послова рекао је данас у Анкари да сиријско повлачење представља напор како би се уклонила „било каква пријетња”.
 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *