Савановић: Моја жена се жртвовала, а Шукало не плаћа доприносе радници

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Миленко Савановић изјавио је да није било ничега незаконитог приликом запошљавања његове супруге у Фонду за заштиту животне средине и енергетске ефикасности Српске.  "Не видим ништа што би било супротно законској регулативи, јер је моја супруга жртвовала свој неодређени статус који је имала у Општинском суду у Мркоњић […]

четвртак, јун 8, 2017 / 11:27

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Миленко Савановић изјавио је да није било ничега незаконитог приликом запошљавања његове супруге у Фонду за заштиту животне средине и енергетске ефикасности Српске.

 "Не видим ништа што би било супротно законској регулативи, јер је моја супруга жртвовала свој неодређени статус који је имала у Општинском суду у Мркоњић Граду за запошљавање на одређено вријеме у овом фонду", рекао је Срни Савановић, реагујући на оптужбе које је на његов рачун изнио народни посланик Адам Шукало.

Савановић тврди да у овом случају нема никаквог сукоба интереса, посебно јер тај фонд није у надлежности министарства којим он руководи.

"Не знам шта је мотивисало посланика у Народној скупштини Републике Српске Адама Шукала да то питање отвори, тим више што он нема кредибилитет у интелектуалном смислу да то говори, јер је он из познатих разлога дошао на мјесто посланика на раменима ДНС-а, а онда је отишао из ДНС-а на компензацији, а затим отишао у ПДП", наводи Савановић.

Према његовим ријечима, поставља се питање моралног кредибилитета Адама Шукала као посланика.

"С друге стране, Шукало се не треба позивати на Закон о раду, јер је познато да радница која ради код њега у партији нема уплаћене доприносе четири до пет година", додао је Савановић.

Министар Савановић је рекао да је његова супруга радила у Општинском суду у Мркоњић Граду на неодређено вријеме са радним стажом од 38 година.

"С обзиром на посао који ја радим и на путовање на релацији Бањалука-Мркоњић Град, договорили смо се ради увезивања породице и ради рјешавања саме ситуације у којој сам ја, да она жртвује тај неодређени статус и да дође на одређено у Фонд за заштиту животне средине у Бањалуци", навео је Савановић

 5 КОМЕНТАРА

 1. Је ли жена примљена по конкурсу? Да ли је узела отпремнину у Суду? Подржавам сваки јавни притисак на све државне службенике. Јавно да се постави питање зашто не запошљавају чланове породице у Бему, коју представљају као успјешан привредни колектив? Лицемјерно је да господин министар прича како мисли да ће у будућности радници трчати у реални сектор, а ништа не предузима, иако Влада једним актом просјечне плате у администрацији може оборити испод плата у привреди, и разлику дати привреди као субвенцију за запошљавање.

  Подршка иницијативи да се направи регистар чланова породице свих носиоца јавних функција, објаве њихови кућни буџети.

 2. Гдје је Радојичићева женка, Тегелтијина женка, Додикова шћер и остала многобројна родбина…да ли су увезали породице?
  шифра
  забринути читалац

 3. Немојте људи, испада да дјеца и жене политичара не треба да раде, напротив.

  Поготово треба сви да раде у Министарству екологије, пољопривреде, енергетике, туризма, да буду у комисији за концесије и да им дјеца и жене раде у Фонду заштите животне средине.

  Па зато то министарство и Фонд постоје, нисте ваљда мислили да они постоје због народа, да тај посао треба да ради Лазаревић и зелени?

  Шта ти мислиш Симо, твоји су то, зар не?

 4. Mislio sam da je nas predsjednik najdalje otisao sto se tice licemjera ali ova izjava ga ozbiljno ugrozava:
  „договорили смо се ради увезивања породице и ради рјешавања саме ситуације у којој сам ја, да она жртвује тај неодређени статус и да дође на одређено … „

  HE,he, izjava da je neodredjeni status u Mrkonjicu bez muza koji u B.Luci testira mlade pripravnice je ipak bolja od :
  moj sin nije narkoman i kriminalac pa nak se bavi biznisom sa drzavnim parama ili :
  Moj sin Marko – sve je zaradaio istovarajuci drvene gajbe u Pozarevcu….

  Clanak novinara Mikulica:
  Postoje samo 2 razloga zbog kojih mladi i pametni odlaze iz ove zemlje!

  Odlaze zato sto su mladi i pametni !
  Tko jos zeli sebe muciti i trpiti propagandiste najnizeg nivoa , trovace javnog prostora….

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *